Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Hales napisal/-a:Če bi bila čebula brez če... . V bistvu ne vem ali so tile novi rezultati in izračuni mišljeni resno ali ne. Točkovno sem nekje na istem, rezultat teka pa je boljši. To me moti. Tako hitro nisem tekel. Ta rezultat ni ne absoluten in ne kakršen koli drugi ampak je...kaj? Ko pridem deseti skozi cilj sem kateri? Peti ali petnajsti. S kom v tem primeru tekmujem?
Zame zmaga tisti, ki najhitreje pride skozi cilj ne glede na starost, spol,... . Ta način točkovanja ni v redu in ti predlagam, dragi matematik, da se ponovno poigraš excelom in pobrišeš rezultate umetniškega vtisa.

To seveda ni neka lokalna izmišljotina...( Age-graded tables)
http://en.wikipedia.org/wiki/Masters_athletics
uporabljajo jo tudi na Pohorju... (Kategorija WMA:Korekcijski faktorji so določeni v tabeli na koncu pravil in temeljijo na WMA (Word Master Athletic) faktorjih za časovno primerljivo tekaško disciplino (10km).):
http://si.srichinmoyraces.org/5zppp-pravila
rezultate pa lahko izračunaš tudi sam:
http://www.runnersworld.com/tools/age-graded-calculator
Hvala Vencelj, si me malo prehitel v repliki Halesu (Humar Aleš, če lahko sklepam).
WMA lestvica in rangiranje po njej je "mednarodni projekt", ki temelji na izračunih realnih rezultatov teka in tudi ostalih športov različnih starostnih kategorij (let) in spolov) in lahko (če seveda želiš) služi kot primerjava z ostalimi, ki so enako (ali različno) starejši od tebe. Čas v WMA koloni je torej čas, ki bi ga dosegel, če bi bil v optimalni starosti (21-27 let). Ker pa si že starejši si s korekcijo "navidezno tekel hitreje". Upam, da si zdaj razumel.
Trenutno je v tej lestvici najhitrejši Janez U.:cast1: in verjetno bo tako tudi ostalo.
Sicer pa se lahko razvrščaš kakor hočeš, absolutno, po kategoriji, po WMA, po vseh treh načinih - ali pa po tvoji excel tabeli.
na ligi leti vedno,enim bolj,drugim bolj po pamet :D ,pa naj bo po WMA ali absolutno.v nedeljo na JOŠT bomo tekli po obeh,gledaš pa tisto,ki ti je bolj všeč :D priznanja na koncu bomo podelili tako,kot vsa leta (največ točk absolutno in kategorijah)po WMA pa nekaj miljonski nagradni sklad in :drink zato čif ti kar preračunavaj in treniraj :) lp ju
janezu napisal/-a:po WMA pa nekaj miljonski nagradni sklad in :drink zato čif ti kar preračunavaj in treniraj :) lp ju

Bom zakurblala printer danes, da bo do konca kup zadosti visok :-- .
jošt je za nami :D lepo vreme,dobra udeležba, spredaj pa brez presenečenj (1.gašper b., 2.simon n.,3.anže b.) slavljenec jože v.je poskrbel za doping starejšim :drink ,mladi očka boris h. pa z otroško hrano za vse. hvala in čestitke obema. se vidmo v nedeljo pod krvavcem lp ju
jutrišnji KRVAVEC bo najbrž v celoti samooskrbni :D z gondolo se bomo peljali samo navzdol (če bo vozila) če pa bo kaj drugače (oprema,čaj) pa bo znano zjutraj,glede na vremenske razmere. se vidmo ob 9.00 pri spodnji postaji lp ju
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA