Ogledujem si športne ure z GPS in še sam ne vem kaj naj izberem
Večino leta kolesarim, od nekje novembra pa do začetka marca pa tečem. Kolesarstvo je pri meni primarna športna panoga. Nekako se ne morem odločiti ali naj kupim športno uro ali pa klasični GPS kolesarski števec. Nekako izbiram med:
- Polar RC3 GPS Bike
- Garmin FR 310XT
- Garmin Edge 500 red
Za bilo kaj se odločim bo potreben nek kompromis. Edge je za tek delno uporaben, na roki ga bo težko nositi, ker je velik, pa še čuden bom zgledal s ceglom na roki
Bolj realno je, da ga imaš v žepu in ti zapisuje pretečeno pot. Samo potem je isto kot če uporabim mobitel...
Če pa izbiram med urami, je pa verjetno omejitev funkcij na kolesu. Na kolesu bi rad imel podatek o trenutnem naklonu in nadmorski višini. FR 310XT mislim, da to ima, nima pa tega Polar (za višino nisem prepričan, za naklon pa skoraj ziher nima). Pri Polarju so mi všeč njihove cone, Garmin tega nima. Oba imata glasovno sporočanje, s tem, da je pri Polarju vse skupaj zelo potiho, tako da skoraj neuporabno.
FR 310XT ima to prednost, da je možno pašček sneti in ga montirati na kolo z posebnim nastvavkom, da izgleda kot kolesarski števec. Pri FR 310XT me malo moti to, da gre za uro, katera je na tržišču že več kot 5 let. Malo mi je čudno, da tako star izdelek še vedno konkurira novem modelom. Gre res za tako izpopolnjen izdelek?