Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Ma, bravo prav vsem in prav zares. :laola
ZdravkoC, tebe sem pa zagledala že na daleč. :lol: Sem takoj vedela, da si ti. Fsa arančatast :oops:
Ma, pej čudno, da ni bilo nobenga v kratkih rokavih in kratkih hlačah? Kaj vas je zeblo? :--
Ma, če bi bil na tekmi dr. Savič... bi vidli zihr, kaj je toplota. :lol:
Danes je bil, verjetno prvič kar obstaja Zimski Peš na Pohorje, le ta odpovedan. Na štartu v ledenem dežju se nas je sicer zbralo okrog 70 tekačev. Vse okrog nas in pod nami led in to res debel. Veje in cela drevesa so se v naši bližini lomila kot po tekočem traku.

Tek po zimski trasi bi bil enostavno smrtno nevaren. Organizator in tekači smo se tako soglasno odpovedali teku.

Večja skupina tekačev s konicami in derezami na copatih se je odpravila gor po smučarski progi, drugi brez tega pa nazaj proti domu. Upam, da so vsi varno prišli tudi navzdol, saj je zamrznila celo gondola in ni vozila.
TicTac napisal/-a:Danes je bil, verjetno prvič kar obstaja Zimski Peš na Pohorje, le ta odpovedan. Na štartu v ledenem dežju se nas je sicer zbralo okrog 70 tekačev. Vse okrog nas in pod nami led in to res debel. Veje in cela drevesa so se v naši bližini lomila kot po tekočem traku.

Tek po zimski trasi bi bil enostavno smrtno nevaren. Organizator in tekači smo se tako soglasno odpovedali teku.

Večja skupina tekačev s konicami in derezami na copatih se je odpravila gor po smučarski progi, drugi brez tega pa nazaj proti domu. Upam, da so vsi varno prišli tudi navzdol, saj je zamrznila celo gondola in ni vozila.

Hja, super je blo - malo bol za druženje, saj ni bilo treba pritiskat na polno :clap: . Tisti, ki smo šli po progi, mimo Lukata, smo imeli zelo dobre pogoje, proga trda, tako da se ni nič ugrezalo, smučarjev ni bilo, padavin pa tudi zelo malo. Po sredini proge pa tudi ni bilo nobene nevarnosti za padajoči sneg. Nekaj jih je šlo pa tudi po progi ZPPP, kar je bilo pa verjetno nespametno (padanje ledenega snega, lomljenje vej), tako da upam, da so vsi prišli v redu gor. Nekaj jih je pa tudi še nadaljevalo proti stolpu.

Na vrhu je nastala tudi gasilska slika za spomin ~50 pohodnikov. Čestitke vsem. Skratka, bil je dober trening - naslednjič pa verjetno ponovno zares. Se vidimo :laola
Danes bi bilo res lahkomiselno divjati na Pohorje. Tekmovalni vzpon smo zato odpovedali. Za končno uvrstitev v pokalu bo tako štelo 8 namesto 9 najboljših uvrstitev. Na ta račun so se tudi spremenili rezultati.

Tako kot se je prvič zgodilo, da smo morali vzpon odpovedati, se je prvič zgodilo, da se je skupno število točk tekmovalcem zmanjšalo, saj smo vsakemu, ki se je do sedaj udeležil vseh vzponov, najslabšega že odšteli.
ZarkoM napisal/-a:...Tekmovalni vzpon smo zato odpovedali.
...Tako kot se je prvič zgodilo, da smo morali vzpon odpovedati, ...

Vzpon ni bil odpovedan, niti prepovedan ... pa še čaj je bil na vrhu, poleg dobre misli pa se je prilegla še napolitanka :wink:
Čeprav bi mi te točke prav prišle :lol: se je organizator odločil pravilno, saj ni bilo v moči kogarkoli, da bi lahko preprečil morebitno nesrečo ob žledolomu. Veje z več 100 kg ledu in tudi drevesa, so padali kot za stavo.
Led pod nogami sploh ni bil največja težava. Jaz sem šel sicer z večino po smučišču mimo Lukeja in to brez derez, z asfaltarcami.
Kako kaj kaže za 11. teden?
Pravijo (sreda) da so podrta drevesa še vedno čez cesto originalne trase ZPPP... jih pa naj bi bilo cca 10...
Smučišče je v ``dolino`` tudi že odprto (čopka)... Tako da najbrž vzpon po smučarski progi tudi odpade (moje razmišljanje)...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA