prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Bojchy
Ja...tako mu je rekel zdravnik. Dokler mu ne reče drugače, mora ostati pulz pod 120. Ko se bo LAHKO več gibal, nabral več kondicije, bo to vrjetno drugače. Tudi meni ni v veselje gledati ves čas na uro za utrip in podobno, vendar je taka njegova želja. Saj ko bo pogruntal, da bo treba sedaj malo drugače vse skupaj (malo več gibanja, bolj zdrava hrana...), tudi ne bo več tako paničen :) Je pa trmast, tako da mu je težko dopovedati kakšno stvar, zato včasih raje kimam :roll:

Torej...merilec srčnega utripa?
Uporabniški avatar
 Thazz
Bojchy napisal/-a:Pozdravljeni!

iščem precej točno uro in po možnosti tako, da meri srčni utrip v zapestju (če je seveda primerljivo natančna s tistimi s pasom!). Zelo dobrodošlo bi bilo, da ura prikazuje srčni utrip tudi, če ne pritisneš tipke start za aktivnost...torej ves čas!
Lp

Ena taka stvar je Basis B1
Uporabniški avatar
 Medicius
Bojchy napisal/-a: Je pa trmast, tako da mu je težko dopovedati kakšno stvar, zato včasih raje kimam

Imam čisto enako situacijo doma, s tem da je mojega očeta Januarja možganska kap. .
Malo poglej za Polarjem, kateri ima model prav za dnevno spremljanje srčnega utripa in aktivnosti. Ali pa mogoče pulzni oksimeter, ki ti zraven utripa izmeri tudi nasičenost O2 v krvi. Dobiš že pod 100€ praktično zadevco, ki se pospravi v žep.
Uporabniški avatar
 čara
Saj se najde kaj od Polarja recimo FT2 za 60 eur, pa je vseeno solidna zadeva. Za ta namen čisto OK. Razdalje ti ravno ne meri ampak to že tako malo na uč veš ali pa če na zemljevid pogledaš, ti pa ves čas teče štoparca in ves čas ti meri srčni utrip.
 Cedron
Medicius napisal/-a:
Bojchy napisal/-a: Je pa trmast, tako da mu je težko dopovedati kakšno stvar, zato včasih raje kimam

Imam čisto enako situacijo doma, s tem da je mojega očeta Januarja možganska kap. .
Malo poglej za Polarjem, kateri ima model prav za dnevno spremljanje srčnega utripa in aktivnosti. Ali pa mogoče pulzni oksimeter, ki ti zraven utripa izmeri tudi nasičenost O2 v krvi. Dobiš že pod 100€ praktično zadevco, ki se pospravi v žep.

Ja ampak tak, ki bi v tem primeru zares le pogojno prišel v poštev (kontinuirno merjenje) pa tehta ca. 0.5kg in stane recimo 800€. Je pa res, da se pri teh zadevah v primeru padca vrednosti pod nastavljeno vklopi zelo glasen alarm. Aja pa pri miru maraš biti. Tako da... lp
Uporabniški avatar
 Medicius
V mislih sem imel poceni žepno varianto za občasno merjenje. Za kontinuirano pa je itak najcenejša varianta @čarina.
Ima pa Polar recimo LOOP "zapestnico", ki meri kar nekaj dnevnih aktivnosti zraven pulza. :)
 Bojchy
Hvala vsem za odgovore! Kot merilec srčnega utripa je polar med boljšimi? Nisem še imela polarja. Gledala sem tudi suunto M1 in M5, ampak je cenovno že malo dražje od polarja FT2, ki bi kar prišel v poštev. Sama imam suunto (ampak precej višjega cenovnega ranga) in sem zadovoljna...Poznate kaj Sigma merilce? So precej ugodni. Me pa zanima, če so tudi dobri?
Veliko brskanja po spletu me še čaka.. :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA