Še en pozdravček tudi od mene in zraven tudi moj vtis z včerajšnjega Forrest Gumpa, kjer sem tekel na 6h...
Najprej se moram še vrniti k svoji prvi 6h tekmi v Beogradu - kjer se moram v prvi vrsti zahvaliti Matjažu Bukovcu "BUKI", ki me je prepričal, da naj poskusim. Nekajkrat sva tudi skupaj trenirala, na koncu pa je dejal: "Mladost je norost…vse je mogoče", in tako sem tam naredil kar konkretno kilometrino, v neizprosnem boju z Borisom Cehnerjem, ki me je pognal do 78,5KM in me postavil na najvišjo stopničko - za prvič je bilo to enkratno.
No, pa pojdimo še v Zagreb. Že med tednom sem se dogovoril z ROSI-jem, da bo bil moj Garmin, kar mi je odtehtalo priprave za na pot - kam, kako, kdaj…tako sem imel čas poskrbeti le zase. Vremenske napovedi pa žal nisem mogel spremeniti. Že zjutraj v Zagrebu je lepo pihalo in še pred startom se je začelo zlivati…
Malce smo počakali in se nekaj minut čez deveto pognali v boj. Neizprosen boj z mlini na veter in škafi dežja, ki so nas spremljali. S Hrvatom Radojkovićem(tekel je na 100KM), sva začela izjemno hitro, on je celo potegnil naprej, pa sem ga kmalu ulovil in začel teči sam. Na progi, sem se razmeroma skušal ogibati lužam ter jih na začetku preskakoval, nato pa sem ugotovil, da nima smisla - moker tako ali drugače, zato sem ubral taktiko - teraj miško čez vse kar pride pod noge, tako sem se nehal obremenjevati z lužami, ter bil deležen mnogih začudenih pogledov, ko sem kar direktno pikiral v vsak vodostaj na progi. Ura je bežala, kilometri še hitreje…na polovici, po 3h urah sem že nabral nekaj več kot 45km, drugouvršečeni pa je že zaostajal več kot 10km…po tem, sem kar precej zambremzal, rutinirano tekel, se vsak krog ustavil na okrepčevalnici-odpočil za kaki 2 minutki, malce poklepetal, ter nadzoroval tekmo. Na 55km me je ujel Hrvat, ki me je prosil, če bi še naprej tako nadaljeval, pa v tem nisem videl smisla, niti želje nisem imel, pa tudi v glavi se je posadila ideja, da se le privlečem do 70km, in zadnje pol ure že počivam. Vse je potekalo kot po maslu, razen vetra, ki te zabije iz tempa 4.30 na 6.30min⁄km, ter da še enkrat omenim dež, ki je bil res neizprosen. Ohladilo me ni niti za sekundo, saj sem se dokaj hitro premikal in sproti odlično segreval, mlada kri-ni kaj. Ko sem po 5h in 38min zaključil 17-i krog in tako nabral 75km, sem se odločil da je dovolj, Srb za menoj je odtekel še en krog, ki ga je končal po že pretečenih 6ih urah in se tako približal na "le" 5km zaostanka, a zmaga ni bila vprašljiva že po poku startne pištole.
Posebne zahvale bi namenil Rosiju-ki mi je pomagal priti na tekmo, punci Zarji, ki me je spremljala in bodrila…
Najini zmagi z Zajcem sta tudi vajini…
O Zajcu na 12h…mislim, da ni potrebno izgubljati besed. Lahko rečem le, da je tekel izjemno tekmo, v nezavidljivih razmerah…Boris-kapo dol

….