Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 mirc
Na parkirišču v učnem centru Tacen pred tekom na ŠG smo dobili
vabila za Maistrov tek -
kdaj: nedelja 21.3.2004 ob 10.30
kje: Šmarca pri Kamniku
proga: 14 km po valovitem terenu
štartnina: 1000 SIT (prijava do vklj. 14.3) /2000 SIT
organ.: KGT PAPEŽ, Lado Urh tel 031/874-116, 01/8312-318
link: njet

Mislim, da bo tole fajn ogrevanje pred kraškim MM.

Lp
 dragons
Sem mal pogledal na njihovo spletno stran ( KGT Papež) pa ni nikjer navedeno Maistrovega teka.
Uporabniški avatar
 ero
dragons napisal/-a:Sem mal pogledal na njihovo spletno stran ( KGT Papež) pa ni nikjer navedeno Maistrovega teka.

hja, zadnja sprememba na strani se je zgodila konec junija lani po teku na Grintovec...

bomo povprašali.
 Odzadnjak
Med organizatorji je ime Lado Urh - po svoje tekaška legenda :!: (skupaj z bratom Ivom) in oba imata verjetno prste vmes pri vseh tekih v okolici Kamnika. Kdo se še spomni teka na grad in štafete iz Kamnika do Radomelj, gor na Kolovec in nazaj dol v Kamnik? Obdržal pa se je le tek na Primoža.. :(

Tek s štartom pri teniških igriščih v Šmarci (na desni strani ob obvoznici Duplica - Kamnik, še pred križiščem za Volčji potok) se naj bi po lokalnih govoricah le zgodil... za več info pa bo treba klicati na zgornje št.

P.S. ne boste verjeli, da sem iz Šmarce, pa sem za tek zvedel tule... :oops: in to včeraj. Me je prijelo, da malo potreniram, pa je snega do kolen...
Uporabniški avatar
 ero
hojla,

Mira Papež nam je poslala zadnjo verzijo razpisa - hvala! Spletna stran je v urejanju in bo kmalu na voljo...

Maistrov tek, nedelja, 21.3.2004

ORGANIZATOR: KGT PAPEŽ , PODJELŠE 6, KAMNIK

KOORDINATOR PRIREDITVE: Lado Urh ( 031-874-116)

KRAJ PRIREDITVE: ŠMARCA PRI KAMNIKU (ŠPORTNI PARK VIRTUS)

ŠTART: OTROCI OB 10.URI (NA 3 DO 5 MINUT),
ODRASLI OB 10.30.

PROGE: START IN CILJ VSEH TEKOV JE PRI ŠPORTNEM PARKU VIRTUS.
Proga za otroke je različnih dolžin (glej kategorije), asfaltirana in ravna. Proga za odrasle je dolga 14 km. Poteka po rahlo valovitem terenu v krogu mimo vasi Volčji Potok, Rudnik, Hudo, Radomlje,Homec,Nožice in nazaj proti cilju.

KATEGORIJE:

Otroci:
a) dečki/ deklice letnik 1997 in mlajši = 100m
b) dečki/ deklice letnik 1996-1995= 200m
c) dečki / deklice letnik 1994-1993= 300m
d) dečki / deklice letnik 1991-1991= 600m
e) dečki /deklice letnik 1990- 1989=1000m

Odrasli:

A) moški/ženske letnik 1988-1979
B) moški/ženske letnik 1978-1969
C) moški/ženske letnik 1968-1959
B) moški/ženske letnik 1958-1949
C) moški/ženske letnik 1948-1939
B) moški/ženske letnik 1938 in starejši

PRIJAVE:
Prijava za otroke je na startnem mestu do 9.45 in znaša 500 SIT.
Štartnina odrasli: za predhodno prijavo do vključno 14.3.2004 znaša 1000 SIT. Na dan prireditve pa 2000 SIT.
Prijave zbira Lado URH: tel. 031/874-116 ali 01-8312-318
V primeru predhodne telefonske prijave se startnina plača pri prevzemu startne številke, to je 31.3.2004 do 10.ure na mestu prireditve.
Startnina za tujce na dan prireditve znaša 1000 SIT.

NAGRADE:
Prvi trije v vseh kategorijah prejmejo praktične nagrade. Moški in ženske absolutno od 1. do 5. mesta prejmejo denarne nagrade.

RAZGLASITEV REZULTATOV: ob 13. uri

VSI TEKMOVALCI TEČEJO NA LASTNO ODGOVORNOST!
Uporabniški avatar
 Dule
Maistrov tek, nedelja, 21.3.2004

ORGANIZATOR: KGT PAPEŽ , PODJELŠE 6, KAMNIK

KGT PAPEŽ je organizator tudi teka k sv. Primožu dan prej 20.03.2004!

No jaz jim želim da jim uspeta obe prireditve in da ne bo nobena od teh dveh na stranskem tiru ali zapostavljena :roll: !

Štartnina odrasli: za predhodno prijavo do vključno 14.3.2004 znaša 1000 SIT. Na dan prireditve pa 2000 SIT.
Startnina za tujce na dan prireditve znaša 1000 SIT.

Ne vem zakaj moramo biti domači tekmovalci v neenakem položaju z tujci :?: :evil: Bolj bi zastopil če bi bilo ravno obratno (1000 domači, 2000 tujci)
Uporabniški avatar
 miro
Čudno !!!
Na letakih , ki so jih delili pred tekom za rekord šmarne gore pa je datum za tek k Sv. Primožu sobota 27.3.
Prava zmešnjava.
Mogoče se bo še enkrat oglasila gospa Papež in raztolmačila stvar.
Tudi za organizatorja se mi zdi neugodno dva teka v dveh dneh.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Dule
miro napisal/-a:Čudno !!!
Na letakih , ki so jih delili pred tekom za rekord šmarne gore pa je datum za tek k Sv. Primožu sobota 27.3.
Prava zmešnjava.
Mogoče se bo še enkrat oglasila gospa Papež in raztolmačila stvar.
Tudi za organizatorja se mi zdi neugodno dva teka v dveh dneh.
Lp
Miro

No k sreči imam vedno pri roki domače hribe in gozdičke. Bomo pa potreniral takrat.. 8)
 Nataša
pa boste šli na ta Maistrov tek al se vsi bolj šparate za Sežano???
men se zdi za mojo trenutno kondicijo 14 km kar veliko...
Uporabniški avatar
 Dule
Jaz sem nameraval na tek k sv.Primožu, če bo 20.marca. 28.03. pa imamo že Sežano.
Se beremo, pa bomo videli kako in kaj... 8)
 Odzadnjak
Ponavadi pride poročilo o teku po tekmi. Evo novost in malce o tem, kaj nas čaka drug teden na Maistrovem teku. Postavil sem se na namišljno startno črto, prdnil startnemu poku v pozdrav in že sem letel neznanemu na proti. Začetek je hiter. Ravno, gladek asfalt, mazačina.

Po kakih 300m zavijemo levo proti golf igrišču. Ob robu gozda se začnejo ogrevati pljuča na rahlo vzpenjajoči cesti. Nič hujšega do parkirišča in restavracije, tam pa se teren že postavlja pokonci. Jaz sem jo mahnil po asfaltu čez hrib (ni tako hudo kot se nakazuje), malo navzdol in že sem bil mimo Sp. Rudnika.

Napaka. Se mi zdi, da bo tekma kmalu po restavraciji na golf igrišču zavila levo na makedam. Danes še v obupnem stanju (malo snega, luže, drisi,.. a ob napovedi za prihajajoči teden bo pomlad tole popapala).

Kljub makadamu skozi gozd do Zg. Rudnika ne bi smelo biti večjih težav, vsaj kakšnega hudega klanca ne. A to sem, kot že rečeno, danes spustil.

Zdaj pa držite pesti, da se z Zg. Rudnika tekmovalna pot obrne samo še navzdol proti Sp. Rudniku in Radomljam. Ker če se ne in obere še kakšno vukojebino v bližini, bodo to že vložki gorskega teka... Saj nam ni treba še tu na Primoža...

Proti Radomljam skozi Hudo ni tako hudo.. En kratek kucelj pride na vrsto ko je za nami nastajajoča graščina na levi in galerija (kjer se da tudi poročiti) na desni. Lahko ga vzamemo s polnim gasom in ne bo nas pobralo. Nadaljevanje je prijetnejše, ravno in malo navzdol.

Po Hudem sem se jaz spet znašel na cesti Kamnik - Volčji Potok - Radomlje. Jo bodo res lahko zaprili? Kakih 300m sem cepal po njej mimo kulturnega doma (včasih start in cilj teka na Kolovec) in pri parkirišču na desni zavil na makedam. To je zdaj traktorska pot z mostom čez Bistrico za kolesarje in pešce. Predvidevam, da bomo šli ravno tu in ne preko najprometnejšega križišča v Radomljah 400m nižje.

Po mostu se začne sklepni del teka. Valovit in asfaltiran teren nam bo vklopil dihanje na škrge. Pravzaprav ni nobenega klanca, le gori-doli nas zna utruditi. Kdor bo tu "natočil", se bo otresel zasledovalcev. Tek med hišami je za psiho dober, tako da sem kljub svojem umirajočemu in plazečemu tempu mimoidočim kazal zobe in nasmeh plesalca dunajskega valčka...

Cilj se bo verjetno prej slišal kot videl, zato za dolge finiše ne bo časa. Danes sem pretekel 9,5 km v 42 min. (brez odseka golf igrišče - Zg. Rudnik -Sp. Rudnik) tako da se tam skriva preostalih par km.

Se vidimo in upam, da je zgoraj več resničnih informacij kot dezinformacij.
V sicer lepem opisu poti, ki jo je prispeval"Odzadnjak", je nekaj napak.Ko
z glavne ceste zavijemo proti golfu, po cca 100m zavijemo v vas,na
njenem koncu tečemo mimo hlevov (barak) in po poti skozi gozd do
makadamske poti, ki iz obvoznice pelje proti Zgornjemu Rudniku.Tu se
začne vzpon (na osemsto metrih 60 metrov), ki se prevesi v strm spust,
ki se cca 1km izravnava preko golf igrišča, konča pa z ostrim levim ovinkom in prihodom na asfalt, rahlim vzponom,nato pa do Hudega, kot
je napisal (kdo ti je dal tako ime).Pazi! Sto metrov pred prihodom do
ceste proti Rovam je na desni svetla brunarica,živa meja iz smrekic in
za njo zaviješ desno na makadam. Po cca sto metrih zaviješ levo preko
travnika (pot) in padeš ven pri gostilni Zlata kaplja. Previdno čez cesto
in samo naravnost proti že opisanemu mostu in.....po rahlo napetem terenu (10 m na 2 km) do cilja. Proga je dolga 13,3 km, pretekel sem jo
v 1:08 ure (sem občasni tekač), zato pridite brez strahu.
Proga bo spremenjena le v primeru hudega blata,vendar se tega glede na
današnje sonce ni treba bati. Lep pozdrav! :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA