Še nekaj spominov na minuli
IškAAdventure treking 2014, medten ko že nestrpno že čakamo na Žirovskega
Največji štos pri Iškem trekingu je ta, da nas (čeprav nas vodi po najbolj divjih predelih naše deželice)
v cilju pričaka najbolj ljudsko vzdušje. To obvlada organizator Iške.

Sliši se namreč glasba in spiker, ki pospremi tekmovalce v cilj. Vse je pripravljeno na veselo druženje in rajanje ter podoživljanje tekmovanja. Da o domačem zvarjenem pivu ne govorimo

in tudi o velikanski karti (zemljevidu) poti na startu - tako velikanski, da so z njo oblepili polovico stoga
Tudi letos je bilo fajn.
Še nikoli, ampak res nikoli, nas niso tako domiselno pričakali v cilju, kot v Iški
Namreč ko so iz cilja videli, da se naša skupina bliža, so vsi tam navzoči stopili skupaj in naredili ciljni špalir oz. tunel, skozi katerega smo nato odtekli v cilj. Bilo je res lepo in še posebej sta bili ponosni moji "ta mali", ki sta kot devetletna in najstnica brez težav (in le z nekaj običajnega medsebojnega pričkanja

) zmogli pohodniško traso.
Trasa je na tem trekingu vedno med najboljšimi, saj z užitkom iščem točke, ki so ravno prav odmaknjene, da se glih ne zaletiš vanje.
Tokrat se je celo zgodilo, da sem tistim, ki so nam hoteli pokazati, kje je KT, vnaprej zavpil in poprosil, da naj tega ne storijo, da nam/mi ne pokvarijo užitka

ja res je bilo

Morda je manjkal le razgledni vrh Krima, ampak to gotovo še pride.
Skratka PD Krim in IškAAdventure so odlično izpeljali svoj drugi treking v STL. Vse (tudi nagrade) je pri njih pripravljeno še za večje število udeležencev, ki iz Krimskih in Mokrških gozdov, jas in vasi zagotovo nikoli ne bodo odšli razočarani.
Slovenska treking liga ima s svojimi trekingi res pravi produkt v rokah.
Z nekaj več reklame in nekaj malega prilagoditev, ga bodo v prihodnosti zagotovo prepoznali tudi tisti, ki na zanimive trase ne hodijo izključno tekmovat (oz. se urit), ampak se tudi družit, spoznavat kraje in se zabavat.

pa saj to ni nobena znanstvena fantastika ampak dejavu (pri naših sosedih)