Sam ne uporabljam Sports Trackerja, ampak Training Peaks – temu je tako zaradi tega, ker sem kupil uro od Timexa in ta ima očitno dogovor s to firmo, da že po defaultu dobiš osnovni račun, ki ima nekoliko več opcij, kot pa če bi si ga ustvaril kar sam po sebi.
Postopek je običajno precej preprost, verjetno so manjše razlike od firme do firme, ampak ne bi smelo biti kaj prehudih odstopanj:
- Uro povežeš z računalnikom prek USB priključka (na tak način se tudi polni baterija)
- Naložiš trening na računalnik; mislim, da obstaja več vrst datotek (pri Timexu ima moja končnico .pwx), ampak večje spletne aplikacije tako ali tako podpirajo več različnih formatov.
- Trening prek uporabniškega vmesnika vneseš v spletno aplikacijo (npr. Strava, GarminConnect, TrainingPeaks, verjetno tudi Sports Tracker, ampak ne poznam)
- in to je to – potem pač urejaš in razvrščaš svoj trening glede na opcije, ki ti jih spletna aplikacija nudi
Kolikor se spomnim (pa naj me kdo popravi, če se je kaj spremenilo), imata Garmin in Polar tudi opcijo, da namestiš na računalnik njuno programsko opremo in ti ni treba nalagati na splet, pač odvisno, kaj ti bolj odgovarja.