Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ouka81
ojla,če ima kdo namen premagati K24,konec junija se mu z veseljem pridružim. :laola

bolj je strmo boljši je :--(
Uporabniški avatar
 ouka81
Za konec junija je predvidena operacija K24,zato se išče kakšen vodnik oziroma nekdo ki dobro pozna pot,pa gremo skupaj :laola
21.6 je gm40 je segrevanje pred K24 (hehe) :--(
Upam da si bo kateri hribolazec našel čas za ta izziv :clap:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
tek_v_snegu napisal/-a:Grem danes popoldan.

Med 16h in 17h iz Črne v smeri Žerjava in Uršlje....

Štartal ob 16.30 v smeri Žerjav-Uršlja-....-Peca-Črna. Končal ob naslednji dan ob 14.10.

Pri planiranju osebnega cilja dosega časa velja upoštevati nekatere okoliščine, ki sicer prej niso bile v tem času faktor tveganja neplaniranega podaljšanja časa. Vsaj iz vidika, kako je bila zastavljena moja pot.

1. Podrto drevje na Beli Peči
Jaz sem sicer tokrat počel že šestič. Ampak že dolgo nisem delal. Tako, da je bil moj spomin na nekaterih točkah zbledel. Bela Peč je ponoči sicer bila revna z markacijo. Sedaj je tam nekaj podrtega drevja in če se ne spomniš smeri v kateri moraš iti takoj ko prestopiš leso....se lahko malo iščeš. V smeri v kateri je potrebno iti je veliko pdrtega drevja, markacije se ne vidijo. Potem ko se odločiš, da greš v to drevje šele najdeš markacijo na skalah. Potka pa je slabo shojena oz. s podrtim drevjem.

2. Sneg pod Durcami.
Meni je ta predel prišel zgodaj zjutraj. Zato so snežišča, ki jih je potrebno prečkat potem, ko sestopiš iz tiste nove udobne turistične potke preko Laneža imela emulzijo. Če bi vedel bi vezel priročne dereze. Z gorsko tekaško ali lahko trekking obutvijo zna biti problem. Razen kasneje ko je topleje morda bolje oprime. Druga možnost je ,da ga vdariš kar direktno po melišču. Pred leti so mi domačini iz Podolševe govorili o nekdanjem plazu, ki je tukaj odnesel kar nekaj objektov. Zato imam neko spoštovanje in ne hodim po melišču ampak po markaciji. Smo pa včasih pozimi v globokem snegu kar direktno vdarili gor in dol. Tudi dričanje danes zjutraj tukaj se mi ni zdelo pametno oz. sem cvikal. Druga zavarovana pot je zgoraj še pokrita s snegom. Zajle so pod snežno odejo zgoraj pri dostopu.

3. Podrto drevje po sestopu iz Olševe na severno stran proti Koprivni oz. Forštnerici.
Pot, ki se skrči v ozko dolino je postala kot nek U lijak, čez katerega je bil pravo pragozd podrtega drevja sem in tja. Znajti se moraš malo s plazenjem pod drevjem, malo da cikcakaš iz tega U lijaka v notranjost gozda na obeh straneh. Tam pa je tudi goščava.

4. Sneg je tudi pri sestopu iz Govce na Olševi na Koroško stran. Ampak tukaj se da lepo dričat. In ker ni strmine in veliko ruševja ni hudega če padeš na ta zadnjo in nadaljuješ z dričanjem po ta zadnji. Slej ko prej se ustaviš.

Vse ostalo je bilo super. Neverjetno odlični pogoji. Topla noč.
Na Smrekovcu mi je oskrbnik ob pol enajstih odprl, ko je že hotel spat in me povabil še na slavni Smrekovški odličen okusni čaj. Torej sedaj imamo dve TOP prijazni koči na K24: Vrh Uršlje in Smrekovec.

Od žvadi sem srečal samo podlasico, nekaj srnjadi ter na Grohotu so rekli, da so pred mano v dolino tekli gamsi. Sem mislil, da ste se lani poleti zafrkavali o medvedu na Peci. Lovci so pa zjutraj na Grohotu omenjali, da ocenjujejo, da ta predel med Menino Planino in Raduho naj bi redno obiskovalo cca. 5 do medvedov. Če to ni lovska potem ali medvedi tudi delajo K24? Na Raduhi so domačini spustili že ovce na pašo. Nekje pa me je dvakrat vtrgal električni pastir ( krav pa od nikoder ).

Aha še eno zanimivo žvalco sem srečal. Od Forštnerice do Kumra sem šel z enim zanimivim možakom iz Raven. Veliko popotniško kolesari in sva imela veliko diskusije. In seboj je imel spremljevalca. Zamisli psička Kavalir Španjela. Možak je delal ogledno turo za K24 in je s tem kužkom šel čez celo Olševo, potem še na Peco in v dolino. Tukaj v mestu ko vidim te kužke so tečni, razvajeni, glasni. Ta mali junak pa me je navdušil. Samo je skakal okoli, tekal naprej, vodo si je sam pil iz potoka. Možak mi je omenil, da z njim redno hodi na Uršljo iz Raven. Mali je bil tako živahen in poln energije. Ko smo prišli do Kumra je samo ružlo po dvorišču od njegove radovednosti. Neverjetno kako lahko predsodke o neki pasmi spremeniš. Psa, ki so jih imeli kralji za sprehode po dvoranah je ta možak spremenil v energičnega trekkerja.
Uporabniški avatar
 janezs
Čestitam za opravleno turo, Z tvojega opisa lahko razberem, da se na poti še ni nič spremenilo od takrat, ko sva z Zvonetom hodila, glede očiščevanja poti. Seveda pa jaz pot toliko poznam, da morajo biti zraven teme, še megla ali kaj podobnega, da me spravi v dilemo o poteku poti. po mojem drugem letošnjem obisko bo gotovo nekoliko lažje na poti. To se že danes pozna proti Smrekovcu. V koči pa sem prebral tvoj podpis v vpisni knjigi. Imeli smo namreč "Železarski pohod na Smrekovec".

Lp. Janez

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA