Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
zz topka napisal/-a:
StaraKost napisal/-a:A ni pravilo, da bi morali med tekom uživati , to celi čas poslušam :D .
To pa pomeni, da smemo samo na "tekme", na katere smo pripravljeni :-- .

Seveda, seveda, a se grem stavit, da bi bila kolona tekačev, če bi bilo to npr. predpogoj za udeležbo, bolj ali manj mikena, mičkena
Nenazadnje, tudi najbolj pripravljeni tekači priletijo "v zid", in takrat preklinjajo, da nikoli več na nobeno tekmo...a je s prihodom v cilj kaj kmalu vse pozabljeno.

Pa saj se razumeva. Časa za uživanje je itak na "trening" tekih dovolj. Na teh nekaj "uradnih" tekih letno, pa je potrebno tudi malo trpeti, da se nagradimo z dobrim dosežkom, ki nam bo spodbuda za vnaprej. Da bi doživeli občutek množice LM ni potrebno izbrati 21-ke ali maratona. Tudi 10-ka je dovolj. Za ene je tudi ta preveč.
Meni je pa čisto jasno, zakaj bi šel na 21 km. Človek si postavlja izzive, ki so tudi gibalo napredka. Mislim, da je preforsiranje s prehitrim tekom na 10 km bolj neugodno kot pri počasnem teku na daljši razdalji.

Hkrati je Ljubljanski maraton tekaški praznik, ki ga je vredno doživeti. In tega ne bodo organizirali čez 1 mesec še enkrat za tiste, ki še niso optimalnio pripravljeni. Da bi pa moral prej na treningu preteči 20 km je pa neumnost. Enih 10 dni lahko še mirno trenira in za trening odteče eno lahko 15-ko, bolj za samozavest, kot za kaj drugega. Sploh če je David bolj mlad (če je letnik 76) in bo tekel po pameti, mu tale tek ne more škoditi.
mare napisal/-a: Mislim, da je preforsiranje s prehitrim tekom na 10 km bolj neugodno kot pri počasnem teku na daljši razdalji.

To je res. Ne vem pa, zakaj bi se moral preforsirati. Saj stvari niso samo črno-bele hitro/počasi. Obstajajo tudi vmesne hitrosti.
Tudi 21-ka ni neki bav-bav. Sigurno, da bi jo odtekel, tudi nepripravljen. Jaz bi ji na njegovem mestu, vseeno vzel "nedožnost", ko bi bil primerno pripravljen, da mi se ne zameri :D.
Današnji trening mi je dal odgovor in na letošnji LM.....GREM!!! Pretekel sem 15 km (in užival). Prvih 10 km sem ponovno odtekel bolj počasi, malo pod časom 6 min/km. Ker po 10 km nisem čutil neke hude utrujenosti, sem še malo pospešil. Končni čas je bil 1:25:00 (15 km). In še vedno nisem bil tako utrujen, da nebi zmogel preteči še dodatnih 5 oz. 6 km.
Še enkrat hvala vsem za napisana mnenja, za konec pa si bom sposodil kar storZ-ove besede...očitno sem letos kljub premoru dovolj trdo delal in si ta tek ZASLUŽIM!!! Se vidimo v Ljubljani!!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA