prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 janja13
Zdravo!

Odločam se za nakup med urami polar rcx3 ter polar rcx5. Zanima me samo če ima kdo kakšne izkušnje z katero iz med teh dveh ur? ali kakšno priporočate?

Uro bi uporabljala predvsem za tek, ter za fitnes. Sem pa začetnica teka...
Uporabniški avatar
 StaraKost
.... zakaj pa ne RC3 GPS ?
Če jo boš uporabljala za tek, boš v vsakem primeru morala imeti GPS ali footpod.
Uporabniški avatar
 StaraKost
.. zakaj pa RCX3 , če potrebuje GPS posebej. Skupaj je dražji ali v najboljšem primeru približno enako drag, kot novejši model RC3 GPS, omogoča ma manj.
 vroom
Tudi meni se zdi bolj smotrno, da se odloči za RC3, ki ima integriran GPS oddajnik. Ko je v fitnesu, pač ne vklopi senzorja GPS, ampak uporablja samo funkcijo srčnega utripa (predvidevam, da je to seveda možno; omenjenega modela ne poznam, sam uporabljam Timex, kjer se zelo preprosto določi uporaba senzorjev, pa tudi pri drugih proizvajalcih je ponavadi tako).
 vroom
Zdravo,
uporabljam Timex Run Trainer 1.0, ki sem ga kupil predlani v Hervisu. Na splošno sem z njim zadovoljen, podpira ANT+ protokol, tako da sem si lahko dokupil tudi footpod od neke druge firme, ki deluje na ta protokol. Kar me moti je, da ne moreš z njega naložiti izbranih vaj – torej da ga ne moreš priklopiti kot USB pomnilniško napravo in potem pač izbrati posamične datoteke – ampak prek programskega vmesnika vedno naložiš VSE vaje naenkrat, in potem izbereš, katero boš prenesel na TrainingPeaks. So še nekatere manjše tehnične podrobnosti, ampak nič večjega. Na splošno je za ta denar nudila veliko funkcij. Bi pa danes morda izbral Garmina.

Timex je sicer lani izdal tudi posodobljeno verzijo Run Trainer 2.0, ki prinaša nekatere izboljšave (počekiraj analizo na www.dcrainmaker.com), kot tudi osnovno verzijo GPS ure (easy run trainer), za katero se mi zdi, da je ustreznik Garminovemu Run Trainerju 10. Če te ne moti velikost, pa je morda dober nakup tudi Ironman Global trainer, ki je skupaj z vsemi softverskimi popravki, ki so jih izdali skozi leta, povsem spodobna naprava, ki ima poleg tega še zelo vzdržljivo baterijo. Ker gre za starejši model, ga lahko morda kje najdeš za precej ugodno ceno.
 Uheeec
Tudi sam se odločam za nakup novega tekaškega računalnika, za mojo boljšo polovico. Odločila sva se za Polarjev RCX3-RUN. Sam uporabljam RS800CX-z vsemi pripadajočimi dodatki.

Zanima pa me sledeče, glede footpoda. Sam tečem na različnih terenih, od čiste cestne ravnine, distanc na stadionu, do strmih gozdnih klancev. Kar me muči, je večna kalibracija footpoda, vselej ga je treba prilagajati-sploh na stadionu, ter ko preskočim na 10-ko ali polmaraton, nikoli ne »zadane« razdalje, in po cilju delam kalibracijo razdalje-vmesno spremljanje hitrosti pa je seveda prava zburka-ali prehitro ali prepočasi.

Torej, kaj je bolj natančno? Da pri RCX3 vzamem vgrajen GPS-in se ognem kalibraciji in razmišljanju o pravi dolžini in hitrosti, ali je boljši footpod S3+ in zraven večni pogledi proti kalibtraciji…

Ni nujno da uporabljate omenjeni model-nasploh, kaj vam bolje služi, ugaja, kaj priporočate…
 vroom
Uheeec: Ni dobro podvajati postov na dveh temah, še posebej glede na dejstvo, da je ta forum srednje aktiven in vsako sporočilo ponavadi ostane na vrhu razpredelnice dovolj časa, da ga lahko vsak prebere. ;) Sem ti odgovoril v drugi temi, pa LP!
Uporabniški avatar
 StaraKost
Uheeec napisal/-a:Aja, odličitev....RCX3 Run s tekaškim senzorjem S3+, ali RCX3 GPS (vgrajeni)....

Nisi razumel mojo pripombo, da ne obstaja RCX3 z vgrajenim GPS. Obstaja pa RC3 GPS :D .

To s kalibracijo pa pretiravaš. Jaz si kalibriram footpod na tekmovalni tempo za 21-ko in mi pri vseh cestnih tekih kljub različnem tempu, kaže uporabno natančen tempo in distanco. Edino kjer je napaka večja in je uporaba vprašljiva je tek/hoja v zelo strmi klanec.
 Uheeec
StaraKost napisal/-a:
Uheeec napisal/-a:Aja, odličitev....RCX3 Run s tekaškim senzorjem S3+, ali RCX3 GPS (vgrajeni)....

Nisi razumel mojo pripombo, da ne obstaja RCX3 z vgrajenim GPS. Obstaja pa RC3 GPS :D .

To s kalibracijo pa pretiravaš. Jaz si kalibriram footpod na tekmovalni tempo za 21-ko in mi pri vseh cestnih tekih kljub različnem tempu, kaže uporabno natančen tempo in distanco. Edino kjer je napaka večja in je uporaba vprašljiva je tek/hoja v zelo strmi klanec.

no, saj ravno to, klanec in ravnina, ravno prejšnji vikend sem imel perečo zadevo, da mi je klanec izmeril do metra natančno+višince, ko sem šel čez 2 dni na stezo, mi je na kilometru zaostajal za debelih 250m, to pa ni tako malo...ravno zato, se sprašujem, kaj je boljše-jaz se seveda ubadam s footpodom in z gpsom, za partnerico pa želim, da bi imela s tem čim manj težavic, da ne faše živčnega :lol: :lol: :lol:
sj veste-ženske :P :P pa da me ne boste zdj linčale :-- :--
Uporabniški avatar
 StaraKost
Jaz na primer na vzponih Pohorske lige sploh ne vzamem footpoda, ker je v takšni strmini neuporaben in tudi distanca mi je nepomembna, pomembem je čas.
Če želiš mir vzemi GPS in v zakup njegove pomanjkljivosti, ki so še vedno uporabno natančne.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA