vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

sempja
Holesterol včasih le ni tok slaba stvar... no, res da maš dobrga in unga pasjega slabga... jajcem pa se vseeno ni treba preveč odpovedat... namreč, kokr jaz vem holesterol pomaga pri proizvodnji hormonov v telesu, kar je pa nujno potrebno za regeneracijo.....

sm ne vem pa kako si ga lahko tok nabil... kaj za vraga si jedu....
 sempja
Holesterol včasih le ni tok slaba stvar... no, res da maš dobrga in unga pasjega slabga... jajcem pa se vseeno ni treba preveč odpovedat... namreč, kokr jaz vem holesterol pomaga pri proizvodnji hormonov v telesu, kar je pa nujno potrebno za regeneracijo.....

sm ne vem pa kako si ga lahko tok nabil... kaj za vraga si jedu....
Uporabniški avatar
 runner
Vaša Svitlosti (po telefonu), Tjaša (ZS), Maraton, veggi, Lena, dragons, Manika, Secundus :-) , __Maja__ , JD (večkrat) :-)

hvala vam FACE !
Lučko me je klical in pravi da mu njegov bog pravi da ne zdravijo številke in naj se ne obremenjujem preveč. Tudi stres je lahko vzrok. Geni. Da geni...
Manika - moja oba starša sta že pokojna (očeta se niti ne spomnim). Oba je izdalo srce (infarkt) ... mati se je pa borila z Angino Pektoris. Tako da so tudi geni v igri.
Ker so mi tudi jetrni izvidi slabi sem nehal piti (alkohol) in sem tudi začel paziti kaj jem. Nisem na neki dieti samo ne jem več vsega masnega. (bajsi , prijatelju , mi boš lahko odpustil to bogoskrunjenje?) .
Šel bom na redne kontrole (3 m) pa bomo videli. Bez panike... lagano sportski ...
Uporabniški avatar
 Manika
Runner, tudi jaz sem imela pred nekaj leti povišane vrednosti holesterola. Čez nekaj časa sem začela hujšati. Holesterol se je znižal, izvidi pred nekaj meseci so bili prav idealni, kljub temu, da je moja prehrana zadnje leto precej nezdrava. Se pa nekako tolažim, da očitno s tekom kompenziram.

Le pridno hodi na kontrole. Če se ti skupni holesterol ne bo znižal, bodo zdravniki že ukrepali, kajti dolgoročno gledano ga je treba znižati, če ne želiš imeti zoženih žil.
Uporabniški avatar
 miro
Tudi pri meni so namerili malo povečani holesterol , vendar sem jaz to spregledal , kar ni ravno dobro , no s tem se ne obremenjujem , vendar včasih pazim kaj jem.
Runer upam , da se ti bodo zadeve uredile , si na pravi poti.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Manika
Tole sem našla na www.rtvslo.si:

Nad škodljiv holesterol s cimetom

Holesterol je zelo pomembna sestavina človeškega telesa, težave nastanejo le, kadar ga je preveč.

Raziskave kažejo, da ima težave zaradi povečanega holesterola kar polovica odraslih ljudi v razvitih državah, tudi v Sloveniji.

Znanstveniki so pred nedavnim tudi odkrili, da naj bi visoka stopnja holesterola pri moških vplivala na razvoj raka na prostati. Pri zmanjševanju tega škodljivega elementa si lahko pomagate tudi s pripravki iz domače lekarne.

Zavrite 10 cimetovih palčk v prahu s petimi skodelicami vode, dodajte žličko medu in spijte še vroče.

Če ste bolj lene narave, si vsak dan privoščite pest lešnikov, ki naj bi prav tako zniževali stopnjo slabega holesterola.
Uporabniški avatar
 runner
Manika,
evo malo sem popravil URL da kaže direktno na članek o cimetu.

TUKAJ

Manika hvala ti za info.
Moram pa (žal) povedati da se mi je po 3. mesecih diete holesterol POVIŠAL!

(Jan 8.41 -> April 8.50)
Gama (jetrni testi) 1.31 [0.92]
Trigliceridi 4.88 [1.7]
sladkor 6 [6.1 je max]

V teh 3. mesecih (OK malo manj) najbolj mastno kar sem pojedel je bila tuna in oliva.
2x sem sel na chevape (pa nemorem takoj skenslati Mujotove chevape!) in 1x na puranji zrezek.

Sir sem pozabil okus, svinjino in jajca... khm kaj je to? Ej pazi Velika Noč je bila vmes. Niti eno pisanko nisem pojedel.

Res sem bil priden. Majke mi... :-/

Zdaj sem malo razočaren... :-(
Uporabniški avatar
 Fotr
Runni, kaj pa laufal, si kaj? :evil: Že dolgo te pogrešamo na kakšnem teku. 8) Saj gibanje tudi znižuje holesterol. Edino opravičilo bi bilo, če uporabljaš namesto teka kakšno drugo vrsto gibanja. :shock: :D Pa še to ne bi bilo nikakršno opravičilo. :shock:
Uporabniški avatar
 runner
Ma sem, At'k sem.
V petek nazadnje 10 km. Tudi po 500 kolebnic delam na dan (vaja za ritem za smucanje - ozek hodnik ) in skoraj vsak vikend sem na smuckah. Ni v tem (velikoncni) zajec.

:-/

zdaj iscem vzroke drugje kot v hrani in aktivnosti...

hmm tale o mleku je zanimiva:
KLIKNI na MLEKO je zdravo - NOT!!!
 janif
Majčkeno pozno, pa vseeno. A si že probal s kakšnimi čaji, sam vem vsaj za mate čaj, sigurno pa je še kakšen, ki znižujejo vrednosti maščob. Je pa potrebno redno uživanje, se pravi skoraj vsakodnevno.

Sem bil pozimi ravno na sistematskem, pa sem primerjal tvoje izvide z mojimi, moram priznati, da imam vse vrednosti holesterola, trigliceridov, gama zelo nizke, sem bil še sam malo presenečen nad tem. Jem pa čisto običajno, edino veliko tekočine pijem.

Edino tadober holesterol je bil majčkeno prenizek, že dodajam rdeče vino, na vsake toliko časa :D

Lp
Uporabniški avatar
 *Darja*
Hojla,

sem že veliko brala o mleku, ampak tale članek je pa prav strašljiv!!!

hmm tale o mleku je zanimiva:
KLIKNI na MLEKO je zdravo - NOT!!![/quote]

Kaj naj človek sploh še je in pije???? :shock:
Uporabniški avatar
 Veggie
Pa ljutki,

kravje mleko je itak za teleta.... Materino mleko je za cloveka..... ce pa mame ne mores pomolzt, pol ga verjetno ne rabis..... :?

LP!! :wc:
Uporabniški avatar
 Tomaž Adam
Jaz ne vem kaj naj stem holesterolom, nisem pameten :shock:

Moj oče ima povišan slabi holesterol, zato sem se tudi jaz malo pazil, ampak res malo. Čisto po naklučju sem bil na kontroli pri zdravniku, kjer so mi tudi pregledali kri. Ko je zdravnica pregledovala izvide, je začela: to je vredu, to tudi . . . nakar se ustavi pri slabem holesterolu in reče, opa tole pa nekaj ni vredu, imaš premejhen slabi holesterol. Začne me zasliševati kaj jem, sem ji odgovoril, da jem vse normalno edino gledam, da ne preveč mastnega, če pa že pojem kaj takega pa kakšen kilometerček več pretečem na ta račun, pa še to zato, ker ima oče povišanega in se čisto preventivno malo pazim.

Na koncu mi ni bilo nič jasno, ko mi je rekla, da oče je oče, jaz sem pa jaz. Stem mi je hotela povedati, da holesterol ni dedno prenosljiv. Ne razumem pa ko so nekateri suhi ga imajo, nekateri so pa res obilni ga pa nimajo :?: Ali je tukaj tudi malo usode :?:
Uporabniški avatar
 Tomaž Adam
Jaz ne vem kaj naj stem holesterolom, nisem pameten :shock:

Moj oče ima povišan slabi holesterol, zato sem se tudi jaz malo pazil, ampak res malo. Čisto po naklučju sem bil na kontroli pri zdravniku, kjer so mi tudi pregledali kri. Ko je zdravnica pregledovala izvide, je začela: to je vredu, to tudi . . . nakar se ustavi pri slabem holesterolu in reče, opa tole pa nekaj ni vredu, imaš premejhen slabi holesterol. Začne me zasliševati kaj jem, sem ji odgovoril, da jem vse normalno edino gledam, da ne preveč mastnega, če pa že pojem kaj takega pa kakšen kilometerček več pretečem na ta račun, pa še to zato, ker ima oče povišanega in se čisto preventivno malo pazim.

Na koncu mi ni bilo nič jasno, ko mi je rekla, da oče je oče, jaz sem pa jaz. Stem mi je hotela povedati, da holesterol ni dedno prenosljiv. Ne razumem pa ko so nekateri suhi ga imajo, nekateri so pa res obilni ga pa nimajo :?: Ali je tukaj tudi malo usode :?:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA