povezave na uradne koledarje rekreativnih prireditev, osebni koledarji, ...

Moderator: ero

Uporabniški avatar
 ero
hoj,

na voljo vam je koledar prireditev v okviru akcije Slovenija teče 2005 :arrow:

izbirate lahko med 91 prireditvami iz petih področnih pokalov ter 12. Olimpijskimi teki. 15 tekov velja tudi za Slovenski tekaški pokal

(manjkajo še podatki o organizatorjih in kontaktnih osebah - vnešeni bojo v kratkem)
Nazadnje spremenil ero, dne 06 Jan 2006, 10:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Fotr
Dveh tekov v letu 2005 sem bom zagotovo udeležil, razen če vmes ne poseže višja sila. :evil:

Prvi je 02.07. 2005, 4. Tek po Lončariji Dolenja vas pri Ribnici in to zaradi tega, da bom spet slišal govor predsednika krajevne skupnosti Dolenja vas, sem že pozabil, kako se piše, ampak vem, da je imel zabaven govor in da sploh ni znal nehati. :shock:

Drugi tek pa je v Zagorju, pravzaprav v Izlakah, 06.08., Tek po zagorski dolini in to zato, ker je edina proga, ki jo poznam, ki poteka od štarta do cilja navzdol! Upam, da bo trasa ista kot lani! :D
Uporabniški avatar
 Barb
Fotr
jaz sem pa mislila,da bo pisalo:

4.Teka na Lončariji zaradi letošnjega ogrevalnega kroga
in
Teka po Zagorski dolini zaradi letošnje "kalorične bombe" na analizi
:P :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
Barb napisal/-a:Fotr
jaz sem pa mislila,da bo pisalo:
4.Teka na Lončariji zaradi letošnjega ogrevalnega kroga
in
Teka po Zagorski dolini zaradi letošnje "kalorične bombe" na analizi
:P :wink:

Tako bi pisalo, če bi ti napisal v zasebnem sporočilu. :oops: Vse pa tudi ne smem povedati javno! :shock: Zato sem našel nadomestna vzroka za udeležitev na tekih? 8) Pravi vzroki so pa tisti, ki si jih ti navedla. :wink: Samo ne vem, če se bodo lahko ponovili. Upam, da se boš do takrat že znebila poškodb, za ogrevalni krog sem pa tudi vedno, pa najsi bo kjerkoli! :D Da tiramisuja sploh ne omenjam, kajti takoj je tipkovnica mokra, tako se mi cedijo sline, ko pomislim nanj! :evil:
Uporabniški avatar
 Barb
Ah Fotr vse še bo......
:arrow: če sem danes odtekla nekaj na Brdu,bom pa še za kak ogrevalni krog zbrala moči in ob klepetu s tabo itak pozabila na kakršnokoli bolečino :wink:
:arrow: in da o tiramisuju ne govorimo,.....kajti v končni fazi velja pregovor:Volk dlako menja kožo nikoli ne :wink:

uuuuu,zdej pa bejžva,če ne bo šiba pela,ko lopatkava po resni temi :evil:
Nazadnje spremenil Barb, dne 10 Feb 2005, 22:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 primus
ero napisal/-a:...na voljo vam je koledar prireditev v okviru akcije Slovenija teče 2005 :arrow:

Povsem desno zgoraj in spodaj pa povezava na TF !
Slučajno, ne ? :wink: :D
Uporabniški avatar
 ero
ne - namerno in dogovorjeno. če ste dobro pogledali, so del koledarja tudi povezave na debato na TF, ko za konkretno pireditev pač bo.

tudi na zgibanki, ki bo izšla v začetku marca, bo 'reklama' za TF...
Uporabniški avatar
 marathon95
Je to slućajno da nema LJ maratona ili ... :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 ero
ni slučajno. Ljubljanski maraton je zgodba zase in jih akcija Slovenija teče ne zanima. bolje je, da je zaključek sezone na manjši prireditvi, recimo v Izoli.

si predstavljate, kako bi bilo, če bi imeli podelitev za Slovenija teče in Slovenski pokal na velikem odru Ljubljanskega maratona in potem ubogi Kenijci sploh ne bi prišli do izraza? :twisted:
Pozdravljeni,

prebral sem, da letos šteje samo en rezultat iz posamezne regije (lani sta dva). Menim, da bo to povzročilo:
- manjšo udeležbo tekačev
- manjšo udeležbo najboljših. Saj, ko bo enkrat zmagal, bo šel raje drugam, kjer mu še manjka odličen rezultat. S tem se bo krog zmagovalcev raznih pokalov npr. po regijah še bolj zožil.

Saj ne bo najboljša primerjava (gre za profesionalno aktivnost), a vseeno: v svetovnem pokalu v alpskem smučanju in skokih štejejo vse tekme. Samo bolj na začetku so omejevali, če se še spomnite, da so preprečili Stenmarku večjo število naslovov.
Ko smo pa tu pri rekreativni dejavnosti ( nimamo vsakokrat časa, da gremo tekmovat), pa bi morali biti tisti, ki se udeležijo več tekem, vsaj zato nagrajeni s točkami. Zato menim, da bi bilo bolje, da štejejo vsi trije teki kot pa le eden. Al pa naj ostane pri dveh.
Pisal sem tudi kontaktni osebi g. Cvelbarju.

Bojan.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

točkovanje za Slovenski pokal, predvsem pa pogoji za končno uvrstitev, so vedno dilema in zadovoljive rešitve še nismo našli. dejstvo je, da se zadnja leta zelo malo tekačev uvrsti v končno uvrstitev po kategorijah. ponekod še treh v kategoriji ni.

lani je bil pogoj dve udeležbi na treh tekih iz štirih pokalov - torej največ osem upoštevanih točkovanj.

letos je pogoj ena udeležba na treh tekih iz petih pokalov - torej največ pet upoštevanih točkovanj.

predpostavka je, da se bo število udeležencev z izpolnjenimi pogoji v kategorijah povečalo, saj so pogoji milejši - pet uvrstitev namesto osmih. število uvrščenih v absolutni kategoriji itak ni nikoli bil problem.

poleg tega pa v točkovanju po kategorijah točke za Slovenski pokal dobijo vsi - od 30. mesta dalje po eno točko. tako se nagrajuje tudi udeležba in ne le hitrost. ne smemo pozabiti, da je prvotni in poglavitni namen spodbujanje k udeležbi in ne tekmovalnost.

bomo videli ob koncu sezone...
Uporabniški avatar
 bojank
Ero,
mislim, da nimaš povsem prav. Lani je bil enak minimalni pogoj kot bo letos, torej en tek iz vsake regije (torej 4 in ne 8 ), v končno uvrstitev pa sta štela največ dva od možnih treh. Torej s tem, ko ste omejili vse skupaj na eno tekmo, niste napravili nič v smislu povečanja števila udeležencev z izpolnjenimi pogoji.

Lp Bojan.
Uporabniški avatar
 ero
glede minimalnih pogojev imaš prav, lani 4 in letos 5. jaz sem seveda mislil na največje možno število upoštevanih točkovanj, kar je za nekatere zelo pomembno.

imeli smo tudi to debato in moj predlog je bil, da je za pogoje dovolj uvrstitev v treh ali štirih od petih pokalov. pa je bil sklep, da so pokali enakopravni in da naj bo pogoj iz vsakega po en tek.

bomo videli...
 Ninocka
ero napisal/-a:

letos je pogoj ena udeležba na treh tekih iz petih pokalov - torej največ pet upoštevanih točkovanj.

Blond prameni imajo svojo moč. :roll: :evil: Preučujem razlago na strani olimpijskega komiteja in zgornjo polemiko, pa še vseeno ne razumem pogojev. :oops:

Ena udeležba na treh tekih iz petih pokalov...Je torej potrebno nastopiti na treh tekih iz treh različnih pokalov?
Uporabniški avatar
 ero
to je pa tako, če želim v enem stavku vse povedati :?

- je pet področnih pokalov (Gorenjski, Primorski, Dolenjski, Štajersko - Koroški in Pomurski)

- v vsakem izmed področnih pokalov trije teki veljajo tudi za Slovenski pokal

- pogoj za uvrstitev v končni lestvici (absolutno in po kategorijah) je, da imaš v vsakem področnem pokalu vsaj eno udeležbo

- če imaš v kakem pokalu več udeležb, se za skupno točkovanje točkuje bolje točkovana udeležba

bo tako dovolj obširno in jasno?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA