- 11 Okt 2013, 22:42
Naredi raje 2x8x200 m. Ali pa 8x400 m. Bo definitivno bolje. Pa med intervali hitro hodi. S krajšimi intervali boš pridobil hitrost.
StaraKost napisal/-a:Ne. Dva intervalna treninga na teden je največ, kar smeš narediti.
Ne vem zakaj ti je sedaj hitrost v prvi prioriteti?
Najprej je potrebno dvigniti nivo splošne in vzdržljivostne pripravljenosti, komaj takrat pridejo na vrsto treningi hitrosti. Do takrat se hitrost sama postopoma dviguje z izboljšanjem splošne pripravljenosti in vzdržljivosti.
štenga napisal/-a:Evo, zgleda me je srečala pamet -> na LM je sledila prijava na 10km. Se vidimo tam.StaraKost napisal/-a:.... če boš boljši kot 45 min, si na dobri poti, da drugo leto dosežeš limit za maraton, ki si ga sam postavil v eni drugi temi.
štenga napisal/-a:...Za končni "izpit" sem se prijavil na dve desetki. Prva desetka - no 10,5km, je v Graz-u to nedeljo - cilj pod 50min, druga desetka pa v Ljubljani, čez 3 tedne - cilj pod 45min. Letos sem vse skupaj pretekel 275km (lani 75km, prej <5km)....
jurkokafro napisal/-a:Glede na čas iz LJ. maratona dva tedna nazaj (1:49:25) me zanima, kakšen bi bil nek realno dosegljiv cilj, ki bi si ga lahko zdaj postavil? Je pod 1.30 mogoče preveč optimistično ali bi bilo dosegljivo?
Obivankenobi napisal/-a:jurkokafro napisal/-a:Glede na čas iz LJ. maratona dva tedna nazaj (1:49:25) me zanima, kakšen bi bil nek realno dosegljiv cilj, ki bi si ga lahko zdaj postavil? Je pod 1.30 mogoče preveč optimistično ali bi bilo dosegljivo?
Ma kaj pod 1.30, mogoče ti bo pa v Radencih letelo pod 1.20
![]()
jurkokafro napisal/-a:
Glede na čas iz LJ. maratona dva tedna nazaj (1:49:25) me zanima, kakšen bi bil nek realno dosegljiv cilj, ki bi si ga lahko zdaj postavil? Je pod 1.30 mogoče preveč optimistično ali bi bilo dosegljivo?
Napisal-a gapez » 4. 4. 2014, 14:58
Ena na to temo. V začetku leta sem se priključil skupini, ki trenira na stadionu enkrat na teden. Sicer sodelujem premalo časa, da bi lahko delal neke konkretne zaključke, poleg tega nismo delali nekih primerljivih tekov ali testov.
Opazil pa sem, da se mi je precej dvignila najvišja hitrost, ki jo na treningu izmeri ura. Iz okrog 3:00 na 2:21. Tako se mi zdaj zdi celo možno, da bi kdaj tekel 1 km okrog 3 minut.
Če se bo to kaj poznalo na dolgih progah, bomo pa še videli:)
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA