prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 lojze
jasmin112 napisal/-a:a gdo ve mogoce kateri ima boljši signal al je to odvisen od telefona in ne aplikacije. Trenutno imam rinkeeper elite sam vsake toliko se izgubi in se mi zdi da ni tako natančen, kar me kr moti mal. A je signal odvisen od telefona al od aplikacije? a je gdo probal runkeeper in edmondo. ?

sprejem signala je odvisen od telefona in ne aplikacije. od aplikacije pa je odvisna obdelava podatkov (koliko kdo špara) od vseh programov mi se je še najbolj približal izpis trase iz ure program GPS essentials ki ima možnost nastavive intervala in izvoz gpx datoteke na kartico na telefon.
 bod
jasmin112 napisal/-a:a gdo ve mogoce kateri ima boljši signal al je to odvisen od telefona in ne aplikacije.
...
a je gdo probal runkeeper in edmondo. ?
Na Samsung Galaxy 3 mi dela GPS obupno, če imam vklopljen "Power Saving". Na par ur aplikacija "izgubi signal", pa kakšen skok 100 m vstran se zgodi... Če je izklopljen, dela OK, je pa še vedno vsake par tekov kaka izgubljena točka, kar pa seveda ne moti.

Endomondo ima po moje več "featurjev" in očem bolj prijazen uporabniški vmesnik, Runkeeper pa ima več meni uporabnih "featurjev" (npr. voice coach) v zastonjski verziji.
Uporabniški avatar
 paulo
Sem pred nakupom novega telefona in bi želel, da gps dela brez problema.
Ima kdo kakšne izkušnje z gps-om na kakšnem telefonu?
Gledam Huawei ascend p6 ali LG optimus.
Sam sem preizkusil Prestigio 4044 duo in je GPS zelo slab. Sateliti se "postavljajo" kar nekaj časa, tako da bi lahko odtekel ta čas kar nekaj kilometrov. Poleg tega pa tudi pogosto izgublja GPS signal.

Drugi telefon, ki sem ga preizkusil je Galaxy TREND. Ima bistveno boljši GPS, hitro najde satelite.

Kasneje sem se odločil rajši za uro. Kupil sem Suunto Ambit2 in sem zelo zadovoljen. GPS dela brez problema in tudi "postavi" se izredno hitro. Veliko tečem po gozdu in tudi tu ni bilo nobenih problemov.
Imam aplikacije na Nokai X6 a zaradi satelitov in beleženje točk mi potem v googlu zemlja pokaže sled tko tko, vrjetno so potem tudi kilometri in vsi ostali podatki z odstopanjem 10-20%. Je pa to v hribih tam med 500-800 nadmorske.
Jaz definitivno predlagam nakup ure! Ko sem začela teči, sem uporabljala telefon, pa mi je neprestano crkoval GPS, pa še natančen ni... Poleg tega, telefona ne moreš uporabljati v dežju. Tudi če imaš tisto oblekco za na roko... Tako da, ko sem nazadnje zgubila živce, sem začela iskati primerno uro, telefon je pa samo še za klice in ostale zadeve :) Imam suunto ambit 2s. Super igrača :) Priporočam!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA