prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Sam uporabljam garmina.
Zato ti nemorem svetovati glede polar-ja.
Sem pa z garminom zelo zadovoljen, vendar mislim, da polar tudi ni od muh
tako, da dosti nemoreš zgrešit ne zenim in drugim.
Edino me moti, da ima polar tako velik foodpod, garminov je dosti manjši in na copatu sploh ni opazen oz. se ne občuti.

Ko boš pa kupil pa le poročaj.
Have a nice :lauf:
Hvala za ogovor...sam sem bol na strani polarja moti me pa samo to da se ura povezava z gps 10min...kar je kr veliko!Zanima me kako je pa z garminom in povezavo?
Hvala za odgovor 8)
imam garmina 610, se verjetno dosti ne razlikuje od 410, kar se povezave tiče. meni še nikoli ni rabil več kot 2 minuti. v povprečju se poveže s sateliti prej od minute.
mirko1 napisal/-a:imam garmina 610, se verjetno dosti ne razlikuje od 410, kar se povezave tiče. meni še nikoli ni rabil več kot 2 minuti. v povprečju se poveže s sateliti prej od minute.

Točno tako
Jaz imam 405-ko. povezava je vspostavljena zelo hitro, razen če nisi čisto na odprtem potem lahko traja malo dalj časa, vendar nikoli več kot 2 minuti.
Trenutno uporabljam Polarjev model, pred tem pa sem uporabljal Garminove: 110, 305 in 410.

Polarjev model ima enake funkcije, kot 410-ka, 305 in 110 (to še imam in občasno uporablja žena), pa nimata možnosti nalaganja planov treningov. Sta pa slednja modela bolj zanesljiva glede delovanja (predvsem glede uporabov gumbov oziroma ekrana na dotik)glede na 410-ko.

Polarjev model se mi hitro poveže in je baterija glede na Garminove modele boljša. Sam nisem opazil nekih bistvenih razlik. Sem pa z Polarjem izredno zadovoljen.

Garmini imajo menije v slovenščini, Polarjev model pa žal trenutno še nima.

Priporočam Polarja.
Načeloma se vsak GPS poveže s sateliti prej kot v minuti ob normalnih pogojih. Problem je samo če pogoji niso idealni. Potem seveda traja dlje.

Kar nekaj naprav pa z izgovorom "da je hitreje" - "goljufa". Predpostavlja da štartaš tam, kjer si na zadnje nehal. In šele čez par minut, ko ugotovi "kiks" oz. dobi dovolj satelitov, popravi napako.

Uporabljal sem Garmine in Polarje z GPS in nisem opazil kakšne posebne razlike v hitrosti pridobivanja satelitov oz. položaja.

LP
Imam Polarja rc 3 gps in sem bil po nakupu izredno zadovoljen, tako z funkcjami kot delovanjem. Po treh mesecih pa so se začeli vrstiti problemi. Prvo mi je počil ekran, poslal sem ga na servis, kjer so mi ga vrnili v nepopolnem stanju, saj GPS ni deloval. Ponovno sem ga poslal na servis, vendar prav tako opazil novo težavo in sicer, da se GPS ni povezal hitro. Po osmih mesecih od nakupa, pa mi je totalno zmrznila povezava na PC. Moje mnenje ni hvale vredno in kar se mene tiče je Polar rc3 hr gps katastrofa.
Zanima me, ali ima še kdo tako slabo izkušnjo.
kalcinat napisal/-a:Prvo mi je počil ekran

Verjetno ne sam od sebe?
kalcinat napisal/-a:GPS ni deloval.

Jaz bi to štel k površnosti servisiranja, ne k modelu ure.
kalcinat napisal/-a:GPS ni povezal hitro.

Traja minuto če stojim ob hiši, če sem bolj na odprtem/prostem, povezava steče hitreje. Me pa to sploh ne moti, saj si vklopim trening (iskanje senzorjev) preden se začnem raztegavati in ogrevati, v tem času pa signal 100% najde. Niti me ne moti, da signal peša ob visokih stavbah in v parku pokritem z drevesnimi krošnjami, saj je za tako majhno GPS napravico to pričakovano. Vedno pa imam možnost dokupiti foot pod. Sicer GPS na odprtem kaže podatke zelo natančno.
kalcinat napisal/-a:totalno zmrznila povezava na PC.

Verjetno bi ponovna namestitev programske opreme z gonilniki rešila to težavo. Seveda pa je možnost, da je v okvari USB kabel, USB vhod na računalniku ali USB ure.
Očitno nimaš sreče s tem modelom :( , saj jaz teh težav nimam in upam, da jih ne bom imel. ;) V nasprotnem bom seveda poročal.
kmarkec napisal/-a:Pozdravljeni!

Sam se odločam med nakupom teh dveh ur, vendar me zanima tudi vaše mnenje o uri soleus 3.0. http://www.soleus.si/products-page/vse-ure/gps-3-0/

Zanima me, če ima že kdo kakšne izkušnje s to uro. Sam bi rad imel uro, ki bi imela čim bolj natančen GPS tudi po tekanju v gozdu, seveda pe ne preveč drago :wink:

Moje mnenje:
Dodaj še nekaj € in kupi polarja, suntoja ali pa garmina.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA