prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Vem, da je ta tema že 100x predebatirana na tem forumu, samo vseeno bi dodal še nekaj "dodane vrednosti" v obliki vprašanj :)

1. Kam na testiranje/svetovanje?
Ok, prebral sem že, da v Thomas športu super svetujejo. Moj problem je, da imam darilne bone za Hervis. No, to ni ravno problem ampak ok :). Torej, lahko pričakujem kvalitetno svetovanje glede izbire čevlja v Hervisu ali kam se obrniti samo za testiranje (brez nakupa)?

2. Pronacija
Do zdaj sem že jasno skušal ugotoviti, kakšen je moj tip stopala. Če se z mokrimi stopali postavim na list papirja, lahko iz obrisa z gotovostjo trdim, da je moje stopalo nevtralno. Pri teku se mi vseeno zdi, da stopam bolj na zunanji rob. Je obris stopala, ko stojimo pri miru, zanesljiva meritev? Torej lahko izbiram med čevlji za nevtralna stopala ali vseeno bolje pretestirati?

3. Nakup po LJ maratonu
Jasno, da bi rad prišel do superg čim ceneje. Zato me zanima, če je že kdo čakal v LJ, da je maraton mimo in če se to splača. Torej, če ima Hervis kakšne akcije običajno po maratonu ali kar umaknejo izdelke s polic?

4. Online svetovanje :)
Recimo, da poleg zgoraj napisanega povem še, da tečem po petah oz. pristajam na peto. V to sem prepričan, saj je vidno tudi iz obrabe tekaških copat. Pokostnica me skoraj vedno boli - malo, toliko da čutim bolečino ob dotiku. Odkar delam vaje za pokostnico, je precej bolje. Tečem večinoma po makadamu, utrjenih gozdnih stezah, a tudi po asfaltu, ki se mu žal ne da v celoti izognit. Spadam med težke tekače (89kg, 182cm). Glede znamke mi je vseeno, cena bi želel, da je ob znižanju nekje okrog 100 €. Si kdo glede vsega napisanega upa svetovati katere čevlje izbrati?

Kar nekaj vprašanj, upam, da bo tudi vsaj toliko odgovorov :)
Hvala!
Ne zameri, ampak pred nakupom nekih dragih tekaških copat, raje obišči kakšnega strokovnjaka za tehniko teka, ker to da te boli pokostnica in da pristaneš na peti ni ravno OK. Lahko probaš tudi bosonogi tek. Pretečem kar veliko pa me pokostnica nikoli ne boli, v trgovini pa si kupim tiste v katerih se najbolje počutim. Pa še te so ponavadi 40 - 50 EUR, pa mi zdržijo tudi 2000 km.

Lep pozdrav!
boatjan napisal/-a:Ne zameri, ampak pred nakupom nekih dragih tekaških copat, raje obišči kakšnega strokovnjaka za tehniko teka, ker to da te boli pokostnica in da pristaneš na peti ni ravno OK. Lahko probaš tudi bosonogi tek. Pretečem kar veliko pa me pokostnica nikoli ne boli, v trgovini pa si kupim tiste v katerih se najbolje počutim. Pa še te so ponavadi 40 - 50 EUR, pa mi zdržijo tudi 2000 km.

Lep pozdrav!

To je res super nasvet, sam sem šel lani na nekaj treningov teka in sploh nisem mogel verjeti koliko napak delam pri teku. Zato tudi prihaja do poškodb in obrab okončin. Res pa je, da za odpravo napak pri teku potrebuješ kar nekaj časa, superge pa lahko kupiš v minuti :)
PeterBo napisal/-a:
boatjan napisal/-a:Ne zameri, ampak pred nakupom nekih dragih tekaških copat, raje obišči kakšnega strokovnjaka za tehniko teka, ker to da te boli pokostnica in da pristaneš na peti ni ravno OK. Lahko probaš tudi bosonogi tek. Pretečem kar veliko pa me pokostnica nikoli ne boli, v trgovini pa si kupim tiste v katerih se najbolje počutim. Pa še te so ponavadi 40 - 50 EUR, pa mi zdržijo tudi 2000 km.

Lep pozdrav!

To je res super nasvet, sam sem šel lani na nekaj treningov teka in sploh nisem mogel verjeti koliko napak delam pri teku. Zato tudi prihaja do poškodb in obrab okončin. Res pa je, da za odpravo napak pri teku potrebuješ kar nekaj časa, superge pa lahko kupiš v minuti :)

@PeterBo mi zaupaš kam si šel?

Ker jaz sem lani bil, v eni taki manjši skupini s trenerjem, sicer samo 3x ampak me je opozoril le na to, da tečem preveč po petah. Se mi pa zdi, da zdaj, ko nekaj časa redno tečem, da so se tudi mišice že nekoliko razvile in se je vsaj v tem segmentu tek izboljšal. S tistimi skipingi in podobnimi vajami za tehniko pa res nisem bil vztrajen :(. Mogoče pa čez zimo naredim kaj na tem :)
jurkokafro napisal/-a: Če se z mokrimi stopali postavim na list papirja, lahko iz obrisa z gotovostjo trdim, da je moje stopalo nevtralno. Pri teku se mi vseeno zdi, da stopam bolj na zunanji rob. Je obris stopala, ko stojimo pri miru, zanesljiva meritev? Torej lahko izbiram med čevlji za nevtralna stopala ali vseeno bolje pretestirati?

Ne, odtis stopala ni zanesljiva metoda. Poskusi s temle online testom - ki upošteva tudi druge značilnosti telesa:

http://wwww.myprecisionfit.com/test/

Ali pa pojdi v Tomasa na testiranje; če ne boš nič kupil, pač plačaš tistih 10€ oz. kolikor hočejo za test.

S popusti je tako, da so v času LM in še nekaj dni kasneje cene krepko nižje (to velja za Tomassport in Intersport, za Hervis pa ne vem).
jurkokafro napisal/-a:
PeterBo napisal/-a:

Lep pozdrav!

@PeterBo mi zaupaš kam si šel?

Ker jaz sem lani bil, v eni taki manjši skupini s trenerjem, sicer samo 3x ampak me je opozoril le na to, da tečem preveč po petah. Se mi pa zdi, da zdaj, ko nekaj časa redno tečem, da so se tudi mišice že nekoliko razvile in se je vsaj v tem segmentu tek izboljšal. S tistimi skipingi in podobnimi vajami za tehniko pa res nisem bil vztrajen :(. Mogoče pa čez zimo naredim kaj na tem :)

Kolega je difovec in sem ga prosil za nekaj treningov na stadionu, sicer pa malo poggoglaj mislm, da je kar precej ponudbe

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA