prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Vidim, da nisi samo neizkušen tekač, temveč si tudi nov na tem forumu. Tekaški forum je forum, na katerem kljub temu, da debatiramo o resnih temah nismo izgubili smisla za humor. Zaradi tega pa ne smeš biti osebno prizadet.

Kar se pa tvojega vprašanja tiče pa je tako, da smo ljudje različni. Sam uporabljam dosti tekaških majic iz Hofera, tudi športnega perila in vse druge majice, ki sem jih dobil na različnih tekaških prireditvah, pa na meni nič kaj posebaj ne smrdi, seveda tudi diši ne. Tako pač je, če uro, dve ali več švicaš.

Kot so ti že kolegi povedali, ne zapravljaj preveč denarja. Pa dober TEK.

LP Zlatko - RAJZL
vencelj napisal/-a:Bombaž smo uporabljali včasih, ko drugega ni bilo. Tiste majice so kmalu postale zelo težke (mokre, prešvicane), poleg tega so se zelo neprijetno lepile na kožo in hvalabogu nam tega danes ni več treba.
Niti na misel mi ne pride, da po vsakem :!: teku ne bi oblačila opral. Prešvicane cunje prav kmalu začnejo smrdeti ne glede na material in malo stvari je bolj nagravžnih...

:clap:
Če se mi ni dalo, tudi sam nisem vedno po uprabi opral majice. Imam ji kar nekaj, daleč najboljša pa je lofler- jeva. Sem si jo zopet kupil in nalašč testiral, kdaj bo začela smrdeti. Naredil sem kakšnih dvajset trenigov v mesecu in pol, majica pa ni smrdela niti malo, tudi ko smo šli v gostilno in sedeli skupaj sem vsem povedal pa nihče ni nič zavonjal. To je spodnja majica, ko dam pa preko kakšen flis pa ta začne smrdeti po nekajkratni uporabi. Potem sem jo opral ne, da bi konal test. :) Mislim pa da je res osnovni problem v potu. Kolega si da gor svežo majico in smrdi že koker se spoti, potem se stušira in še kar smrdi, tak, da je bolš, da se mu ne približaš na meter dva, sam je pa tud sam šrot. :)

Je pa odgovor, da na tekaški majci piše TEKAŠKA odličen, ker v trgovinah prodajajo tudi oblačila za PROSTI ČAS :) in komot kaj zamešaš :), zmerjanje pa tudi ni lepa čednost.
abcd napisal/-a: Sem si jo zopet kupil in nalašč testiral, kdaj bo začela smrdeti. Naredil sem kakšnih dvajset trenigov v mesecu in pol, majica pa ni smrdela niti malo, tudi ko smo šli v gostilno in sedeli skupaj sem vsem povedal pa nihče ni nič zavonjal.

:roll: :roll:
1. april je že mimo...hm, morda pa tip govori resnico... :shock:
Tega si jaz ne bi upal okrog govort :wink:
abcd napisal/-a:Če se mi ni dalo, tudi sam nisem vedno po uprabi opral majice. Imam ji kar nekaj, daleč najboljša pa je lofler- jeva. Sem si jo zopet kupil in nalašč testiral, kdaj bo začela smrdeti. Naredil sem kakšnih dvajset trenigov v mesecu in pol, majica pa ni smrdela niti malo, tudi ko smo šli v gostilno in sedeli skupaj sem vsem povedal pa nihče ni nič zavonjal. To je spodnja majica, ko dam pa preko kakšen flis pa ta začne smrdeti po nekajkratni uporabi. Potem sem jo opral ne, da bi konal test. :) Mislim pa da je res osnovni problem v potu. Kolega si da gor svežo majico in smrdi že koker se spoti, potem se stušira in še kar smrdi, tak, da je bolš, da se mu ne približaš na meter dva, sam je pa tud sam šrot. :)

Je pa odgovor, da na tekaški majci piše TEKAŠKA odličen, ker v trgovinah prodajajo tudi oblačila za PROSTI ČAS :) in komot kaj zamešaš :), zmerjanje pa tudi ni lepa čednost.

:rol: :ignore: :rol:

vencelj napisal/-a: :roll: :roll: 1. april je že mimo...hm, morda pa tip govori resnico... :shock:

Slika
Suha, sveža majica je zakon. Fuj tekačem, ki jih voham na startu tekme v sicer suhi, vendar neoprani majici. Jaz mislim, da se loj niti sam ne voha. Podobni so tudi nekateri spremljevalci večjih psov. Oba enako ¨dišita¨.
Res je, da nam komunalci vodo dražijo, toda jaz sem zamenjal na tekmah 12 ur Kališča 7 majic, na 8 ur Rekorda Šmarne gore 11 majic (ZZ Topka mi je priča), pač glede na vrsto tekme. Kot vedno, me najbolj skrbi tekma GM4O, saj tam zaradi narave tekme nimam veliko možnosti preoblačenja.
Fuj, fuj, smrdljivci fuj.
TONEK napisal/-a:Res je, da nam komunalci vodo dražijo, toda jaz sem zamenjal na tekmah 12 ur Kališča 7 majic, na 8 ur Rekorda Šmarne gore 11 majic (ZZ Topka mi je priča), pač glede na vrsto tekme. Kot vedno, me najbolj skrbi tekma GM4O, saj tam zaradi narave tekme nimam veliko možnosti preoblačenja.

Tega pa ne razumem. Zakaj bi zamenjal toliko majic? :shock:

Slej kot prej začne sveža smrdet isto kot prejšnja. Kje je pol smisel?
Edino, če se ne počutiš dobro v mokrih oblačilih, to je potem drugo.
zz topka napisal/-a:
abcd napisal/-a:Če se mi ni dalo, tudi sam nisem vedno po uprabi opral majice. Imam ji kar nekaj, daleč najboljša pa je lofler- jeva. Sem si jo zopet kupil in nalašč testiral, kdaj bo začela smrdeti. Naredil sem kakšnih dvajset trenigov v mesecu in pol, majica pa ni smrdela niti malo, tudi ko smo šli v gostilno in sedeli skupaj sem vsem povedal pa nihče ni nič zavonjal. To je spodnja majica, ko dam pa preko kakšen flis pa ta začne smrdeti po nekajkratni uporabi. Potem sem jo opral ne, da bi konal test. :) Mislim pa da je res osnovni problem v potu. Kolega si da gor svežo majico in smrdi že koker se spoti, potem se stušira in še kar smrdi, tak, da je bolš, da se mu ne približaš na meter dva, sam je pa tud sam šrot. :)

:rol: :ignore: :rol:

vencelj napisal/-a: :roll: :roll: 1. april je že mimo...hm, morda pa tip govori resnico... :shock:

Slika

Kvalito morš sprobat :) pa ne sam to, po tolikem času je še vedno imela močnejši vonj po prašku kot pa po kakšnem potu. Res pa da je bila tud cena taprava, je spodnja termo majica od loflerja, ena od cenejših pa še vseeno je stala skoraj 70€. Jih imajo tudi do 120€.
No, saj tudi ne rabiš, saj te nihče ne sili v to, saj tudi taka majica ne prenese 20 treningov ali mesec in pol tvojega švica brez da bi se vohalo smrad..... pa lepo teci naprej in uživaj v teku !
Brez veze, da testiram če mi noben ne verjame. :) Možno, da res ni bilo dvajset treningov, zagotovo pa več kot deset, blizu petnajst, ne štejem. :)
Drugače tudi jaz kupujem športne cote kadar so popusti, vendar ta roba tako ni nikoli znižana. Če je kdaj kakšen extra keš, jaz pa v trgovini zgubim razum za par minut, se potem takšen kos najde v omari. :)
O tem sem že delil mnenje pa ga posredujem še enkrat. Kot ste že sami ugotovili so bombažna oblačila (majice, spodnjice...) pri športnih aktivnostih že OUT. Vse to zaradi enega samega razloga, ker ne odvajajo vlage.
Kvalitetno športno perilo je ponavadi sestavljeno iz dveh slojev - vlaken, tanjše na notranji strani ob stiku na koži in debelejše na zunanji strani. Ko "švicamo" se znoj prenaša iz tanjših vlaken na debelejše (Kapilarni efekt), kjer se razširi po površini in hitreje posuši.Naša koža je zaradi tega pri športnih aktivnosti suha. Kar se tiče neprijetnega vonja proizvajalci v vlakna že vnašajo srebrne ione, ki odpravljajo neprijetni vonj in imajo hkrati antibakterijsko zaščito. Res pa je tudi, da imamo ljudje različne pH-je kože in različne vonjave.
Sam osebno sem sprobal že vrsto oblačil. Od dražjih do cenejših. Že vrsto let ostajam zvest fukcionalnem perilu znamke Karibu iz K-Dry materiala. Uporabljam ga tako pri teku, kot tudi pri plezanju, teku na smučeh, pohodništvu...
Prodajajo ga v Hervisu, Iglušportu;
:clap:
Za vse, ki imajo težave z neprijetnim vonjem priporočam redno higijeno in še nekaj je kar mnogi ne uporabljajo pa bi verjetno morali. To so razni deo spreji, stiki, roloni.......ja to je to, da se znebiš smrada. :--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA