Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Najbolje bi bilo, da bi bil 1. krog za 42 enak 21, potem bi pa tisti na 42 začeli drug krog, po drugi trasi!!
Saj ni panike 2 kroga, brezveze je 2 enaka kroga.....
Predvsem to mene osebno zelo demotivira da bi šel na 42....
No...drugo leto bom verjetno šel v vsakem primeru, če bo šlo vse po načrtih, brez poškodb :D
oven napisal/-a:Najbolje bi bilo, da bi bil 1. krog za 42 enak 21, potem bi pa tisti na 42 začeli drug krog, po drugi trasi!!

Tako se tudi govori, da bi organizator speljal progo, v obliki osmice.
Evo pa sem 'did finish' :D :arrow: Timing se je potrudu, me našel in vpisal rezultat :clap: Ni ravno kak rezultat, vendar glede na krče, ki sem jih imel v drugem krogu, sem vesel, da sem ga sploh končal. Na trmo, itak :mrgreen:
Vreme napisal/-a:
pajo napisal/-a:lojze kolikor mi je znano naj me popravijo če se motim 2:30h po poku pištole za začetek. Ja tek ni hec. :D

Pajo pa to si ja vedel, ali pač ne? Hm, jaz sem vedno štartal iz zadnjih boksov, pa nikoli nisem imel problema priti v drugi krog. Sem šel gledati podatke od leta 2011: začel sem teči 14 minut po poku pištole, čas prvega kroga 2:18:12. Zdaj pa si sam izračunaj v kolikšnem času po poku pištole sem prišel skozi prvi krog. Očitno še pravi čas. :D

Ja saj bi se dalo. Če po pravici povem se mi ni dalo matrati. Vse skupaj se je nabralo v neko vrečo v kateri ni bilo pravih dodatkov za drugi krog. Ma sej se ne sekiram preveč. :D
spela* napisal/-a:Joj, Mare, tudi jaz sem prvih nekaj kilometrov morala prehitevati počasnejše od sebe (pa sem se postavila v pravi boks!). In ne boš verjel, med njimi je bilo veliko moških!

Daj, no, vsaj malo poskusi prikriti svoj šovinizem.

Špela, preden uporabljaš take dolge besede, poglej v slovar, kaj pomenijo, da ne boš pisala takih bedarij. :? Mogoče je pa čisto normalno, da sem jaz gledal bolj ženske, ti pa bolj moške.
Mare, samo zate, iz SSKJ:

šovinízem -zma m (i) prepričanje o večvrednosti lastnega naroda in sovražen odnos do drugega naroda: boriti se proti šovinizmu; šovinizem in nacionalizem / romanu so očitali narodni šovinizem
• ekspr moški šovinizem prepričanje moških, da so več vredni kot ženske
cgorazd napisal/-a: Se čist strinajm z špelo. Če pa kdo ne želi tečt tako da mu ni treba nikogar prehitevat. se naj pa zaravn ta prvih postavi, samo potem se zna zgoditi ravno obratno.

V tujini so te zadeve o prehitevnaju in gneči še malo hujše. Naprimer lahko si pogledate posnetke z Frankfurtskega maratona, ki je potekal na isti dan kot Ljubljanski, opaziti je bistveno razliko.
Prerivanje oz. prehitevanje na tako velikih prireditvah neko nujno zlo ki pa ga je potrebno vzeti v zakup, ker če te to moti se prerosto tega ne greš in greš raje na kakšen izlet v hribe.

Lp pozdrav vsem skupaj in veliko tekaških užitkov.

:laola

Gorazd, tole so pa tako neumni argumenti, da skoraj ni vredno odgovoriti. Po tej logiki lahko enako odgovorimo na vse. Če ni rezultatov, če na okrepčevalnicah zmanjka pijače, če ni dovolj ljudi za garderobo, če zmanjka medalj... če ti ni všeč, pa pojdi v hribe ali glej televizijo.

Gre za to, da je ta prireditev rekreativna in hkrati tekmovalna. Boksi so in imajo svoj smisel, a se jih večina ne drži. Celo mnogi trenerji svetujejo svojim varovancem, da se postavijo v neustrezen boks in to na njegovo čelo. Ne vem, kako je bilo v Franfurtu, ampak marsikje v tujini je tako, da ima vsak boks štartno številko drugačne barve. Ponekod te v bokse razvrstijo glede na načrtovan čas, ponekod pa moraš celo navesti dosežen čas. Pa kljub temu je prehitevanja veliko ker eni začnejo hitro, drugi počasi.

Jaz bi naredil štos in bi na prvi boks napisal, da je za tekmovalce, ki tečejo maraton 1:40 in polmaraton 50 minut. V vsakem primeru bi bil poln.
spela* napisal/-a:Mare, samo zate, iz SSKJ:

šovinízem -zma m (i) prepričanje o večvrednosti lastnega naroda in sovražen odnos do drugega naroda: boriti se proti šovinizmu; šovinizem in nacionalizem / romanu so očitali narodni šovinizem
• ekspr moški šovinizem prepričanje moških, da so več vredni kot ženske

Me veseli, da si se podučila. Drugič ti predlagam, da se podučiš, preden začneš lepiti etikete, sploh te pa prosim, da se podučiš, preden takšno etiketo nalepiš meni.
ROSI64 napisal/-a:
oven napisal/-a:Najbolje bi bilo, da bi bil 1. krog za 42 enak 21, potem bi pa tisti na 42 začeli drug krog, po drugi trasi!!

Tako se tudi govori, da bi organizator speljal progo, v obliki osmice.

Najboljše, da sploh ne greš mimo cilja 21-ke :).
Forrest napisal/-a:5r002,hvala za slike :clap:
In toliko fotografskega dela le ob palačinki in pol litra zale :shock: :lol: .

Upam da še kdaj! :) V navijanju in fotografiranju sem tokrat prav užival (še dobro da sem laufal v nedeljo zjutraj v naših koncih)! 8)

Tisto palačinko sem moral pa zmazat ob hitri hoji do Petrola... eni forumovci ste hitri, tko da se nisem smel preveč obirat! :P

Forrest, upam da je noga že ok in da se vidmo na Sladkih 6! ;)
http://www.gorenjskiglas.si/article/201 ... aratonce--

»Ko sem pred petnajstimi leti začel teči, so me mnogi na Hotavljah in okolici gledali kar malo postrani, saj bi morda lahko počel kaj koristnejšega. Tako sem največ tekel ponoči, da me niso videli. Sedaj se je precej spremenilo, poznajo moj trud in spoštujejo moje rezultate. Tudi doma so se navadili in mislim, da so sedaj ponosni name.«
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA