teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
#318753
Če je to mišljeno dejansko med tekom potem takole: jaz osebno med samimi treningi nimam nič s seboj sploh, če je razdalja manjša od 35km. Za treninge daljše od tega pa kakšen gel + dve mali plastenki na pasu. Pa še to bolj poleti, sedaj pozimi ko ponavadi tečem med 20 in 30km nimam s seboj nič razen oblek in ure. :)

LP
Danijel
#318818
@danijel.hajdinjak, mogoče bi prej vprašali kaj uporabnici @Maja_d sploh predstavlja dolg trening.
@Maja_d, katera razdalja tebi pomeni dolg trening?
#318822
matej2 napisal/-a:Če se odločamo o prehrani med treningom nas bolj kot razdalja zanima trajanje (čas) treninga. Nismo vsi enako hitri. :)

Se strinjam! :wink:
#318826
Ja, z vsem napisanim se strinjam. In tudi vem, da po tem kar sem prebral tudi jaz vsaj pijem premalo. Pijača je verjetno v primeru dolgih treningov pomembnejša od hrane.

Kakorkoli Maja_d je vprašala kaj mi jemo med treningi in zase lahko rečem, da nič ali pa kvečjemu kakšen gel. Na maratonu sem vzel en kos banane vendar ne vem, če bi jo ravno na treningu s seboj imel zaradi poskakovanja v žepu/pasu. Drugače je pa seveda, če tečete z nahrbtnikom.

Lp
#318841
Zase vem, da ne maram jesti ne pred, ne med tekom, ne glede na dolžino in čas; ali mi postane slabo, ali pa moram na wc, kar ni prijetno, če si daleč od doma (kar sem izkusila na začetku svoje tekaške 'kariere', ali pa kasneje na maratonih, ko mi je vedno po gelih postalo slabo). Rada pa pocucljam kak bombon, kak C vitamin (od Amosvitala so odlični), ali pa mentol bombone, če to sploh šteje... sicer pa na daljše treninge (več kot 2 uri), sploh pa poleti, jemljem obvezno tekočino s sabo (pozimi čaj, poleti vodo), to je pa tudi vse.
#318854
Včeraj naredil slabih 40km (z vzponi in spusti) v približno 5h, vmes sem zmazal eno banano, dve merendini in skutni štrudel + zajtrk pred štartom (ovseni z banano).
Pri tekih do 2 ur vzamem s sabo samo pijačo, če gre dlje, pa vsaj kakšen gel. V primeru, da je zaloga gelov/čokoladic enaka nič, pobrskam po omari in vzamem kar se mi zdi "ok" za jest med tekom.
#318857
Daljši trening je po mojem mnenju tak, ki je daljši od ure in pol ali daljši od 16 km. Do teh razdalj/časa običajno zdržimo brez hrane in pijače, čeprav piti pa je priporočljivo že po 40 minutah.
Jaz osebno jemljem za daljše trenige razdalje preko 30 km in takrat vzamem s seboj gel, dva ali tri. Mi trekerji pa uporabljamo za daljše treninge tudi prave zgodbe, kot so Šentiljska planinska pot, Svečinska, Rokovnjaška, Knapovsaka, Kozjak, Pohorje ... kjer je intenzivnost nižja, čas pa bistveno daljši. Takrat med to aktivnostjo koristimo prehrano iz nahrbtika + gostinska ponudba na poti (juha, kos pice, gibanica, deci domačega ...).
Precej drugače je pa s hrano na daljših tekmah 8)
#324125
jaz pa čim grem 15km+ imam vedno nekaj s seboj sicer se dostikrat zgodi da nekje do 25km nič ne rabim ampak se je že zgodilo da me je ujelo na napačen dan in sem pomoč potreboval že pri 13km. najbrž če sem tisti dan slabše prej jedel
ta pomoč pa je v obliki kake čokoladice- proteinske, ali navadne. edino temne ne morem
pa ne vem če je bila tako potrebna pri 13kilometru ampak za psiho je pa fajn mal potolažt

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA