vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Kako vam gre spanec od rok?

Zaspim lahko v trenutku, kjerkoli in kadarkoli.
5
17%
Zaspim hitro in brez težav.
19
66%
Za spanec se moram pošteno potruditi. Ovčke so moje najboljše prijateljice.
3
10%
Nazadnje sem normalno zaspal... predlani?
2
7%
Uporabniški avatar
 Binch
Davor,

ce si prej normalno zaspal in se ti motnje pojavljajo samo po plavanju, ti polozaj postelje in radiatorji ne bodo nic pomagali. Problem je drugje, ne v postavitvi lezisca. My guess would be...da se ne znas umiriti po plavanju, prevec si "excited" zaradi cesar se ti prekomerno sproza kak adrenalin, serotonin, dopamin...Po domace povedano, pod stresom si. Sicer "pozitivnim", vendar zaradi njega ne mores zaspati. Nimas kontrole nad svojim pocutjem po plavanju. Umiri se, relax, chill, don't think....
Uporabniški avatar
 davor123si
Ma ne tolk da sm prej normalno zaspau, je blo boljse pred zacetkom plavanja, samo jest imam nasplosno tezave z umirjanjem pred spanjem itd. ne znam odklopt mozganckov :lol: ; so pa nekatere stvari v prostoru dost pomembne oz. vplivajo vsaj name (to je tko k luna ene nos druge pac ne);

cist blesav primer: ko smo se par let nazaj preselili sem postavil posteljo stran od okna ker je soba obcutno manjsa kot prejsnja; imel sm pac obcutek da me bo jutranja svetloba motila; tko je ratal da sm meu na koncu glavo ob akvariju, ki je pridno grel na 30 stopinj, noge pa skor na drug stran sobe kjer je blo lepih 19. Nonstop sm se zbuju, pa nc jasno zakaj; Potem sem obrnu postavitev in postavil akvarij na nasprotno stran sobe; zbujanja ni blo vec, vedno sm zaspau in se zbudu naslednje jutro. Ena stvar k meni recimo ful pomaga pri pomirjanju oz. umirjanju je recimo vonj po gozdu. :) se zihr cudno slisi, sam to pr men pali; zemlje za roze nimam normalne ampak mesanico z listjem, ki daje usaj malo vonja.

Sm pa prou edini moski v familiji k ma tezave s spanjem (zihr se je kej pobrklal :), fotr dedi in stric usi zaspijo se preden je vecerja na miz in jih ne zbudis niti s topovsko paljbo:)
Uporabniški avatar
 Binch
men po pravici povedano ze preseda tale nespecnost, muči me pa samo po plavanju, na kolo grem lahko ob 9ih za dve uri(sm hodu poleti skoz) pa sm zaspau ob polnoči kot dojenček.

Nekonsistentnost pa to... :lol:

Drugace pa zeleno rastlinje v sobi za spanje ponoci ni priporocljivo, ker ti "odzira" kisik. Bolje se spi tudi v rahlo hladnejsi sobi, kjer se zavijes v odejo. Kozarec mleka z medom vcasih pomaga. Kak caj za umirjanje tudi, kamilice, bebe caj. Joga je pa itak zmagovalna, samo zahteva celega cloveka in odklopljene mozgane.

Najvecja fora je pa itak v tem, da lahko fizicno premaknes vse v sobi, pa to se ni garancija dabos lazje zaspal. Raje najdi nacin kako odklopis mozgane in se umiris.
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Jest pa že desetletje spim na tleh. Se pravi, pod menoj je ena deka, ena dekca in rjuha. Poleg tega, da bolje spim, tudi križ me je nehal matrat.
Najraje pa itak spim zunaj, v naravi: glej prednovoletno druženje v Logarski.
Kadar grem spat v hotel in čisto po pomoti zlezem v posteljo, sem zjutraj polomljen kot da so me pretolkli na gasilski veselici.
Kakšnih trikrat do štirikrat na leto se zgodi, da ne morem zaspati, zato najkasneje ob enih zjutraj čvaknem 5mg Sanval (naš proizvod), ki je zelo močno uspavalo. Zjutraj sem sicer metek zadetek, ampak spanec je pa odličen.
Na splošno, kakor odlično spim, sem čez dan zaspan kot Kristus. Ne utrujen, zaspan. Predvsem po malici ali kosilu. Vzrok pa je predvsem v mojem precej nizkem pritisku in hercih. (100/65 - 45Hz).
Zjutraj pa se itak zbujam kot, da bi od mrtvih vstajal, saj imam pulz včasih tudi pod 30.
pies:
Kaninski podi. Plato pod Velikim Babanjskim škednjem. Avgust. Nekje okoli 9-ih zjutraj. Sonce je ravno zlezlo iza Laške planje. Levo oko NM Bajsija mežika iz spolne vreče, njegov nos pa vsrkava opojni vonj po barkafeju, ki se kuha v kuhinji Pod tendo.
Po odličnem spancu, ki ga je za nekaj ur prekinilo nočno nažiganje strel v okoliške "strelovode" (včasih ni od bliska minila niti sekunda), je treba vstati in se v jamo podati.
Uporabniški avatar
 davor123si
Akhm, samo o zelenih rastlinah ki odzirajo kisik v nocnem casu :), da ne bo kasne pomote;

v sobi bi mogu met res recimo par kvadratnih metrov listne površine (+vse kar pritiče zraven), da bi to vplivalo na nivo kisika v zraku(21 %), problem bi nastajau potem tudi podnevi, ko bi rastline z fotosintezo proizvajala kisik in s tem dvignile koncentracijo kisika v zraku: To se pac ne dogaja ker je razlika zelo zelo majhna. V 1 kubičnem metru se pri normalno veliki sobni rastlini te razlike med dnevom in nocjo sploh ne da izmerit;
dokler je v sobi par flanc pa ni bojazni da bi nivo kisika kej padau v nočnem času;

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA