prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 ogi
spela* napisal/-a:
ogi napisal/-a:No za vecino ljudi to ne bo ravno drzalo. Tek je ena izmed redkih aktivnosti, ki se jo lahko gres dobesedno v spanju

Dobesedno? :shock:

Ja... eni hodijo v spanju, od hoje do teka pa ni vec prav veliko :D
Slušalke uporabljam redko, še najbolj so primerne za tek ponoči po pločnikih. Vedno sem bila prepričana, da slišim avtomobile, zgodilo pa se mi je, da me je na ozki, sicer malo prometni cesti, dohitel kolesar. Ker so bile na cesti luknje, sem zavila malo vstran in se me je moral izogniti. Ni bilo nič dramatičnega, samo ugotovila sem, da mogoče vendar ne slišim vsega, kar bi morala. :wink:

Treba je biti previden na teku in za volanom.
Uporabniški avatar
 lojze
spela* napisal/-a:
lojze napisal/-a:
boatjan napisal/-a:Sem že doživel, da je tekač s tako hitrostjo tekel preko prehoda, da sem ga zadnji trenutek videl, pa ni pogledal niti levo niti desno. Pol pa se je še bunil in ni niti počakal, da bi mu razložil osnovna pravila varnosti v prometu. Se je obnašal, kot da je bog, ker teče. No, upam, da tega ne počne več.

pešec ima na prehodu prednost, globa, če ne ustaviš pešcu je 600 Eur in 5 kazenskih točk, v vsakem primeru, da bi te videl policaj, bi ti vsekakor plačal globo. poznam ljudi, ( pešec ni niti stopil na prehod, voznica ni ustavila, videl policaj), ki so tako kazen že plačali.

A veš, koliko takih, ki so imeli prednost, je pokojnih?

če gledaš tako, so tudi vsi tisti ki so naleteli na voznika, ki je vozil v nasprotni smeri na avtocesti imeli absolutno prednost, nesreče se dogajajo tako na ac kot na prehodih kot drugje po cestah, žal, doživel sem, da je okoli 30m pred menoj odneslo avto s ceste preko pločnika v grmovje. Nikjer nisem rekel, da lahko prečkaš cesto kot kokoš, motijo me pa arogantni vozniki, ki ne spoštujejo nobenih pravil in glede na zapisano tega , ki je odprl to temo je očitno tak voznik. Sam pred prehodom nakažem z roko, da želim prečkati prehod in glede na reakcijo voznika prečkam ali počakam. Imam pa take slušalke, da zraven slišim ves ropot na cesti. Ker v glavnem tečem po temi , imam zadaj utripajočo rdečo luč in naglavno belo svetilko, da sem dobro viden. V glavnem izbiram pločnike in ceste, kjer je zelo malo prometa. Moram, pa priznati, da odkar tečem, se tudi sam kot voznik lepše obnašam in sem začel striktno ustavljati pešcem na prehodih.
Uporabniški avatar
 guinness
Za vse prevec pametne! Cesta je po gozdu, magistralka, omejitev 90kph, vozil sem se obicajnih 60-70, ker je malce bolj ozja kot obicajne magistralke, dalec od mesta, nikakrsnih semaforjev, zebr in podobnih stvaritev.
In dogajalo se je sredi desnega ovinka! Vozim pocasi po tem terenu ze zaradi divjadi, ki pa imajo kot kaze vec pameti kot povprecen tekac danes. Oprostite ampak tekaci ste se zadnjih deset let razmnozili kot piscanci in vsakrsno cudo danes ocitno ni vec cudo ampak dejstvo, da se je IQ znizal pod vse normalne meje.

Fuck, zakaj se morajo povprecni slovenci res kazati v vseh najbolj neumnih sportih.
Uporabniški avatar
 guinness
Se nekaj, slusalke med voznjo avtomobila so PREPOVEDANE, na kolesu pravtako, pravtako pescu med hojo (tekom) po cesti (!)

Lahko pa to opozorilo mirno ignorirate ampak, ce se srecamo ne bo lustno tako kot za dva kolesarja septembra, ki sta vozila vstric in imela predolge srednje prste. :lol:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Tisti, ki imajo slušalke med tekom, niso bedaki, obstajajo pa izjeme.
Tisti, ki nimajo slušalk med tekom, niso bedaki, obstajajo pa izjeme.

Okolica tekaških poti je polna glasbe, zvokov, vonjav, lepot ...
 Cedron
guinness napisal/-a:Se nekaj, slusalke med voznjo avtomobila so PREPOVEDANE, na kolesu pravtako, pravtako pescu med hojo (tekom) po cesti (!)

Lahko pa to opozorilo mirno ignorirate ampak, ce se srecamo ne bo lustno tako kot za dva kolesarja septembra, ki sta vozila vstric in imela predolge srednje prste. :lol:

Ob prvem postu sem mislil, da opisujete skorajšnjo nesrečo. V nadaljnjih pa gre dejansko za opis poizkusa umora in jemanja pravice v svoje roke. Poleg tega pa namigujete tudi na večkratne ponovitve tovrstnih dejanj. To so kazniva dejanja zoper katera mora policija v skladu z zakonom ukrepati. Se vidimo. LP
Uporabniški avatar
 lojze
guinness napisal/-a:Se nekaj, slusalke med voznjo avtomobila so PREPOVEDANE, na kolesu pravtako, pravtako pescu med hojo (tekom) po cesti (!)

s tem postom si dokazal, da si dejansko aroganten voznik, ki misliš, da imaš vedno prav, prej ko slej boš naletel na sebi enakega , pa boš potegnil kratko, brez skrbi, za vsakega raste palica.
Uporabniški avatar
 mare
Tale Guiness je po moje en provokator, ki je vrgel eno kost in se zdaj za računalnikom reži, kako mu je uspela provokacija, ker ne verjamem, da bi bil nekdo tako blesav, da bi takšne stresal na tekaškem forumu. Mogoče na kakšnem forumu lastnikov 2-tonskih terencov, skupaj s hvalisanji, kako so uspeli z lužo zaliti pešce, zriniti kolesarja s ceste ali kaj podobnega.

Nekako tudi ne verjamem, da bi dotična v nepreglednem ovinku tekla sredi magistralke. Takšni osebki so namreč po Darwinu že zdavnaj izumrli. V takem primeru bi tudi bilo povsem vseeno, ali ima slušalke ali ne. Je bolj pomembno ali ima srečo ali ne.
Uporabniški avatar
 Arabo
Strinjam se, da smo si ljudje drugačni in tudi, da ima vsak pravico do svojega mnenja, ki ga lahko do velike meje brezskrbno deli z ostalimi.

Vendar pa menim, da je tek s slušalkami po prometnih cestah zelo nevarno početje. Kot je napisal zdravkoC lahko med tekom uživaš v veliko več drugih bolj "vznemirljivih" zvokih, vonjih,... Pač kakor za koga.

Priporočam pa, da si slušalke brez večjih težav nadenete, ko tečete po tekaški stezi na igrišču. Ali kot imamo mi v Kopru po Bonifiki, ali po Rožniku, kjer ni prometa. Je pa že nevarno, če se teče po gozdnih ali drugih poteh izven mesta, kjer na tekača prav tako "preži" veliko nevarnosti.

Ker sem proti teku s slušalkami menim tudi, da je to početje znak nespoštovanja drugih udeležencev in skrajno egoistično, saj s tem skoraj totalno "izklopiš" okolico. Z vsemi posledicami.
Uporabniški avatar
 dejc
Arabo napisal/-a:.
Ker sem proti teku s slušalkami menim tudi, da je to početje znak nespoštovanja drugih udeležencev in skrajno egoistično, saj s tem skoraj totalno "izklopiš" okolico. Z vsemi posledicami.

S tem stavkom si diskriminiral gluhe.
Premisli še enkrat o tistem kar si napisal do druge vejice na začetku tvojega posta. ;)
Jaz bom pa še enkrat napisal, kaj sem odgovoril avtorju te teme.
Vsak človek je človek s posebnimi potrebami.
Uporabniški avatar
 Thazz
No, gluhi niso gluhi po svoji izbiri, tako da primerjava ni ravno na mestu.

Kdor teče s slušalkami, bi moral poskrbeti da sliši in se zaveda kaj se dogaja okoli njega, pa ne bi bilo problemov. Sam včasih tečem po kakšni ozki gozdni poti in dohitim kakšnega s slušalkami. Najprej mu malo "potrobim", če se ne odziva pa pač skočim mimo njega. In potem ga skoraj kap zadane ker ga nekaj preseneti.

So pa seveda tudi ljudje, ki ne nosijo slušalk, pa vseeno ne jebejo žive duše.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA