prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 oven
Ma pojd na FB stran pa tam teži.....Zaseben kontakt do prodajalca je večkrat spregledan, verjetno tudi namerno....Če pa javno poveš kaj je narobe, te bolj resno vzamejo...Pa ne pozabit napisat da se jim je** za potrošnike in nočejo komunicirat z teboj...

lp
Uporabniški avatar
 Wega
ris9 napisal/-a:Uf uf uf... 350km in počeni oblački spredaj in močno načeta oblačka zadaj na zunanji strani :? :oops: :roll: ... Pa tko sem se veselil, da sem dobil copat, ki je res "fajn" za na asfalt zj pa to. Za 400km jih žal ne bom kupoval več.
Zgleda sem eden izmed tistih, ki ne pristajamo na cel podplat.

Jao jao.. Copati so sedaj neuporabni.

Wega napisal/-a:ris9 vseeno premisli še o reklamaciji. Poskusit ni greh. Jaz sem z verjetno obupno tekaško tehniko naredil 1000 km.

Na evo, ravno nekaj pametujem pa se še meni strga oblaček na novejših ONkah, tokrat že po 500 km! Morda je pa letnik 2012 slabši kot je bil 2011?
 jani1954
Zanime me, če ima kdo izkušnje s temi tekaškimi copati, če imaš nogo nekoliko deformirano, imaš pronacijo ali suplinacoijo.

Lep pozdrav in hvala za odovor.
Uporabniški avatar
 oven
No pa sem vzel ene runnerke pri TCsports,kjer imajo znižane na privlačnih 110€ :D
Včeraj opravil prvi 15km tek, tek po klasični trasi ki jo ponavadi tečem in so občutki res super 8) Ni bilo nikakršnih težev kljub temu da sem zdaj večina tekel z čevlji ki imajo 10+mm heal drop.
Res blagodejno vplivajo tudi na mojo pokostnico,zadnja dva meseca tečem celi zbandažiran okrog obeh nog in mislim da gre na bolje(foam roll,bandažiranje), ti copati so pa samo pika na i.
Tečem cca 60% po makedamu ostalo pa asfalt ter malo gozda, me prav zanima koliko km bodo zdržali...bom videl.
Šparal jih ne bom, če jih uničim ji pa uničim, važno da služijo namenu.

Jani:
https://www.on-running.com/faq#answer26

Tudi sam prekomerno proniram....emmm..še kar močno kolikor sem gledal posnetke, ki so me posneli...
Samo iz več koncev sem sliša, da ti support čevlji z 12mm heal dropom ne rešijo zadeve kaj prida....Prekomerna pronacija je pač posledica določenih prelenih mišic...
Zdaj delam redne vaje, da si nekak uspem popravit zadevo....Da se, napredek pa nihiter...

lp
Uporabniški avatar
 StaraKost
Očitno imam srečo ali kaj drugega. S dvema starejšima modeloma runnerk sem naredil skupaj okoli 2000 km. Vsi oblački so še vedno normalno celi. Sedaj jih uporabljam za hojo. Z novim modelom sem naredil okoli 1100 km in še vedni ni pravega razloga za zamenjavo, razen želje po novih. Tečem po mešanem terenu (asfalt + makadam + trava + zemlja).
 stari bor
Tudi jaz se približujem 1000 pretečenim km po asfaltu in včasih prav grobem makadamu,pa ni videti kakšnih posebnih znakov izrabe.Za povrh pa jih pritiskam s cca 90 kg.In še vedno sem navdušen nad njimi. :!:
Uporabniški avatar
 dimmu
Prav hecna tema. Toliko različnih mnenj o "nekem" modelu "neke" firme težko zaslediš. ON ke so bile tudi pri meni nekako v ožjem izboru glede na vso reklamo (tudi naših preverjenih tekačev). Prebiranje forumov pa človeka nekako zmede, oz mu da povsem drugačno sliko. Sledimo komentarjem kako nekoga nek copat žuli, oz mu je preozek oz. preširok, mu ne paše, da bi se pa pol uporabnikov ukvarjalo s tem, a mu je oblaček počil ali ne...Kaj hočem reči? Kdo je pripravljen dati 160 Eurov in čakati na počen balonček? Jaz sigurno ne. Riziko je enostavno prevelik. Glede na švicarsko zasoljeno ceno bi človek pričakoval bolj enotno oceno kvalitete.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Mislim, da noben lasnik ON-k ni dal 160€ za njih. V SLO se jih dobi po ceni, ki je primerljiva ostalim znamkam. Ja, o oblačkih se debatira zato, ker prej jih ni bilo in ljudi zanima kako se obnesejo. Pri meni odlično, pri svaku odlično, pri sinu odlično. Govorim o hitrosti na 21 km od okoli 1h:36', 1h:25' in 1h:18'.
 stari bor
Dobro je vedeti tudi to,da ima Cloudrunner model(za težje) močnejše "oblačke ",na katere sicer leti največ očitkov. :argue:
Uporabniški avatar
 dimmu
Vsekakor tu ni problem hitrost, ampak dejstvo kakšnemu tveganju je izpostavljen kupec. Poden z oblački ali navaden poden? Tu je problem. To, da nekaterim tekačem oblački pokajo po "parih" kilometrih je za mene nesprejemljivo dejstvo. Če pa kakšen srečnež preteče polmaraton v času 1:18 pa sploh ni važno. Oblački morajo zdržat pri obojih. To pa očitno ni res. V tem grmu je zajec!
Uporabniški avatar
 StaraKost
Zajec tiči v tem, da trije v familiji imava že drugič, jaz tretjič ON-ke in noben oblaček še ni počil, kljub trem razlilčnim načinom in hitrosti teka. Tudi kilometrina je takšna, kakšna se dela tudi z "navadnim" podplatom . Jaz sem sicer imel eno težavo s prvo serijo copat v petnem delu, ne pa z "oblački", a so mi upoštevali reklamacijo in jih menjali. Prav iz tega razloga in zaradi tega, ker so to do sedaj edini copati (kar nekaj sem jih menjal), v katerih me palčni sklepi na stopalu ne bolijo in mi dopuščajo, da lahko brez bilo kakšnih bolečin tečem +20 km teke, jih "hvalim". Zaradi specifične poškodbe stopal iz mladosti, komaj ko sem dobil ON-ke na noge, sem lahko postal pravi tekač :).
Uporabniški avatar
 Wega
Hja, pri teh onkah je res čudno. Ta prve so mi šle po slabih 1000 km, ta druge "že" po dobrih 600, no s tretjimi sem doslej naredil dobrih 70 pa se mi zdi da so že malo znucana (seveda pa daleč od tega da bi bilo kaj narobe)
Je pa res, da je moj tek res "grd", že od nekaj imam vse čevlje pošvedrane. Pa seveda teža... (90+)
Skratka, navkljub razmeroma prehitri obrabi so mi še vedno pri srcu, predvsem ker me varujejo bolečin ob moji netehniki teka.
Še to, vse tri pare sem kupil v Sloveniji za nekaj več kot 100€, daleć od 160.
 rio
no, sem jih še jaz kupil in danes prvič sprobal. naj takoj povem, da nisem ravno referenca za tovrstna mnenja, ker mi večina copat nekako sede :). z nobenimi še nisem mel problemov (pa sem mel vsaj že 7 različnih znamk). pred več leti nazaj sem pa doumel, da je za prijetno in neboleče tekanje bistvenega pomena način teka in ne toliko copat, no, to je moje mnenje.

gremo k stvari: pretekel sem 40 km (no, 150 m manj :)). ko sem copate pomeril v trgovini so se mi zdeli popolnoma povprečni in nič posebnega, zdelo se mi je celo, da se čuti prehod iz oblaka na oblak, ko hodiš. pri teku so res nekako lahkotni in "lebdeči". ker pazim, da pri teku ne zbijam po tleh, da enakomerno in lepo pristajam, sem bil kar malo zmeden na začetku....prekleto tihi so, res...... no, se navadiš. kljub prvemu, ne najkrajšemu teku ni nobenih žuljev, upam, da mi služijo nekje do 10 mesecev :). aja, moji so bili malo pod 100 eur, kar veliko za moje pojme, moji najdražji copati do sedaj :)

lp
 Mitch83
Meni se je pa na obeh copatih na runnerkah na notranji strani strgala mrežica spredaj... Ima še kdo podobne težave?
 Jure18
Mitch83 napisal/-a:Meni se je pa na obeh copatih na runnerkah na notranji strani strgala mrežica spredaj... Ima še kdo podobne težave?

Meni se je na desnem copatu, je pa res da se mi to pri večini copat zgodi :evil: . Drugače pa sem z njimi zelo zadovoljen in bom tudi naslednje copate kupil ON Cloudrunner.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA