Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

tek42 napisal/-a:
Misho76 napisal/-a:Bom še klical in vztrajal naprej. Če kaj, sem trmast in vztrajen. Čip sem imel na desnem gležnju na traku za čip, tako kot vsaj 40% vseh ostalih tekačev. Če mi je zabeležilo čas na čisto vseh 5 km razdaljah, ne vem zakaj mi ne bi na cilju. Pa mi zgleda ni. Mogoče sem bil pa prehiter :lol: Ma jbg, takle mamo. Vseeno pa ostaja grenak priokus :roll:

Če pri rezultatih vtipkaš št. 388 in pogledaš video, se po moje vidi tvoj prihod v cilj.

Zdravo, saj je vse :arrow: video, fotografije itn. Sem jim že včeraj pisal in jim postregel s precej konkretnimi podatki. So seveda ažurno odgovorili, da me bodo našli po kameri in bodo rezultat popravili. Vendar in žal še vedno nič od tega popravka, oznaka DNF stoji in tudi v današnji prilogi IN se vodim kot 'Did Not Finish' :( Za mene osebno je to nesprejemljivo, sem razočaran in vse skupaj se mi je kar zamerilo. Jbg, gremo naprej (z LM ali brez njega).
Če smo ravno pri boksih, mene nekoliko moti, da se veliko ljudi postavi v precej prehitre bokse in po nepotrebnem ovirajo hitrejše od sebe. Sam sem začel tek bolj ob koncu boksa in vsaj kakih 5 km prehiteval tekače, za katere je bilo jasno, da so vsaj za kakih pol ure počasnejši od predvidenega časa za ta boks. Mislim, da to večina ne stori načrtno, ampak se jim pač ne da hoditi do svojega boksa oziroma se s tem sploh ne ukvarjajo. Ko sem malo spraševal ljudiokrog sebe, so mnogi trdili, da sploh ne vejo, v katerem boksu so štartali. V neustreznih boksih je zlasti veliko punc, tako da sem se v prvih kilometrih med prehitevanjem počutil, kot da bi tekel na DM teku.

Rešitev je povsem enostavna. Ob prijavi bi navedli načrtovan čas teka in glede na to bi na štartni številki bila oznaka boksa. Glede na to, da so boksi itak ograjeni in pri vhodih redarji, bi bili tekači usmerjeni v pravilen boks.
Joj, Mare, tudi jaz sem prvih nekaj kilometrov morala prehitevati počasnejše od sebe (pa sem se postavila v pravi boks!). In ne boš verjel, med njimi je bilo veliko moških!

Daj, no, vsaj malo poskusi prikriti svoj šovinizem.
mare napisal/-a:Rešitev je povsem enostavna. Ob prijavi bi navedli načrtovan čas teka in glede na to bi na štartni številki bila oznaka boksa. Glede na to, da so boksi itak ograjeni in pri vhodih redarji, bi bili tekači usmerjeni v pravilen boks.

Se strinjam, nekateri sploh ne vedo, da so cone, kaj šele čemu so namenjene.
spela* napisal/-a:Joj, Mare, tudi jaz sem prvih nekaj kilometrov morala prehitevati počasnejše od sebe (pa sem se postavila v pravi boks!). In ne boš verjel, med njimi je bilo veliko moških!

Se čist strinajm z špelo. Če pa kdo ne želi tečt tako da mu ni treba nikogar prehitevat. se naj pa zaravn ta prvih postavi, samo potem se zna zgoditi ravno obratno.

V tujini so te zadeve o prehitevnaju in gneči še malo hujše. Naprimer lahko si pogledate posnetke z Frankfurtskega maratona, ki je potekal na isti dan kot Ljubljanski, opaziti je bistveno razliko.
Prerivanje oz. prehitevanje na tako velikih prireditvah neko nujno zlo ki pa ga je potrebno vzeti v zakup, ker če te to moti se prerosto tega ne greš in greš raje na kakšen izlet v hribe.

Lp pozdrav vsem skupaj in veliko tekaških užitkov.

:laola
Nazadnje spremenil cgorazd, dne 29 Okt 2013, 14:35, skupaj popravljeno 1 krat.
cgorazd napisal/-a:
spela* napisal/-a:Joj, Mare, tudi jaz sem prvih nekaj kilometrov morala prehitevati počasnejše od sebe (pa sem se postavila v pravi boks!). In ne boš verjel, med njimi je bilo veliko moških!

Se čist strinajm z špelo. Če pa kdo ne želi tečt tako da mu ni treba nikogar prehitevat. se naj pa zaravn ta črnih postavi, samo potem se zna zgoditi ravno obratno, kar pa človečku lahko močno poškoduje njegov ego, zato priporočam kašen tek po kakšni odročni gozdni poti, morda le kakšna lisička skoči na potko, upam da to ni prehudo.

:laola

Da ne bo nesporazuma, jaz se strinjam s predlogom, da bi v prijavi napisal svoj predvideni čas, potem pa bi nas na ta način razvrstili v bokse. Tudi meni nikakor ni prijetno izgubljati energijo s prehitevanjem.
Tisto, kar me jezi, pa je moški šovinizem v maretovem sporočilu.
Ne vem zakaj greste na množično prireditev, če želite biti izolirani. Koliko ste pa tekli na celem ali polovički? 1:05 na 21 ali mogoče 2:15 na 42 km? Če tečeš 1:40 na polovičko lahko od začetka tudi počasi tečeš pa potem nadoknadiš. Je pa vedno dovolj prostora za prehitevanje. S čem vse se obremenjujete, jao.

Lep pozdrav!
mare se strinjam z tvojo ugotovitvijo. Je pa še neka druga fora. Če greš oziroma probaš iti na 42 km pa če si še slab tekač kot sem sam je nujno, da se zrineš v box 2 ali 3. Zakaj? V drugi krog te spustijo ko mine 2:30h po poku pištole. Eee sam sem šel iz zadnjega boxa ker sem pošten davek pa je bil štart skoraj 15 minut po poku pištole. Tako sem moral za moje razmere začeti loviti čas pa še poškodba in je bilo kar je bilo. Odmislil sem drugi krog čeprav če bi se malo potrudil bi lahko šel. Komu na čast? Zato nekatere pač iz tega vidika razumem in jim dam prav.
pajo napisal/-a:mare se strinjam z tvojo ugotovitvijo. Je pa še neka druga fora. Če greš oziroma probaš iti na 42 km pa če si še slab tekač kot sem sam je nujno, da se zrineš v box 2 ali 3. Zakaj? V drugi krog te spustijo ko mine 2:30h po poku pištole. Eee sam sem šel iz zadnjega boxa ker sem pošten davek pa je bil štart skoraj 15 minut po poku pištole. Tako sem moral za moje razmere začeti loviti čas pa še poškodba in je bilo kar je bilo. Odmislil sem drugi krog čeprav če bi se malo potrudil bi lahko šel. Komu na čast? Zato nekatere pač iz tega vidika razumem in jim dam prav.

ali ne velja tvoj neto čas 2:15 za prvi krog in je vseeno kje startaš.

9. TRASA PROGE
Trasa proge je ravninska. Štart teka bo na Slovenski cesti, cilj na Kongresnem trgu. Trasa bo potekala po ulicah in cestah v središču mesta, Viču, Šiški in Bežigradu. Na trasi so 4 okrepčevalne in 4 vodne postaje.
OPOZORILO: Limit prvega kroga na 42 km je 2 uri in 15 minut.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA