prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 lojze
andrejl napisal/-a:Dvomim, da gostota gozdu vpliva na kakovost GPS podatkov. Mogoče je bil tam na splošno slabša pokritost s sateliti.

Sem imel pa tudi jaz s tem težave na začetku, potem pa se je uredilo samo od sebe.

Ne delim pa mnenja o MC. Najbolj me moti, da ne moreš delati analize na območju, ki bi ga po treningu določil na MC. Pa tudi na splošno ni namenjen kakšni bolj podrobni analizi, bolj podatkom treninga na splošno.

op sem napačnemu citiral, zgornje velja za ta post
 hitrijoža
Spet sem preizkusil Ambit na trasi v gozdu in odmik je nekaj več kot poldrugi km pri okoli 8
km poti (ocena!). Res je, da določeni odsek tečem 3 krat, vendar to ne bi smel biti problem. Če mi kdo lahko pomaga, prosim. Še to: enkrat sem imel nastavitev "running", drugič pa "trail running".
Uporabniški avatar
 lojze
hitrijoža napisal/-a:Spet sem preizkusil Ambit na trasi v gozdu in odmik je nekaj več kot poldrugi km pri okoli 8
km poti (ocena!). Res je, da določeni odsek tečem 3 krat, vendar to ne bi smel biti problem. Če mi kdo lahko pomaga, prosim. Še to: enkrat sem imel nastavitev "running", drugič pa "trail running".

ali imaš na uri možnost vzorčenja na koliko časa pobira podatke.
Uporabniški avatar
 lojze
hitrijoža napisal/-a:Nastavljeno imam, da med tekom ažirira podatke na 1 sek. Ali bi bilo bolje, če bi nastavil na 1 min.? - te dve možnosti sta.

poizkusi 1 min, čeprav je dolg interval, kolikor vem je garmin fr305 sam izbiral interval glede na spremembo, kako ima to ambit rešeno ne vem. moj i-gotu ima nastavljivo od 1 sek do 60 sek v koraku po eno sekundo. Vsekakor pa interval 1 sek pri slabem signalu pomeni zapis cik cak in temu primerna izmerjena večja razadalja od dejanske.
Sam za analizo uporabljam sporttrack 2.1 v katerega uvozim gpx datoteke, kjer se da editirat eventuelne zapise ki močno odstopajo od trase.
 rio
lojze napisal/-a:
hitrijoža napisal/-a:Nastavljeno imam, da med tekom ažirira podatke na 1 sek. Ali bi bilo bolje, če bi nastavil na 1 min.? - te dve možnosti sta.

poizkusi 1 min, čeprav je dolg interval, kolikor vem je garmin fr305 sam izbiral interval glede na spremembo, kako ima to ambit rešeno ne vem. moj i-gotu ima nastavljivo od 1 sek do 60 sek v koraku po eno sekundo. Vsekakor pa interval 1 sek pri slabem signalu pomeni zapis cik cak in temu primerna izmerjena večja razadalja od dejanske.
Sam za analizo uporabljam sporttrack 2.1 v katerega uvozim gpx datoteke, kjer se da editirat eventuelne zapise ki močno odstopajo od trase.

sunto nama opcije smart, da se shranjujejo samo podatki ob spremembi (kot garmin). nastavljeno imej 1 sec, kar pomeni najboljše vzorčenje. govorimo o ambit ali ambit2? no, jaz nimam problemov. zapisovanje je zelo natančno tudi na zavojih
 vroom
Ena minuta je ful preveč za moje pojme in itak ne bo nič popravilo, če je signal sam slab. Vzorčenje pusti na 1s ali pa na 5s, več nima smisla. To cikcakanje signala se predvsem (vsaj pri meni; res je, da večinoma ne tečem po gozdu, ampak tedaj ko pa sem, pa ni bilo večje spremembe) nanaša na zapisovanje tempa, ker mora ura pač komunicirati s satelitom in zato prikaz trenutnega tempa fluktuira +/- 30s, sicer pa na daljši razdalji (jaz imam npr. auto-lap na 1km) kaže pravilno.

Predvsem bodi siguren, da na začetku, še preden začneš teči, res dobiš dober signal - to pomeni, da tudi potem, kot i že ura pokaže, da je signal v redu, počakaj še kakšno minuto ali dve in se malo dlje ogrevaj, da bo ura res našla maksimalno število satelitov (to še posebej velja, če ura zaradi spominske funkcije potem, ko drugič na istem mestu vklapljaš uro, najde signal že po desetih sekundah).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA