Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

TONEK
Bojan, naj te ne bo strah. Samo mene se drži, pa boš v šestih urah zagotovo na cilju.
 TONEK
Ha ha, saj se hecam. Samo ne znam dodati smeškota.
Uporabniški avatar
 5r002
Bi v soboto še kdo šel na ogledno turo v malenkost hitrejšem tempu kot 9 ur?

Zaradi mene se lahko štarta in zaključi tudi pri Rudkotu... No, tam bo v vsakem primeru analiza ture! :)
Uporabniški avatar
 Tedi
Ogledna tura jutri bo! Se pravi se dobimo malo pred 8 uro pred cerkvijo v Podbrdu.

Trasa naš že čaka 8)
Uporabniški avatar
 Lenz
Objavljam povezavo do galerije fotografij vodenega ogleda trase GM4O: https://plus.google.com/u/0/photos/1007 ... 7551059393
Posebej zahvala g.Joškotu Dakskoblerju za odlično strokovno vodenje, tako trase maratona, kakor tudi zgodovine okoliških krajev in seveda njegovim bližnjim za okrepčila v Hudi Južni in na koncu pohoda, zahvala tudi legendi Petru Macuhu in Alešu Žontarju za veliko koristnih informacij. Vsaj meni, ki se bom tekme letos prvič udeležil, je bil ogled zelo koristen in obenem odličen trening.
 Jožko
Pozdravljeni!
Kot že več let smo tudi v letošnjem letu organizatorji GM4O pripravili uraden ogled proge za vse, ki si progo želijo ogledati še pred tekmo. Včerajšnji dan je bil za nas, kot naročen. Kristalno jasen, ravno prav hladen, nočna nevihta je očistila ozračje in razgledi nad gozdno mejo so bili fantastični. Prelepa Baška Grapa nam je pokazala res vso svojo lepoto. Tempo je bil primeren, da smo si lahko med seboj povedali marsikatero zanimivost, izmenjali ogromno izkušenj in se pri tem imeli še lepo. V veselem vzdušju je bilo tudi toliko časa za kakšno zgodovinsko razlago o naših krajih pa o Rapalski meji in objektih mimo katerih tečemo in še veliko več, kot tukaj lahko napišem.
Pričeli smo v Podbrdu prav na startu pred cerkvijo svetega Nikolaja. Zbralo se rekordno število udeležencev, kar 29 nas je bilo na spisku na startu samem pa mislim, da 25. Skupina je bila dokaj homogena pa čeprav je v skupini bil tudi eden najboljših rekreativnih tekačev v Sloveniji Aleš Žontar pa ultramaratonec Peter Macuh pa tudi nekaj drugih dobrih tekačev in tekačic.
Ogledna tura je potekala po južni obvoznici, ker je na delu proge prav zadnji prehod na sedlo čez Suho še v snegu in prav ta del je precej nevaren v slučaju zdrsa in zato raje ne izpostavljamo udeležencev morebitnim poškodbam ali nepotrebnemu strahu. Na sedlu Vrh Bače zavijemo levo proti vasi in po lepi mulatjeri naprej v Kacenpoh, Povdn na Kalarsko brdo, kjer se priključimo na originalno traso. Od tu naprej pa hitro napredujemo skozi vas Kal, Stržišče, Znojile, Obloke v Hudajužno, kjer nas ekipa GM4O počaka z bogato okrepčevalnico, ki smo vsi skupaj zelo veseli. Tu pa se nekaj pohodnikov poslovi, vodenje skupine pa prevzame Drejc Dakskobler pomaga pa mu še Ivan Šuligoj. Tudi čez Durnik je skupina lepo napredovala in kmalu se zopet srečamo na drugi strani Porezna, kjer sem udeležencem obljubil, da jih spet počakam. S krajšim postankom na Robarjevem griču se veselo spustimo v boj s še zadnjimi kilometri do cilja. Na otroškem igrišču na »Bazenu« pa nas zopet pričakata Jerca in Nežka, ki sta tokrat skrbeli za okrepčevalnice, pomagal pa jima seveda tudi Teodor.
Lepo smo se imeli, kot vedno v prelepi Baški Grapi. Hvala vam spoštovane tekačice in tekači za udeležbo na ogledni turi za vse spodbudne besede in pozitivno energijo, ki jo prinašate med nas. Za nas je to velika motivacija in obveza da se vsako leto na novo lotimo velikega projekta, kot je GM4O.
In za konec še povabilo na 13. Gorski maraton štirih občin v Podbrdo dne, 21.6.2014 Pridite in spodbujajte tekačice in tekače, ki bodo tekli na najtežjem gorskem maratonu pri nas in daleč naokoli. Nebo vam žal in nikoli ne reci nikoli, da v naslednjih letih tudi sam/a ne boš stal na startu legendarnega graparskega Gorskega maratona 4. Občin / GM4O!
Uporabniški avatar
 zz topka
Bravo Jožko in celotna ekipa. :laola
Ma, nej me koklja nejkam brcne, če drugo leto ne grem z vami na ogled. :lol:
Za letos pa že šparam glasilke, itak. Tam bom, se me bo zihr slišalo. Od vseh strani. :D
 AinE
V soboto smo se res imel prav luštno. Za vse je bilo poskrbljeno. Nam je bilo treba le nege premikat, široko odpet oči, da so lahko zaobjele lepote Baške grape in prisluhnit zanimivi razlagi našega vodnika.
Z veseljem sem sprejela odločitev, da bomo šli po južni obvoznici, kjer še nisem hodila. Strinjam se z Jožkotom glede njene lepote in s tem, da je »še vedno dovolj dolga, da je ni potrebno jemati tako za hec, temveč z vso resnostjo :D «
Lenz, hvala za slikce.
LpE
 vico
Videm da ste kljub dolgi progi vseeno uživali.Mene je služba zadržala,tko da me zanima,če je kakšen kandidat za ponovitev v sobota.Pa da mogoče bolje pozna traso kot jaz,ker sm lani dvakrat kar mal zašov.lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA