Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Super.
Res imamo več maratonov (trenutno) poleg Radenc in Ljubljane še Mozirje-Logarska pa gorski GM4O. Tukaj se pa zgodba konča oziroma nadaljuje - Istrski maraton. :clap:

Čakamo na Mariborskega-ha-ha
Spoštovani novinarji,

Vabimo vas na Tiskovno konferenco, ki bo v sredo, 18. Decembra ob 10.30 v Pretorski palači v Kopru. Na njej bodo predstavniki Organizacijskega odpora predstavili 1. Istrski maraton, ki se bo odvijal na slovenski obali. Vabilo na tiskovno konferenco in ostali materiali so v priponkah.

Veselimo se našega srečanja in Vas lepo pozdravljamo

Organizacijski odbor 1. Istrskega maratona
Branko Vrabec – odnosi z javnostmi
VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO

Spoštovani,

vabimo vas, da se udeležite tiskovne konference organizatorjev 1. Istrskega maratona. Gre za eno največjih športnih in družabnih prireditev na Primorskem v prihodnjem letu, ki jo bomo pripravili 13. aprila 2014.
Tiskovna konferenca bo v sredo, 18. decembra 2013, ob 10.30 v Pretorski palači v Kopru.
Na tiskovni konferenci bodo o prireditev govorili:
- Mojmir Kovač, vodja prireditve
- Giancarlo Miranda, predsednik uprave Banke Koper, generalnega pokrovitelja 1. IM
- Daniela Da Forno, tekačica iz Trsta (ekipno srebro na SP in EP v teku na 100 km), ambasadorka 1. IM
- Mitja Kosovelj, tekač iz Nove Gorice (dvakratni svetovni prvak v gorskem maratonu), ambasador 1. IM
Prisotni bodo tudi drugi člani organizacijskega odbora, ki bodo z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja. Na tiskovni konferenci bo svečano podpisana tudi sponzorska pogodba. Organizatorji pričakujejo udeležbo vsaj 1500 tekačev, ki bodo lahko tekli na maratonski (42.195 m) in polmaratonski (21.098 m) razdalji, na 8,5 kilometra dolgem rekreativnem teku ter na Teku generacij in teku šolarjev. Dogodek bo zanimiv tako s športnega kot z družabnega in turističnega vidika, saj bo v času pred velikonočnimi prazniki in glavno turistično sezono dodobra prebudil in povezal celotno slovensko Istro.

V pričakovanju vaše udeležbe vam pošiljamo prisrčen tekaški pozdrav!

Koper, 11. 12. 2013 Organizacijski odbor 1. Istrskega maratona
Branko Vrabec – odnosi z javnostmi
Ambasadorji 1. Istrskega maratona
Organizatorji Istrskega maratona si štejemo v čast, da so se nam pridružile tako odlične osebnosti iz sveta športa in rekreacije, kot so Daniela Da Forno, Mateja Kosovelj, Lucija Krkoč, Mitja Kosovelj, Marco Moretton, Urban Praprotnik z ženo Jasmino Kozina Praprotnik in njuno družino ter Vasilij Žbogar. Močno si želimo, da bi vsi sodelujoči, od organizatorjev in sponzorjev do tekačev in navijačev, uživali v pisanju nove tekaške zgodbe na tem našem čudovitem obmejnem prostoru, kjer se srečujejo narodi in kjer tudi ob teku kultura sožitja vse uspešneje odpravlja predsodke. Ambasadorji vas vabijo na proge Istrskega maratona.

Daniela Da Forno

Daniela Da Forno je zadnja leta Tržačanka, a jo domači Dolomiti še vedno neustavljivo privlačijo s svojo magično lepoto; Daniela je kraljica tamkajšnjih dolgih gorskih tekov. Podobno doživlja primorske teke, za katere sta značilna domačnost in iskrena privrženost tekaškim koreninam. Zagrizena nasprotnica športne birokracije in nesmiselnih meja je članica ŠD Nanos iz Podnanosa. Med njenimi dosežki sta drugo mesto na svetu in v Evropi v teku na 100 km z italijansko državno reprezentanco.

