stari bor napisal/-a:Se mi zdi,da evolucija(ali Bog) človeku ni namenila več čutov kar tako,ker ne bi vedela kaj z njimi.Običajno tudi lepo sodelujejo med seboj.Samo oči se mi ne zdijo dovolj za TEK,nekaj manjka.Saj to ni le mehanično premikanje nog po takšni ali drugačni podlagi,ampak nekoliko kompleksnejša aktivnost,ki vsaj meni zaposluje vse čute,celo takrat ko tečem po bolj urbanem okolju.Ker sem pred leti skoraj izgubil voh, lahko zatrdim,da okusna jed ni več tako okusna.Škoda mi je tudi za glasbo,seveda če ni le zvočna scena.Vedno se mi je zdelo,da se tekači s slušalkami nekako izločijo iz okolja,bodisi narave ali družbe sotekačev.
Če takšen model ogovoriš,in če si pri tem dovolj vztrajen in viden,te najprej zabodeno pogleda,potem pa,če je pri volji ,sname slušalko in priplava iz svojega sveta,tebi pa pusti občutek,da si ga zmotil v nekakšnem posvečenem stanju.Zato tudi močno dvomim,da je tek s slušalkami dovolj varen.Z leti človek namreč izkusi,da za tekače,še bolj pa za kolesarje,nevarnost na cesti ne preži le od nasproti vozečih ampak še mnogo bolj od vozil,ki pridirjajo izza hrbta,če pa pri tem še prehitevajo,je kombinacija lahko smrtno nevarna.Če ne slišiš kaj se dogaja za teboj,je nekako tako,kot da bi vonjal šmarnice,jedel pa njihovo koreninico.
Tako se zdi meni, še mnogo bolj pa me moti naslov te teme.
Včeraj sem hodil brez slušalk, pa je mimo mene v razdalji 30cm pridirjal mulc na kolesu. Sploh ga nisem slišal prihajati. Tudi na kolesu je podobno. Lahko si brez slušalk, pa ne boš zaradi tega kar tako pri visoki hitrosti in hrupu vetra slišal, če se ti približuje kakšen (novejši) avto.
Pač treba je biti pozoren, človek se mora zavedati, da je na površini, kjer so še drugi ljudje, včasih pogledati okoli sebe ter se obnašati predvidljivo in obzirno, četudi se hočeš hkrati »izolirati« od nekega družabnega pogovora (nekateri ljudje hočejo pri teku biti »sami«, pa to ne pomeni, da so kaj manj previdni). Če seveda tečeš po neki poti, kjer ni prometa, se pač lahko glasbi malo bolj prepustiš, drugje pač malo manj. In to je to.
Če tečeš brez glasbe, če čutiš, da te tek polno okupira, dobro, nič narobe. Nič pa ni narobe, če kdo teče z njo. Verjamem pa, da te je kdo čudno pogledal, če si ga hotel ogovoriti, medtem ko je on hotel poslušati glasbo.
Naslov teme pa je bil seveda verjetno napisan v afektu, ampak so vse objave temo že zdavnaj razširile