prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 hitrijoža
Ker mi je dosedanji Suunto X3 HR dokončno pobralo (bila je že tretja Suunto ura), bi rad nabavil kaj novega. Prebrskal sem že morje forumov, pa se še ne morem odločiti. Poleg podatkov o prehojeni (pretečeni) razdalji, bi želel imeti še višinomer in termometer. Pa še to : uro bi potreboval tudi za vsak dan za na zapestje.
Uporabniški avatar
 javor-18
po dveh podatkih, ki si jih napisal, bi se jaz odločil za novi Suunto Ambit2. baterija ob vključenim gps-om zdrži cca 20ur, sicer bistveno več, ima barometričen višinomer, termometer.............http://www.extremevital.com/sl/kolesa/s ... 11428.html. Meni zelo všečna in glamurozna naprava(jo ima sodelavec vsak dan na roki) a sem preveč šparaven :mrgreen: in si raje privoščim kaj drugega in se zadovoljim s čim malce cenejšim. odločitev je pa na tebi :D
 hitrijoža
Hvala za odgovore - verjetno se bom odločil kar za Ambit - me je prepričal prodajalec v Iglu športu, je baje veliko bolj logična za upravljanje kot pri Garminu. Cena je pa huuuda!
Uporabniški avatar
 StaraKost
.... ko je ura na roki, je podatek o temperaturi večinoma neuporaben, ker ne kaže temperaturo zraka/okolja. Na palec natančno, pa jo veš tudi brez ure :D .
 hitrijoža
Starakost, to je res. V glavnem rabim termometer za temperaturo vode, kjer pa ni odstopanj. Če pa hočem izmeriti temperaturo zraka pa uro snamem z zapestja in počakam 10 minut. Tako je vsaj bilo pri X3.
Uporabniški avatar
 thinkblue
Ali ima katera od teh naprednih ur (npr. Ambit2) možnost, da si vnaprej naložiš traso kjer bi rad tekel in to potem na raznih križiščih / razpotjih da vedeti kam moraš iti?

Včish si namreč na karti dobro ogledam kakšno novo pot ki bi jo rad pretekel, potem pa v naravi pride do težav, ko si ne zapomnim vseh križišč kam bi se moral obrniti :(

LP, TB
 rio
thinkblue napisal/-a:Ali ima katera od teh naprednih ur (npr. Ambit2) možnost, da si vnaprej naložiš traso kjer bi rad tekel in to potem na raznih križiščih / razpotjih da vedeti kam moraš iti?

Včish si namreč na karti dobro ogledam kakšno novo pot ki bi jo rad pretekel, potem pa v naravi pride do težav, ko si ne zapomnim vseh križišč kam bi se moral obrniti :(

LP, TB

da ima, preverjeno. med treningom lahko vklopiš navigacijo po trasi, waypoinih....
 hitrijoža
V zadnjih dveh dneh sem (delno) preizkusil novi Ambit. Prvi vtis: zadovoljen, oz. izredno zadovoljen nad podatki, ki jih dobiš na Movescoutu. Manj zadovoljen s pokritostjo GSM v gozdu, kjer kar 1 km poti ni bilo ažurnih podatkov. Res pa je, da je bil gozd precej gost! Pa še nekaj: pri tako dragi napravi bi človek pričakoval tudi tiskana navodila, ne le "quick guide", s katerim si veliko ne moreš pomagati - ostalo je pa na spletu. Samo to ni isto, hočem knjižico! Bom skušal kaj urediti pri prodajalcu ali pa pri proizvajalcu.
 rio
hitrijoža napisal/-a:V zadnjih dveh dneh sem (delno) preizkusil novi Ambit. Prvi vtis: zadovoljen, oz. izredno zadovoljen nad podatki, ki jih dobiš na Movescoutu. Manj zadovoljen s pokritostjo GSM v gozdu, kjer kar 1 km poti ni bilo ažurnih podatkov. Res pa je, da je bil gozd precej gost! Pa še nekaj: pri tako dragi napravi bi človek pričakoval tudi tiskana navodila, ne le "quick guide", s katerim si veliko ne moreš pomagati - ostalo je pa na spletu. Samo to ni isto, hočem knjižico! Bom skušal kaj urediti pri prodajalcu ali pa pri proizvajalcu.

zanimivo. :) 8km tek po golovcu - zelo gostem gozdu ni niti enkrat zgrešil, vračal sem se po isti poti in signal je 99,95 % identičen (višinske razlike cca 250 m). mene osebno motijo premajhne št v prvi in tretji vrsti. podatki na movescount so boljši kot na garmin connectu v dostih primerih - ne vseh.

pozabil povedat :) navodil je 140 strani. v teh časih se špara na vseh nivojih ;) tudi pri tisku papirja in posledično večji in težji končni embalaži za transport
Uporabniški avatar
 andrejl
Dvomim, da gostota gozdu vpliva na kakovost GPS podatkov. Mogoče je bil tam na splošno slabša pokritost s sateliti.

Sem imel pa tudi jaz s tem težave na začetku, potem pa se je uredilo samo od sebe.

Ne delim pa mnenja o MC. Najbolj me moti, da ne moreš delati analize na območju, ki bi ga po treningu določil na MC. Pa tudi na splošno ni namenjen kakšni bolj podrobni analizi, bolj podatkom treninga na splošno.
Uporabniški avatar
 mare
Gostota gozda vpliva na kakovost sprejema GPS signala. Naprava mora satelit videti. Ampak dobre naprave tudi v gozdu ne odpovejo, prej se zgubijo v kakšni globeli ali ob visokih stavbah. Stavbe in hribi vplivajo tudi na točnost in zanesljivost, saj sprejemnik ujame signal, ki se je odbil od hriba ali stavbe. Na sprejem vpliva vrsta dejavnikov, tudi število satelitov, iz katerih GPS sprejema podatke. Sprejem je slabši celo v megli, bistveno pa je otežkočen, če je sprejemnik prekrit z vlažno tkanino (recimo kakšen zaščitni etui ali pa prepoten rokav).

Na temle linku je en primerjalni test naprav v gozdu in zunaj njega. http://www.proaxis.com/~johnbell/guest/ ... _Tests.pdf
Uporabniški avatar
 lojze
mare napisal/-a:Gostota gozda vpliva na kakovost sprejema GPS signala. Naprava mora satelit videti. Ampak dobre naprave tudi v gozdu ne odpovejo, prej se zgubijo v kakšni globeli ali ob visokih stavbah. Stavbe in hribi vplivajo tudi na točnost in zanesljivost, saj sprejemnik ujame signal, ki se je odbil od hriba ali stavbe. Na sprejem vpliva vrsta dejavnikov, tudi število satelitov, iz katerih GPS sprejema podatke. Sprejem je slabši celo v megli, bistveno pa je otežkočen, če je sprejemnik prekrit z vlažno tkanino (recimo kakšen zaščitni etui ali pa prepoten rokav).

Na temle linku je en primerjalni test naprav v gozdu in zunaj njega. http://www.proaxis.com/~johnbell/guest/ ... _Tests.pdf

gozd in stavbe vsekakor vplivajo na jakost signala, gps deluje na 1,2 in 1,5 Ghz, elektromagnetno valovanje na tej frekvenci se podobno obnaša kot svetloba, tor je zelo pomembna optična vidljivost med oddajnikom na satelitu in sprejemnikom pri tebi, pokritost satelitov pa je dejansko enaka v gozdu in na odprtem, saj satelit ne potuje nad cesto, več o tem na http://sl.wikipedia.org/wiki/Globalni_s ... cioniranja

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA