Imam poprov sprej od Karlie, še nikoli uporabljen. Uvoznik je Aler iz LJ - BTC, imajo pa tudi spletno štacuno.
Pa s sabo imam telefon in če bi bilo potrebno bi klicala policijo. Ker vsi tisti, ki ne prijavijo ugrizov, napadov, strganih hlač, majc, padcev s kolesa...So si kar sami krivi, če jih isti pes naslednjič nadleguje in soodgovorni, ko bo tisti pes napadel koga drugega.
Kazen od 400-700eur lastnika hitro zbrihta (vsaj večino) + sitnosti s policaji, vet. inšpektorji.
Po zakonu mora biti pes na povodcu samo tam kjer je pričakovati večje število ljudi oz. je večje število ljudi in pa na javnih mestih. Vendar pa je tudi na javnih površinah lahko brez povodca, če ni večjega števila ljudi.
Sicer pa, povodec nič ne pomaga, se ravno tak lahko zažene in iztrga. Psa je treba vzgajat in z njim D E L A T, pa je lahko "frej kot ptiček na vej" in nikogar ne ogroža, tudi sebe ne.
Do zdaj sem imela težave s 4 patroni (dve pasji sestri in to sem tako zarohnela na pse in na lastnika, da se je kadilo in slišala cela vas!) in pa dva bokserja nižje z vasi, kjer sem samca mogla za ušesa, ker je šel z zobmi proti moji psici, lastnica je popolnoma nesposobna in neodločna! S tem, da jaz imam grif in reakcije , da je varno poseči po taki metodi, koga drugega, bi pes pajsnil -saj ne da me ni probal, ampak sem to predvidela že prej in mu z drugo roko zaprla gobec in zarohnela nanj, potem še na lastnico.