Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

miro napisal/-a:večno mlad, kdaj pa si bil zadnje na Brdu?
Mislim, da hipodro preurejajo, oziroma ga bodo odstranili. :D

Lp

No če pa že ni več hipodroma, so pa lahko tudi zadni krogi stiplčeza (gori-doli) in v cilj. Pa še zanimivo zna biti.
Kaj pa če bi prebrali do konca opis trase :?:
Od starta pri hipodromu trasa poteka približno 300 m znotraj parka Brdo, nato zavije v lovišče, kjer poteka skoraj 9 km dolga trasa po neokrnjeni naravi, ob čudovitih jezerih. V lovišču lahko srečate divjad. Na devetem kilometru trasa zopet zavije v območje parka in poteka okoli jezera do cilja na prireditvenem prostoru.

pri opisu za tek na 21km je dopisano tudi tole:
Tek poteka po enaki trasi kot na 10km, le da se teče 2 kroga. V drugem krogu je trasa podaljšana za 1km.

Tae tokrat si me pa malce razočaral, glede na to, da si res natančen pri času in metrih.
Ostalim negativcem pa malce več objektivnega komentiranja...
Mitja, se opravičujem, če sem te razočaral in hkrati za razlago, ki me je že v osnovi zanimala. Priznam, da na "odebeljen" tekst res nisem bil pozoren, ker sem se preveč osredotočil na številke.

Drugače pa zadeve nisem že v naprej obsojal. Če malo analiziram svoje prvotne besede:

Se pravi je 10 km dejanskih 9,3 km (kar je bližje 9) in 21 km dejanskih 9,3+9,3+1 = 19,6 km. To je bilo vprašanje ali si sam iz razpisa pravo razdaljo pravilno razlagam ali ne. Očitno si je nisem.

Naslednji stavek govori o tem:
Če ni tako, se vam zahvaljujem za razlago.

V tem primeru je moja naslednja izjava brezpredmetna:
Če je temu res tako mi ni jasno zakaj se oglašuje tek na 10 in 21 km.

Nikogar nisem obtožil in moj namen nikakor ni bil negativizem tekme.

SE ŠE ENKRAT OPRAVIČUJEM za rahlo zmedo v tej temi.
Tae mogoče malce prehuda beseda "razočaral", prej presenetil glede na tvojo natančnost :wink:
Tako da tudi moje opravičilo.

Nazaj k temi - sem poklikal traso po mapmyrun-u in bo zelo blizu 21km - 250-300m manj. Če se ne motim, potem ne bo točnih 21,1km, kot jih ti želiš za test. Če vprašaš mene, je tudi preveč zavita proga za biti hiter.
10km zna biti kar točnih, za 21km bo pa nekaj metrov prekratka razdalja - še enkrat, glede objavljeno sliko trase, ki pa jo zelo lahko spremenijo.

Pa še malo offtopic :)
Kar se tiče točnih razdalj tudi meni ni všeč, da se prireditve oglašujejo z maratoni, polmaratoni in podobno, razdalje so pa vse prej kot to - naj bo polmaraton res polmaraton, ne pa neki približek. :roll:

Škoda ker se termini prekrivajo, enkrat bi bilo zanimivo teči tudi znotraj posestva, kamor imajo ponavadi dostop le uslužbenci Brda. Mogoče drugo leto ;) Uživajte tisti, ki ste prijavljeni.
mitjas napisal/-a:enkrat bi bilo zanimivo teči tudi znotraj posestva, kamor imajo ponavadi dostop le uslužbenci Brda.

Mislim, da so možni tudi ogledi (z vstopnino).
Pa nimajo vstopa le uslužbenci Brda, pač pa tudi oskrbovalci konjev, veterinarji, celo mene kdaj pa kdaj spustijo. :--
Lani sem bil s tekom in organizacijo zadovoljen.
Pred štartom se je pojavljala gneča na prijavnem mestu; Potrebno je priti dovolj zgodaj, proti cilju so nekateri "tahitri" malo zgrešili pot, zaradi slabe postaviteve smernih trakov, vse ostalo na nivoju, tudi hrana po izbiri. Bogata tudi vrečka sponzorjev!
Hvala za vabilo.
Čeprav nisem osvojil teka na Dražgoško goro kot sem načroval, sem se vseeno udeležil 2. Triglav teka na Bru.Pretekačil sem 21km oziroma 2 kroga. Organizatorjem vse pohvale, trasa odlično speljana, da pa ni bila trasa preveč enolična so poskrbeli rahli vsponi in spusti. Razgled odličen kot ste tudi obljubljali.
Pa se vidimo drugo leto.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA