prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

TONEK napisal/-a:Uf, še zdaj jih ni. Upam, da jih ni kakšen medved pregnal proti Rakitni...

:rol: hoj, alo alo ! Tu smo, evo nas nazaj in mislim, da smo vsi... skupaj nas je po gostih krimskih hostah teklo tokrat kar 13 tekačev, tako da smo mi bili tisti, ki smo pregnali medvede proti Rakitni. Če pa bi slučajno srečali medveda, pa smo se predhodno zmenli, da se nas bo vseh trinajt naenkrat naredilo mrtvega :-- :D ker medotu pol ne bi blo več zanimivo nas ganjat.

Skratka. Skoraj na vsaki ŽP proti Borovnici je kdo vstopil in na koncu smo imeli celo enega kolesarja med nami :clap: Čestitke vsem udeležencem za 100% izvedbo :laola
Dobro nam je šlo, kar bodo pokazale fotke. Našli in dotaknili smo se - vsak po protokolu 8) - vseh šest lovskih koč in eno planinsko (na Krimu). 30km, 1200višine. Privoščili smo si nekaj popolnoma novih steza in povezav, kjer nobeden od nas še ni tekel. Bilo pa je tudi nekaj brezpotja za popestritev. Morda je bilo prav zaradi tega še bolj luštno in žgečljivo. :D :D krimski gozdovi so namrečooogromni :lol:

Na Planinskemu domu na Krimu so dolgim trail tekačem iz Borovnice častili čaj, tak smo dobili nov zagon :clap:

torej...družba odlična...nekaj se nas je na novo spoznalo in je bilo prav luštno. Na koncu so najkrajšo potegnili tisti, ki so imeli avto v Borovnici, saj jih po turi čakal čakal še asfaltni povratek.

Hvala vam za lep dan! :laola
TONEK napisal/-a:Uf, še zdaj jih ni. Upam, da jih ni kakšen medved pregnal proti Rakitni...

Oh seveda da nam je uspelo priteči nazaj v dolino, prav fletno je bilo Tonek.
Kaj pol 19 na Kališče se vidimo, tam ni medvedov.
Jože, si me prehitel za nekaj minut s poročilom :D ...

Uradni štart ob 6:38, smo pa "vozači" bili na lokaciji štarta že ob 6:20. Smo dobre duše še zamudnike počakali, vmes pa ogled ogled lokalne Borovniške znamenitosti - stebra ostanka nekdaj največjega železniškega viadukta v Evropi. Potem pa lučke in v gmajno ...

Pot je potekala v glavnem po stezah in gozdnih poteh, malo blata smo tudi našli :D. Ker je avanturo organiziral Janez, smo itak vedeli, da se brezpotju ne bomo mogli izogniti, toda bilo ga je res le za vzorec ... hm, ne vem, če je tole "regularna" avantura :D.

Našli smo vseh 6 lovskih koč, tudi koči na Krimu se nismo izognili, smo pa našli še eno dodatno, no niti ne lovsko, pa tudi koča tistemu ne moremo reči, je pa imelo streho in smo se vsi tja zapodili, tako da smo jo našli. Torej smo cilj izpolnili 116,6666666666666666667 %, vsaj tako mi Calc pravi, pa naj me popravi kdo (če upa :wink:).

Imeli smo se fino, spoznali še nekaj takih, ki "nimajo nič pametnejšega za počet", na koncu smo pa še šampanjec pili :drink. Tako da tisti, ki vas ni bilo zraven - jebi ga :?.

Še tehnikalije:
  • štart: 6:38
  • čas skupaj: 5:51
  • čas premikanja: 4:33
  • čas mirovanja: 1:18 (kdaj smo si pa vse to privoščili :shock:?)
  • dolžina: 30 km
  • vzpon 1300 m
Takole moj BaseCamp pokaže. Že moj Oregon - ki je zapisal pot - kaže le 1200 m vzpona, drugim pa verjetno kaže že nekaj čisto tretjega. Bomo napisali peticijo Garminu, toda to pa je že čisto druga tema ...

Še nekaj "tehničnih" slik:
  • Google Earth pogled na prehojeno pot: Slika
  • zemljevid: Slika
  • višinski profil: Slika

Tukaj je pa še "Fly over" animacija!
Bil je to tek s tekači/trekerji, ki so imeli v rokah ves čas zemljevide, ki smo jih vsi dobili od organizatorja. Tekli smo po kakih petdeset različnih tipih poti in podlag, tako kot je bilo obljubljeno v razpisu, in prišli na kakih sto – če ne še več – križišč. A nikoli ni bil problem izbrati prav odcep. Videli smo, kaj je lovsko okrevališče in kako izgleda lovska rezidenca, pa nove in stare lovske koče, vsaka je bila posebna in pred vsemi smo se slikali. (Zdaj čakamo samo še na slikce fotoreporterjev.) Nekaj časa smo tudi tekli očitno stran od Krima, a itak ''ni bila fora v Krimu ampak v lovskih kočah''. ;-) Pogovarjali smo se pa (tudi) o pustolovskih dirkah. Pot v dolino je bila kot po tekočem traku in spotoma smo obiskali še peto in šesto lovsko kočo.

Aja, na južni strani Krima nismo srečali nobenega planinca, na vrhu in na severni strani pa mnogo.

Šampanjc na cilju iz Klasovega nahrbtnika – za nazdravit uspešni odpravi – je bil res pika na i in nad vsemi pričakovanji!!! ... In vlak nas je odpeljal nazaj proti Ljubljani.

Meni je bil to SUPER dopooldan!! Janez hvala za organizacijo!!! Res si mislil na prav vse! Ta drugim pa hvala za dobro družbo!
Pa še moja sled: http://www.geopedia.si/lite.jsp?params= ... &locale=sl

Pri koncu poti sem na zemljevidu zamenjal spomenik za cerkev. Bil sem tudi brez kompasa, ampak sedaj vem cerkev je cerkev spomenik pa spomenik :lol:
In potem sem dobil pospešek ko mi je ostalo samo še 5minutk do vlaka, 5minut za skoraj 2km ni slabo kajne.. Ja motiv naredi svoje :D Hočmo še kdaj :laola ..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA