prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 rio
thinkblue napisal/-a:Vprašanje:
Pri navigaciji pri vsakem waypointu ura javi cca 100m prej "approaching waypoint" in pa ko si mimo še "continue to waypoint". Ali se da to izklopiti?

mislim, da ne , nisem čisto siguren. je pa dosti bolje, da daš gor ruto brez WP in potem uporabljaš zoom pogled. zelo praktično. na ta način sem končno pretekel deloma kar zapleteno PST progo v LJ :)
Uporabniški avatar
 VICTOR
Ima mogoče kdo kaki nasvet kako najceneje priti do nove omenjene ure (Lahko tudi suunto ambit2) ? Pregledal sem veliko internetnih trgovin, pa bi rad "slišal" še vaš nasvet.

Hvala za vsak namig!

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 polpiskra
VICTOR napisal/-a:Ima mogoče kdo kaki nasvet kako najceneje priti do nove omenjene ure (Lahko tudi suunto ambit2) ? Pregledal sem veliko internetnih trgovin, pa bi rad "slišal" še vaš nasvet

Intersoprt!
Uporabniški avatar
 thinkblue
Jaz sem se odločal za nakup ure ene pol leta skupaj. Iskal variante gor, dol, preiskal naše in tuje spletne trgovine, bolhe, ebaye in se na koncu odločil (tudi na podlagi tega ker sem imel enih 74 vprašanj, na katere sem pridno dobival odgovore).

Tako sem AMBITA2 kupil tukaj:

http://www.urarstvo-lecnik.si/trgovina/suunto.php

PS: Na te cene še se da dobit tudi kakšen rabat, če se pač znaš dobro pogajati ;)
Uporabniški avatar
 polpiskra
336 € v Intersportu s HR .... trenutno ni boljše cene (v Evropi). Pa še poštnine ni ;)
Uporabniški avatar
 thinkblue
polpiskra napisal/-a:336 € v Intersportu s HR .... trenutno ni boljše cene (v Evropi). Pa še poštnine ni ;)

to je cena za AMBIT 1, pri takšnem znesku nima smisla šparati 20€ in nabaviti AMBITA 2, ker je razlika očitna ;)
Uporabniški avatar
 polpiskra
thinkblue napisal/-a:
polpiskra napisal/-a:336 € v Intersportu s HR .... trenutno ni boljše cene (v Evropi). Pa še poštnine ni ;)

to je cena za AMBIT 1, pri takšnem znesku nima smisla šparati 20€ in nabaviti AMBITA 2, ker je razlika očitna ;)

+ 20 € je cena za AMBIT 2S HR ... razlika je očitna :D

Kakorkoli, mene druga serija ne prepriča in ne bi dal 100€ več za neomejeno aplikacij (saj se uporablja večinoma ena) in malenkost boljši barometer.

Za katerokoli Sunnto uro se boš odločil, ne boš pogrešil. Za primer navajam svojo izkušnjo z njihovim servisom:
* nekatere enke so imele displeje z napako (bel madež pri spodnjem levem gumbu). Uro sem kupil na Finskem januarja in je še vedno v garanciji. Slovenski serviser oz. uvoznik mi je hotel računati za popravilo 30 ali 40€ (čeprav je bila v garanciji), ker je bila kupljena v tujini :?: :!:
Potem sem kar preko Muvescounta odprl Online service request ... v ponedeljek je prišla hitra pošta in na njihove stroške prevzela uro. V petek (isti teden) zjutraj je prišla hitra pošta in mi uro popravljeno prinesla nazaj. :clap:
To je bila moja najhitrejša servisno/garancijska izkušnja do sedaj.

Sunnto kapo dol!
Uporabniški avatar
 thinkblue
polpiskra napisal/-a:Kakorkoli, mene druga serija ne prepriča in ne bi dal 100€ več za neomejeno aplikacij (saj se uporablja večinoma ena) in malenkost boljši barometer.

Applikacije so lahko zelo pomembne pri teku. Saj si lahko sam ustvariš kakršne koli intervale, tempo teke. Meni osebno je recimo uspelo (verjamem da tudi zaradi dobre aplikacije) preteči 42ko pod štiri ure. Tako da če ti je aplikacija lahko doda popestritev teka se tistih 20€ zelo splača.

Sicer pa kot sem rekel, če si dober pogajalec boš na najnižje neto cene še vedno lahko dobil nekaj % popusta. Samo dobro trguj ;)

Aja, pa še nekaj. Jaz osebno barometra ne potrebujem zato sem s "S" serijo čisto zadovoljen. Pa še nekoliko tanjša je zaradi baterije in mi prav pride pri vsakodnevni uporabi kot ura.
Uporabniški avatar
 oven
Ne morem si pomagat da malo pohvalim Suunto customer service.
Imel sem Ambit1, kateri je delal v nulo! Čez cca 1leto uporabe pa se je nehal polnit ter računalnik ga ni več zaznal.
Ok, grem an suunto stran in oddam online service request(opišeš problem itd)... Dajo ti telefonsko od UPS Slovenije(Brnik), pokličeš in pride kombi na dom po pošiljko. Oddal sem uro v ponedeljek ob 14h, naslednji dan dobim mail ob 10h dopoldan, da je ura prispela na popravilo, čas popravila do 10dni. Uro so popravli oz. zamenjali v 4 dneh. Dobil sem mail
"Dear customer, your device has been replaced with a replacement unit (Ambit2) that we have attached your original strap to..."
Tak da, po novem sem veseli lastnik Ambit2...
Od odaje service requesta in do zdaj ko imam uro doma, je minlo natanko 9 dni :clap:
Uporabniški avatar
 andrejl
Res pohvalno :clap:

Jaz imam malo slabšo izkušnjo. Ambita sem spomladi nesel na servis v Ljubljano. Popravilo je bilo v garanciji, so mi pa iz nevemkakšnega razloga (pozabil) zaračunali 30€ za poštnino na Finsko in nazaj. Nisem še zasledil, da bi imel kakšno zadevo v garaciji, plačati bi moral pa poštnino, ker tega ne zmorejo popraviti pri nas.

Res sicer, da Ambit ni bil kupljen pri njih, ampak v tujini, pa vseeno. Očitno bi se moral obrnit na customer service kot ti.

Mogoče še to. Ura je bila na servisu 1 mesec in pol :?
 Bojchy
Živjo!
Jst mam pa eno vprašanje. Imam Suunto ambit 2 s že 3 tedne. Zelo sem zadovoljna! Uporaba je zelo enostavna, edino ena stvar mi ne gre v račun... :) In sicer: ko narediš svojo pot, po kateri bi rad šel...kaj je treba narediti, da ti ob uporabi poti ura meri še hr in ostale stvari kot sicer? A se sploh da?

Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
 lukav
Normalno jo štartaš - da najde HR in GPS. Potem držiš desni srednji gumb in dodaš še navigacijo. Z zgornjim levim gumbom se vrneš in začneš, potem pa z desnim srednjim gumbom poljubno preklapljaš na navigacijo (s spodnjim levim pa preklapljaš med različnimi pogledi navigacije). Vse meritve vključno s HR se medtem nemotoma opravljajo. Vsaj zdi se mi, da je tako, nimam ure pri sebi.

Neumno podvprašanje: HR trak seveda imaš? http://www.insportline.eu/p14550/Sportt ... bit2-S-(HR)-05.jpg
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA