prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mirko1
ZdravkoC napisal/-a:Tisti, ki imajo slušalke med tekom, niso bedaki, obstajajo pa izjeme.
Tisti, ki nimajo slušalk med tekom, niso bedaki, obstajajo pa izjeme.

Okolica tekaških poti je polna glasbe, zvokov, vonjav, lepot ...

lepo si vsem odgovoril, a se mi zdi, da vsi ne bodo razumeli :wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
mirko1 napisal/-a: ... se mi zdi, da vsi ne bodo razumeli :wink:

Ja, Mirko, večina bo razumela, obstajajo pa izjeme :rol:

Malo se moremo tudi hecat, eni bi samo zategovali in drugim odpirali pipico za adrenalin.
 ogi
mare napisal/-a:Tale Guiness je po moje en provokator, ki je vrgel eno kost in se zdaj za računalnikom reži, kako mu je uspela provokacija, ker ne verjamem, da bi bil nekdo tako blesav, da bi takšne stresal na tekaškem forumu.

Poglej malo po cesti, pa bos ugotovil, da je taksnih bedakov hudo veliko... tako da na zalost kar verjamem, da to v resnici tudi misli in ni zgolj provokacija za hec.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Glede na prejšnji post očitno nismo vsi iz istega planeta :--(
Pridite živet k nam v Slovenijo :D
Se sicer zgodi, vendar imamo to pravno urejeno :mrgreen:
 janijan
Joj, kok kreganja za prazen nič. Če želi kdo poslušat muziko med tekom, naj jo. Le da ne ogroža drugih in sebe. Drugače ne vidim nobenega problema. Nekaterim je določena glasba motivacija za dosegat lastno zastavljene cilje pri teku. Nekateri tudi tečemo enkrat z glasbo, drugič nam pač pašejo zvoki narave. Odvisno od počutja. In nadalje, tisti, ki govorijo o zvokih, vonjavah v naravi očitno tudi nikoli ne tečejo pozimi. Še vedno je bolje v naravi teči z glasbo, kakor pa doma gonit treking stezo med 4 stenami ali pa celo plačevat fitnes za to.
 spela*
janijan napisal/-a: In nadalje, tisti, ki govorijo o zvokih, vonjavah v naravi očitno tudi nikoli ne tečejo pozimi.

Ali pa bi morali tisti, ki pozimi v naravi nič ne slišijo, OČITNO na pregled sluha. Čim prej.
(Moj dodatek k tvojemu posploševanju. :D )
 spela*
mare napisal/-a:Najbrž je mislil kakšen tek v snegu, ki tako lepo zaduši ves hrup, da slišiš samo škripanje superg pod sabo in nabijanje srca.

:D
Uporabniški avatar
 lojze
v poduk arogantnim voznikom, voznica je kriva umora
"V Mariboru se je na Partizanski cesti zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 90-letna peška. Peška je prečkala cesto izven označenega prehoda, ko je po cesti z neprilagojeno hitrostjo pripeljala 78-letna voznica.V Mariboru se je včeraj dopoldne zgodila huda prometna nesreča. Oseminsedemdesetletna voznica osebnega avtomobila je vozila po Partizanski cesti v smeri proti Šentiljski cesti ter pri tem hitrosti vožnje ni prilagodila trenutnim prometnim razmeram, oziroma bližini označenega prehoda za pešce.
Kot so zapisali policisti, je nato iz njene leve strani izven označenega prehoda za pešce prečkala vozišče 90-letna peška.
Voznica osebnega avtomobila je na vozišču kljub zaviranju trčila v peško, ki je kasneje v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zaradi posledic nesreče umrla."
torej povozila izven prehoda, ni prilagodila hitrosti prehodu za pešce, kriva umora.
 vroom
Sem mislil, da je ta tema že izginila :)

Drugače pa dvomim, da je kriva umora? V citiranem članku to nikjer ne piše; umor pa tudi ni kar tako razglašen po enem dnevu in tudi ni tako enostavno reči, da je neka smrt umor. V tvoji objavi pa je implicirano, kot da se je sodni postopek že zgodil. Če je bila hitrost neprilagojena v tolikšni meri, da je večina krivde na strani voznice, je to to pač eno. Govoriti o umoru pa nekaj povsem drugega (in je morda tudi nekoliko neprimerno, glede na to, da gre za prve informacije o nesreči, ki se je zgodila včeraj). O tej krivdi se pač težko sodi iz kratke objave na spletnem portalu.

Poleg tega ta primer – ki je nesrečna kombinacija neprilagojene hitrosti in nepravilnega prečkanja ceste – nima neposredne zveze z arogantnostjo, ker ni nobenih informacij, da je imela s to nesrečo aroganca kaj opraviti (da je voznica npr. vozila objestno; kar pa ni isto kot neprilagojena hitrost, ki lahko tudi pomeni, da voziš po omejitvah, ampak preventivno ne upočasniš dovolj).

Se pa seveda strinjam, da je aroganca nekaj, brez česar vsak udeleženc v prometu lažje shaja :)
Uporabniški avatar
 vencelj
StaraKost napisal/-a:
vencelj napisal/-a: Kot voznik skušam biti strpen do šibkejših, čeprav velikokrat vidim kolesarje, ki za sabo naredijo celo kolono, ker jih ni možno varno prehiteti, največkrat zato, ker jih vozi po več "vštric"...

...... kolesarje je edino možno varno prehitevat, če so po dva "vštric". Zakaj ?
Če mislimo na varnost kolesarjev, je to za njih najbolj varna vožnja, ker takrat jih ne moreš prehitevat v škarje, kot se to počne, če se vozijo v vrsti. Zato jih pač prehitiš tako kot počasno vozilo, na primer traktor. V Avstriji se moraš vozit "vštric", če vas je več kot 4. Ker je daljša kolona nevarna za prehitevanje.

Ob članku http://www.siol.net/sportal/rekreacija/ ... _redu.aspx sem se spet spomnil na tole "malo nazaj" temo.

"Kaj pravi zakon o kolesarjenju odraslih?

Določbe, ki urejajo vožnjo s kolesi, so zapisane v 93. členu Zakona o pravilih cestnega prometa, kjer med drugim piše, da morajo vozniki koles voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje. Zakon v nadaljevanju določa tudi, da morajo vozniki koles voziti drug za drugim, razen na kolesarski poti, kjer smeta voziti dva vzporedno, če to omogoča širina poti.

Za prekršek je zagrožena globa v višini 80 evrov."
Uporabniški avatar
 dexi27
Zakone pri nas žal pišejo taki ki pojma nimajo...

En primer, v Mariboru je veliko kolesarskih stez v isti ravnini kot hodnik za pešce, po taki kolesarski stezi se je varno peljati če je hitrost kolesarja enaka hitrosti pešca se pravi cca. 5 km/h, vse ostalo je lahko zelo nevarno za oba udeleženca. Gre namreč za to, da so med pešci mnogokrat taki, ki sprehajajo svoje pse na povodcih dolgih kar nekaj metrov, ki potem prosto letajo naokoli, potem so tu še mamice z otroki, ki jih je tudi težko nadzorovati in jim dopovedati, da je za črto kolesarska steza, in še in še...

V glavnem jaz take kolesarske steze NE uporabljam in s tem raje tvegam plačilo kazni kot pa nesrečo, ki ima lahko velike posledice.

Kar se tiče pa vožnje po cesti pa tolk nestrpnih voznikov kot jih imamo pri nas redko kje srečaš, pa sem že kolesaru po marsikeri državi, tud po pregovorno bolj zaostalih, pa žal tolk trobljenja in prehitevanja v škarje redko kje vidiš. Sicer ne odobravam vožnje v štric, če sta na cesti samo dva kolesarja, vendar pa vedno vozim dober meter od roba ceste in tako vsaj malo preprečim, da se me prehiteva ob vsaki možnosti...

Žalost je pač to, da so naše ceste pač ozke in zato tudi zelo nevarne, o kulturi voznikov pa raje ne bom. Veliko hodim peš po mestu in ko gledam kako eni divjajo čez ulice, kjer je polno pešcev in kolesarjev med katerimi je velika večina starejših in otrok, me pa kar zmrazi :cry:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA