Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

 JohnK
#326643
Migajne akuol Tmina pa maje

Imela sem izredno srečo, obenem pa tudi veliko odgovornost (ker moram biti tiho!!!), da sem lahko sodelovala pri trasiranju proge za Tolminski trek – MIGAJNE AKUOL TMINA.
In vam povem, samo ne govoriti naprej, da se bomo potikali po takih kotičkih, ki so le za angelce rezervirani. Tminski migavci so pridobili dovoljenja, da se bomo mednje lahko za kratek čas tudi mi podali. No ja, vmes je tudi kakšna robida, pa prav vseh debel po žledolomu tudi še niso odpeljali radodarni trgovci iz Italije in njihovi posredniki. V glavnem pa so potke pometene, prav zares. Največja težava in zame najlepši del pa je bil prebijanje globoko v kaverno iz prve svetovne vojne, ker mi je opešala svetilka. Ta zagnan traser se ni pustil prepričati, da je lahko kontrolna točka kar ob vhodu v kaverno. Ma jok. Tako globoko smo šli, da nisem prepričana, da je jama v Tolminskem migovcu še najdaljša!? Res je bil dan sončen in so bili tudi zato razgledi enkratni. Kaj vse smo videli, rož'ce, ovce, krave, zajca, srno, padalca, ne enega, polno jadralnih padalcev, hribe, sneg, potoke, reke, morje, ostanke iz najbolj nore vojne, tudi prijazne domačine in ... ampak prav vsega pa itak ne smem napisat.
Povem več pred startom, ko ne bo več zapovedanega molka, v soboto, 14. junija.
Se vidimo! Kati

info in prijave:
http://treking.si/tolminski-treking-2014
Uporabniški avatar
 Markolinux
#327525
Tudi jaz bi se rad zahvalil vsem organizatorjem za celostno pripravo res čudovitega traila, pa čeprav mi tiste kaverne glih niso šle dol.

Ma se je splačalo, saj sem videl še del tolminske, ki je prej nisem poznal. Upam, da se vidimo tudi drugo leto. Pohvalno :clap:
 tcankar
#327621
Še jaz se pridružujem prejšnjim mnenjem:) Super treking z obilico lepih razgledov in malce tematskim pristopom - po poteh prve svetovne vojne. Zanimivo:)

Hvaležni smo bili tudi možnosti kampiranja na štartu trekinga, nam je bilo prihranjeno jutranje vstajanje, obenem pa je bil na trekingu malce večji občutek odprave oz. pustolovščine in ne samo enodnevnega dogodka.

Najlepša hvala organizatorjem in upam da se drugo leto spet vidimo!
Uporabniški avatar
 jurkokafro
#327844
To pa mene že nekaj časa močno mika :)
Bi se vam pridružil, pa me skrbi, da se izgubim :D :D

A je redna praksa, da se dobi GPX sled, ali je blo to le v tem primeru akuol Tmina?
Je za prvič bolje izbrati aktivno kategorijo ali lahko že pohodniško?

Ma sm lesen glede tega, od orientacije v vojski je že 12 let minilo.
No, se mogoče vidimo v Logarski ali Bohinju, nisem še 100 % :)
 tcankar
#327932
Zdravo!
Gpxa se ne dobi vsakic, bolj izjemoma. Za prvic je pa odvisno od telesne pripravljenosti in znanja orientacije, pa tudi od pristopa na treking. Ce se za prvic odlocis da gres stestirat svoje sposobnosti orientacije, da si vzames nekaj vec casa da malo raziskujes in se malo tudi izgubis, verjetno tudi pohodniska ni predolga. Se vedno pa se lahko na progi pridruzis kaki skupinici:) sam še nisem srecal trekingasa, ki ne bi bil pripravljen na kako manjso debato med trekingom. Fina druzba je na trekingih! Bo pa logarska zaradi terena in obilice markiranih poti orientacijsko morda malce lazja.

V vsakem primeru je za sprobat!

Lp, tomaz

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA