prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Vsaka resnejša ura ima tudi pas enakega proizvajalca kot ura. Ne verjamem, da kdo kupuje uro od enega, pas pa od drugega proizvajalca.
Če govorimo samo o pasu, potem je Polarjev pas, ki je v veljavi zadnjih par let, za mene najboljši. Ima odličen sprejem, je zelo lahek, mehek, sploh ne veš, da ga imaš. Za povrh stane okoli 15€ in je potrošni materijal, ki ga jaz na vsake dve leti menjam. Normalno na pas pride Polarjev HR senzor, ki traja nezkončno oziroma, dokler se ne pokvari. Baterijo menjaš enkrat letno.
Slika
hvala, opažam, da mi po približno uri (pas se zmoči) utrip predvsem pri teku navzdol, kaže narobe, začne kazati preveč in moram pas zategnit kljub temu da uporabljam gel za boljšo prevodnost. Me zanima, če ima še kdo drug ta problem.
Pas mora itak biti moker, vsaj na kontaktnih točkah, ko ga daš nase pred začetkom teka.

Sicer pa tudi jaz opažam, da sprejem utripa včasih kaže nenormalne vrednosti – pri meni se to večnoma dogaja ob hladnejšem vremenu in vetru in tedaj utrip na začetku teka kar narašča in narašča, dokler se ne ustavim in počakam, da se umiri, nato pa ponavadi dela normalno. Take stvari se občasno dogajajo, zato se glede njih raje ne sekiram preveč. Uporaba gela za elektorde meni ni kaj dosti pomagala.
Jaz imam drugačen problem. Imam Sigmino uro s pasom...In je zategnjeno kolikor je možno, pa še vseeno leze dol in jasno, da potem nič ne kaže. :evil: bo treba čarat nekaj.
čara napisal/-a:Jaz imam drugačen problem. Imam Sigmino uro s pasom...In je zategnjeno kolikor je možno, pa še vseeno leze dol in jasno, da potem nič ne kaže. :evil: bo treba čarat nekaj.

jaz pas dajem na zgornjo stran, nad prisi, ne tako koz priporočajo pod , pa sem opazil, da meri dosti bolje in ne leze dol.
vroom napisal/-a:Pas mora itak biti moker, vsaj na kontaktnih točkah, ko ga daš nase pred začetkom teka.

Sicer pa tudi jaz opažam, da sprejem utripa včasih kaže nenormalne vrednosti – pri meni se to večnoma dogaja ob hladnejšem vremenu in vetru in tedaj utrip na začetku teka kar narašča in narašča, dokler se ne ustavim in počakam, da se umiri, nato pa ponavadi dela normalno. Take stvari se občasno dogajajo, zato se glede njih raje ne sekiram preveč. Uporaba gela za elektorde meni ni kaj dosti pomagala.

problem je , da ko se komplet pas namoči, ni več tako zategnjen kot suh. Ne vem pa koliko vpliva, ko si komplet moker na meritev, namreč se zaradi soli prevodnost po koži poveča in "gre manj" preko elektrod.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA