prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Starakost, maš čist prou. Prou ti dam. Sam je pa bel nakomot če en drug misle namest tebe.
Zdej bom še sam mal počakal da vidn če bo ker kej povedal kolk je že kej zmoču RC3-ja. K me kr mal mot da ga nemorš mal u vodo namočt-me je strah da bi mi zarad tega crknu!!
Fajn trenirajte tekme so pred vrati čeprav zime še ni bl! LP :lol:
a mate kakšen predlog za kako fajn uro. sam že ene 3 mesece malo spremljam ponudbo pa nvm kaj bi vzel. če bi morda kdo prodal kakšno starejšo lepo ohranjeno uro mi lahko pišete na zasebca. utrip je skor nuja kul bi mi blo pa tut to, da ti mal računa razdaljo pa tempo.

sam se bi nekako odločal med graminom forerunnerjem 10, pa tele dve sta mi všeč
http://www.intersport.si/izdelki/tek/sp ... 2515#c1347 ,
http://www.intersport.si/izdelki/tek/sp ... 1991#c1347 ,

hvala lepa za pomoč in lep preostanek večera želim
Pozdravljen na forumu.

Sigma je na splošno zanimiva ura, glede na to, da ima pospeškomer vgrajen v pas (jo je pa potrebno, podobno kot footpode, najprej kalibrirati, tako da je dobro, če imaš dostop do tekaške proge ali pa že točno izmerjeno razdaljo).

O Sigmi se je na tem forumu že pisalo:
viewtopic.php?f=27&t=19657#p273854

Ta RS300 se mi zdi nekoliko drag, glede na to, da je to že zelo star model, pa tudi Footpod je nasploh ogromen (iz lastnih izkušenj, sem imel že RS400, ki uporablja isti footpod) in ga ne moreš nadomestiti z drugimi, manjšimi (npr. od Garmina), ker ura ne podpira ANT+ komunkacijskega protokola.

Ura, ki si jo omenil Forerunner 10, nima možnosti spremljanja srčnega utripa, kot je to razvidno iz specifikacij na strani od Garmina. Morda poglej za uro Forerunner 110, ki ima to možnost in je pogostokrat kje v akciji. Varianta brez GPS-a (glede na to, da gledaš tudi Sigmo), je tudi ura forerunner 70, ki za meritev uporablja footpod in jo kar hvalijo.

Za kakšne ocene in poglobljene analize ur si poglej stran http://www.dcrainmaker.com
KadilecSamo napisal/-a:a mate kakšen predlog za kako fajn uro. sam že ene 3 mesece malo spremljam ponudbo pa nvm kaj bi vzel. če bi morda kdo prodal kakšno starejšo lepo ohranjeno uro mi lahko pišete na zasebca. utrip je skor nuja kul bi mi blo pa tut to, da ti mal računa razdaljo pa tempo.

hvala lepa za pomoč in lep preostanek večera želim

Nekje v predalu med tekaškimi sladkarijami imam še vedno Polar RS800sd, ki sem ga uporabljal 2 leti kot dnevni stimulator za preprečevanje praznih dni v tekaškem dnevniku. Žal že kakšni dve ali tri leta dela družbo odsluženim telefonom in Sonyjevemu walkmanu na kasete ...

Ko obrišem prah, zamenjam vse baterije in preizkusim, sporočim ceno.
Tudi sam se odločam za nakup novega tekaškega računalnika, za mojo boljšo polovico. Odločila sva se za Polarjev RCX3-RUN. Sam uporabljam RS800CX-z vsemi pripadajočimi dodatki.

Zanima pa me sledeče, glede footpoda. Sam tečem na različnih terenih, od čiste cestne ravnine, distanc na stadionu, do strmih gozdnih klancev. Kar me muči, je večna kalibracija footpoda, vselej ga je treba prilagajati-sploh na stadionu, ter ko preskočim na 10-ko ali polmaraton, nikoli ne »zadane« razdalje, in po cilju delam kalibracijo razdalje-vmesno spremljanje hitrosti pa je seveda prava zburka-ali prehitro ali prepočasi.

Torej, kaj je bolj natančno? Da pri RCX3 vzamem vgrajen GPS-in se ognem kalibraciji in razmišljanju o pravi dolžini in hitrosti, ali je boljši footpod S3+ in zraven večni pogledi proti kalibtraciji…

Ni nujno da uporabljate omenjeni model-nasploh, kaj vam bolje služi, ugaja, kaj priporočate…
Uheeec napisal/-a:Aja, odličitev....RCX3 Run s tekaškim senzorjem S3+, ali RCX3 GPS (vgrajeni)....

Glede Polarjevega GPS-a verjetno ne boš razočaran, saj je vgrajen GPS v Polarjevi RC3 uri izredno natančen, torej mislim da kot modul oz. senzor G5 ni nič manj.
RCX3 nima vgrajenega GPS-a ampak dobiš GPS senzor Polar G5 posebej za okrog 120€. Skratka so GPS, senzor za tek (HRM) in DataLink vse dodatki in te potem taka ura stane pri nas z dodatki okrog 280€.
Naj dodam. Naredil sem si novo sliko oz. logo. Če ga želite imeti, si ga prenesite na računalnik (Shrani sliko kot...) iz pripete slike in z Polar WebSync naložite v uro.
Slika
Na uri izpade super. :)
Uheeec napisal/-a:Tudi sam se odločam za nakup novega tekaškega računalnika, za mojo boljšo polovico. Odločila sva se za Polarjev RCX3-RUN. Sam uporabljam RS800CX-z vsemi pripadajočimi dodatki.

Zanima pa me sledeče, glede footpoda. Sam tečem na različnih terenih, od čiste cestne ravnine, distanc na stadionu, do strmih gozdnih klancev. Kar me muči, je večna kalibracija footpoda, vselej ga je treba prilagajati-sploh na stadionu, ter ko preskočim na 10-ko ali polmaraton, nikoli ne »zadane« razdalje, in po cilju delam kalibracijo razdalje-vmesno spremljanje hitrosti pa je seveda prava zburka-ali prehitro ali prepočasi.

Torej, kaj je bolj natančno? Da pri RCX3 vzamem vgrajen GPS-in se ognem kalibraciji in razmišljanju o pravi dolžini in hitrosti, ali je boljši footpod S3+ in zraven večni pogledi proti kalibtraciji…

Ni nujno da uporabljate omenjeni model-nasploh, kaj vam bolje služi, ugaja, kaj priporočate…

Jaz na splošno nisem mimel problema s footpodom, potem ko je bil enkrat pravilno kalibriran, tudi če sem tekel hitreje kot ali počasneje kot v času kalibracije. Na 21km mi je zgrešil par deset metrov. GPS je v povprečju izredno natančen, se moraš pa seveda prej prepričati, da imaš dobro fiksiran signal. Pogosto ni dovolj le to, da ti ura reče, da je signal najden, ampak je dobro še malo počakati, drugače lahko izrisana pot precej odstopa (je prestavljena za par deset metrov vstran) od dejanske. Še posebej je problem dobiti signal na velikih tekaških prireditvah, ko je zaradi gužvanja signal blokiran s telesi drugih tekačev.
GPS je na splošno manj odziven za hitre spremembe tempa kot footpod, njegova počasnejša odzivnost pa hrkati tudi pomeni, da se ne nanj preveč ozirati za podatke o trenutnem tempu, ker ta skače za +/- 40s – bolje je nastaviti na avtokroge, pa potem vsak km ali dva izveš povprečje in to ponavadi povsem ustrez.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA