prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 Vreme
Že dolgo nismo nič rekli na to temo, počasi pa se tudi približuje 8.februar, ko smo se tradicionalno v večjem številu podali na njo.

Res je, da bo po sredi odjuga, tudi temperature čez vikend bodo primerne, a moje mnenje je, da sedaj ni ravno pravi čas za to. Tudi tukaj okrog nas je padlo ogromno dreves, tako , da ne morem reči kakšna pot je, vprašanje pa je tudi če bo dovolj varna. Prosim vas, da malo razmislite o tem. Šentiljska pot bo počakala na vas...
Uporabniški avatar
 bor©
Rajko, v šentiljskih gozdovih pošteno poka. Pa ne lovske puške. Ne verjamem, da bo do vikenda že varno. Kot so rekli, bodo polomljene krošnje šele po močnejšem vetru popadale z dreves. Počakat!
Uporabniški avatar
 Vreme
Sem danes šel malo na sprehod po delčku Šentiljske poti od Sladkega Vrha do Trat. Posledice žleda so katastrofalne, odprava le teh bo očitno trajala kar nekaj časa.

Slika

V resnici sem se komajda prebil. V najstrmejšem delu je pravi drevolom, plaz je odnesel tudi del poti in to prav tam, kjer je že pred leti plaz odnesel ta del poti. Moram pa reči, da je potem v nadaljevanju od jase ob Muri proti Tratam v smeri Lokavca ni bilo videti nikakršnega drevoloma. Tako predvidevam, da je težko prehodna tudi pot od Šentilja do Sladkega Vrha.

Povezava do fotografij
Uporabniški avatar
 bor©
Ne samo to, da je težko prehodno. V tem tednu, ko sem tekal v Šentilju ob gozdu, sem nekajkrat doživel, da se je še kakšno drevo podrlo s koreninami vred. Pot čez gozd še nekaj časa žal ne bo varna :(
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Sem se danes pogovarjal s Srečkom, da bi lahko krenila kakšna ekipa s priročnim orodjem, da se odpre pot v minimalno prehodnost. Predhodnica :wink:
Mogoče pa se zmenimo?
Uporabniški avatar
 Vreme
Zadnja informacija. Pot od Šentilja do Sladkega Vrha je prehodna :clap: , ta vikend bomo poskušali urediti še pot od Sladkega Vrha do jase ob Muri (dobrodošli pri pomoči-javite če ste za akcijo s priročnim orodjem :D) . Potem naj bi ostala težko prehodna še samo pot pri Mrzlem studencu.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
semjul napisal/-a::D
priročno orodje? Vse kar imam je švicarski nožek :(
Bi mi pa odgovarjalo, da se čimprej podamo na Šentiljsko, jo že preklemano pogrešam :shock:

Včasih smo za to imeli ašovčič za kopanje, nekaj vrvi, pa kakšno vponko ali dve.

In kdaj gremo?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
tek_v_snegu napisal/-a:
In kdaj gremo?

recimo v petek ob 15-00 :lol:
javite, kdo je za ...
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83