»Istrski maraton me navdihuje. Zaradi lepot Istre, zaradi bližine morja je ta proga nekaj posebnega, tako drugačna od običajnih maratonov, kjer neskončni kilometri asfalta predstavljajo hudo preizkušnjo za tudi najbolj trenirane tekače. Za ljubitelje teka in narave je enkratna, saj predstavlja pravšnji kompromis med tradicionalnim maratonom in tekom v naravi z velikimi višinskimi razlikami, ki ne ustrezajo vsem. V Italiji sem tekla na številnih maratonih, moji najlepši spomini nanje pa niso vezani na izide, temveč na lepoto pokrajin, skozi katere sem tekla. Živimo v onesnaženem okolju, duši nas smog, zato se vsaj med tekom vrnimo k naravi!!! Istrska pokrajina je idealna za pripravo takšnega maratona. Počaščena sem, da lahko skupaj z Marcom Morettonom, ki tek ljubi na podoben način kot jaz, sodelujem v pripravah na Istrski maraton.«

Mateja Kosovelj

Novogoričanka Mateja Kosovelj je s številnimi medaljami na svetovnih prvenstvih v gorskem teku kot mladinka napovedovala, da se utegne tudi med članicami enakopravno boriti z najboljšimi na svetu. Ima že srebro in bron evropskih članskih prvenstev v gorskem teku, letos je bila na SP četrta, kar je najboljša članska uvrstitev slovenskih tekačev na SP v gorskem teku sploh. Mateja je letošnja zmagovalka svetovnega pokala v gorskih tekih, GP WMRA, ob vseh zahtevnih tekmovalnih obveznostih (kljub neurejenemu statusu vrhunske športnice!) pa ohranja izvirno privrženost teku iz otroških let; tek zanjo nikoli ni prisila, temveč eno samo veselje.

»Vsem skupaj en lep tekaški pozdrav! Že nekaj let sem aktivna gorska tekačica, v zadnjem času pa me vedno bolj zanimajo tudi maratonske razdalje. Istrski maraton vidim kot poseben izziv za tekače, saj združuje tako prvine gorskega teka kot tudi maratonsko razdaljo. Njegovo zanimivost pa okrepijo še prelepa istrska pokrajina in dobri ljudje. Kot promotorka Istrskega maratona vabim vse, ki radi tečete, se družite in uživate v lepoti naše Istre, da se udeležite te prireditve, in vam obenem želim veliko tekaških užitkov!«

Lucija Krkoč

Lucija Krkoč iz Batuj, Matejina vrstnica in soborka za mladinske medalje v gorskem teku za Slovenijo, je predlani zmagala v svetovnem pokalu (GP WMRA), ima že tudi bron z evropskega prvenstva v gorskem teku. Po obdobju poškodb spet trenira, kajti življenja brez teka si skorajda ne zna predstavljati.

»Tek označuje vrsto naravnega gibanja, ki meni – in verjamem, da še mnogim drugim - pomeni nekaj življenjsko pomembnega. Morda se sliši pretirano, pa ni! Izpopolnjuje me, daje mi svobodo in samozavest, da lahko premagam marsikatero oviro. Med treningom ne občutim neumnosti, s katerimi si ljudje otežujemo življenje, takrat sem le jaz, sama s sabo in s pomirjajočo naravo. Počaščena sem, da imam priložnost biti ambasadorka takšne tekaške prireditve, kot je Istrski maraton. To je idealna priložnost za vse, ki bi radi bolje spoznali naš prelepi košček obale. Verjamem, da je v današnjem času ljudi treba spodbujati h gibanju in medsebojni povezanosti. In da je tek odlično sredstvo, ki zadovolji potrebo po obojem. Zato vse tekače, tudi tiste, ki bodo to šele postali, pozivam, da se nam pridružijo 13. aprila 2014 v Kopru, da skupaj odtečemo 1. Istrski maraton.«
Mitja Kosovelj
Mitja Kosovelj je eden najuspešnejših slovenskih tekačev vseh časov. V gorskem maratonu, po krivici podcenjeni atletski disciplini, je osvojil že dva naslova svetovnega prvaka. Uspeva mu združevati gorski tek in klasični maraton, v katerem tudi sodi med najboljše v državi.
»Dragi tekači, predvsem pa športniki po duši! Kot atlet, gorski tekač in maratonec, sem počaščen, da sem lahko ambasador Istrskega maratona. Resnično sem vesel, da dobiva Slovenija maraton tudi ob morju. Tako bo poleg Maratona treh src in Ljubljanskega maratona to naš tretji maraton. Verjamem, da bo ta prireditev v objemu morja, sonca ter treh istrskih mest, Kopra, Izole in Pirana, ponudila polno užitkov vsem, ki bodo na njej sodelovali. Vsem udeležencem želim veliko užitkov in zadovoljstva ob novi in - upam - v prihodnje tudi tradicionalni tekaški prireditvi. Športni pozdrav!«
Marco Moretton
Marco Moretton, inženir v največji evropski ladjedelnici Fincantieri, sodi med najboljše tržaške tekače. Svoj (zelo dolg) seznam zmag v Italiji zadnja leta dopolnjuje z uspehi na slovenskih tekih, ki so mu pri srcu zaradi svoje neizumetničenosti. Najlepši spomini pa so vezani na newyorški maraton, najprestižnejši na svetu, ki ga je končal na 51. mestu (uvrstitev med prvih 100 na tem maratonu so sanje neštevilnih maratoncev), ter na zmagi na gorskem teku Camignada poi sie' refuge in na polmaratonu v Pordenonu, kjer je dosegel čas 1:07:22. Malo je tekačev, ki bi v teku znali tako uživati kot Marco, ob njem pa navezovati pristne medčloveške odnose.
»Po tem, ko sem prebral povabilo organizacijskega odbora, moram reči, da sem jaz tisti, ki je počaščen, da sodeluje v vašem projektu. Ko prebereš vabilo na Istrski maraton in si pogledaš spletno stran, namenjeno temu dogodku, razumeš, kako velik je njegov pomen; združiti ljudi različnih narodnosti, ki jih povezuje ljubezen do teka. To je najboljša promocija zdravega načina življenja. Živimo namreč v zelo težkem času (ekonomska kriza, onesnaževanje okolja …), toda ravno v teh težkih trenutkih je zelo pomembno, da se zavemo pomena enostavnih stvari. Tek v naravnem okolju je ena od njih, ki poskrbijo, da se počutimo dobro sami s seboj in se družimo z osebami, ki imajo enako veselje. Sam razumem tek kot 'pozitivni virus', moje največje zadovoljstvo pa je dejstvo, da sem uspel prenesti svojo ljubezen do teka tudi na tiste, ki se prej nikoli niso ukvarjali s športom, sedaj pa se mi zahvaljujejo, ker se zaradi teka počutijo dobro in razmišljajo pozitivno. Če bi vsak izmed nas uspel prenesti ljubezen do teka na nekoga v svoji bližini, bi lahko rekli, da nam je uspelo izboljšati življenje ljudi v tem našem koncu sveta.«
Jasmina Kozina Praprotnik in Urban Praprotnik

Jasmina Kozina Praprotnik in Urban Praprotnik, nenehno na poti med Ljubljano in Belim Križem, ustvarjata veliko družino Urbanih tekačev. V njej se dobro počutijo tako čisti začetniki kot mali in veliki maratonci.

»Tek dojemava kot velik privilegij. Človek lahko z njim dobi tako veliko raznovrstnih, lepih in pomembnih življenjskih zgodb. Ob tem igrajo množične tekaške prireditve pomembno dodatno spodbujevalno vlogo. Ko pa je trasa maratona speljana ob morju, skozi naravne, kulturne in zgodovinske bisere naše domovine, potem ima takšen tek še nekaj več. Tisto, zaradi česar je res vredno biti zraven.«

Vasilij Žbogar

Izolski jadralec Vasilij Žbogar je eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov, na olimpijskih igrah v Pekingu (2008) in Atenah (2004) je osvojil srebrno in bronasto medaljo v razredu laser, bil je že tudi evropski prvak in prvak evropskega pokala. Leta 2004 je bil slovenski športnik leta. Njegov moto je »Krepat, krepat, ma ne molat!«

»Z veseljem podpiram Istrski maraton, ki bo udeležence popeljal po slikoviti trasi skozi naša obalna mesta in njihovo zaledje. Pozdravljam idejo o rekreativni prireditvi, ki promovira zdrav način življenja in aktivno preživljanje prostega časa, hkrati pa bo tekačem in njihovim spremljevalcem ponudila nekaj več. Pohvala organizatorjem za pripravo tega ambicioznega projekta, ki bo v odkrivanju lepot slovenske Istre povezal vse tri obalne občine.«
Mojimir, poglej traso LINE 120, tam je po moje neprimeren prehod ( jarek ter nato grmovje ) z južne ceste na parancano. bolj primerno do trafo postaje ali pa direkt na parancano prečkanje južne ceste po asfaltu.
Lojze, trasa je izmerjena na točno razdaljo 42,195 oz. 21,098 zato se je bilo treba prilagajati "terenu". Kar se pa tiče omenjenega prehoda je predviden "pontonski most", tako da bo omogočen nemoten prehod tekačev. Seveda je vsakršna dobronamerna pripomba dobrodošla, saj je prva skrb varnost in zadovoljstvo vseh udeležencev prireditve.
"SPOŠTOVANI" g. LONELY, ŠE DOBRO, DA IMA VSAKA ZGODBA DVE PLATI.
Tek ima dodano vrednost v pozitivni energiji, ki jo sleherni tekac "prinese" s seboj in jo prenasa na ostale. Temu bi lahko rekli, da se ustvarja "pozitivna klima". Prav zaskrbljujoce pa je, kako nekateri samooklicani nosilci vse resnice tega sveta z impresivno lahkotnostjo "minirajo" prizadevanja še tisto nekaj malega zanesnjakov, ki so pripravljeni PROSTOVOLJNO ustvariti pogoje, kjer bi do TE klime prislo. Da pa bo "kapa"polna, sami ne premorejo niti toliko samokriticnosti, da bi se tovrstnih "dogodkov" pred komentiranjem tudi sami udelezili. Seveda ga ni cez komot in kritiziranja iz "fotelja".
Socialna omrezja med katera spada tudi TF pa lahko "bumerang" zelo hitro vrnejo nazaj.
Tisti, ki delamo smo podvrzeni tudi napakam, tisti, ki ne pac ne.
Mojmir Kovač napisal/-a:od danes naprej smo
Banka Koper
1. Istrski maraton

:laola :laola :laola :laola

s tem ko ste vzeli banko za sponzorja ste zgubili vsaj enega tekača.

upam, da bo znesek od banke dovolj visok da bo nadonkadil
jagnje napisal/-a:s tem ko ste vzeli banko za sponzorja ste zgubili vsaj enega tekača.

Pa saj to ne morš verjet :shock: :shock:

Zaradi tega nekdo ne gre na maraton... :shock: Norc!

Nekateri ste zares čudaki... Že vnaprej kritizirate zadevo in imate do nje zaničevalni odnos, ki bo po mojem mnenju zelo dobra. Lepa trasa, dober termin,... Sigurno kaj ne bo tako, kot mora biti, kljub vsemu gre za prvo izvedbo!

Negativci: malo ustavite konje in se pustite presenetiti - kljub starim zameram :wink:

Organizator: glavo gor in naj vas nič ne ustavi! Po vsej verjetnosti pridem :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA