vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

nasti
Že od nekdaj imam daljša obdobja s kašljem. Hodila že okoli zdravnikov, dobivala razne pumpce in zdravila, nikoli pa izvedela od česa pravzaprav kašljam in kako ukrepati, da se ne bi ponavljalo.

Sem pa postala bolj pozorna kaj počnem preden se začnejo obdobja kašlja in ugotavljam, da se mi kašelj začne kadar se začnem ukvarjati s športom. Pa ne da bi pretiravala, res čist začetno - malce teka med sprehodom, ali pa 10 min kolebnice. Vendar me kašelj ne spremlja med rekreacijo, ampak kasneje. Kašelj nato lahko traja tudi 14 dni in je prav nevzdržen - ne smem veliko govoriti, se smejati...

Ker sem vedno bolj prepričana, da je to povezano z gibanjem, očitno nekaj počnem narobe se obračam na na vas, če bi mi kdo znal pomagati. Že vnaprej hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
 čara
Splača se, da narediš alergološki test. Da obiščeš kardiologa in da ti naredijo obremenitveni test. Lahko je kaj v zvezi z nepravilnim delovanjem srca, pljuč.

Kaj pa med hitrimi sprehodi, pohodi v hribe, gore, med delom v vrtu, na njivi, v travniku, med čiščenjem hiše (tisto bolj generalno čiščenje, okna, pohištvo, tla).
 nasti
Opravljenih že več testov - vendar nič obremenilnega - dovzetnost na travne pelode in hišni prah. Vendar nimam s tem nobenih problemov. Metaholinski test tudi ok prestala...

Nimam problemov med drugimi opravili, niti med hojo v hribe.

Kašljam že 15 let enako, zdravniki pa vedno najdejo različne razloge - refluks, laringitis, bronhitis... Ampak meni se zdi, da vsa zdravila nič ne pomagajo, da vedno na koncu samo od sebe izgine.

Zato vse bolj sumim, da je nekaj narobe v meni sami, da nekaj narobe počnem... Zelo rada bi se ukvarjala s tekom, zato moram premagati to oviro.
 abcd
Imam kolega, ki ima skos zamašen nos pa tudi ne ugotovi zakaj ali kako ga odmašiti. :)
Poizkusi z vprašanjem na medover netu, bo prej kakšen odgovor.
Uporabniški avatar
 matej712
Nočem soliti pameti, vendar je običajno tako, da ko uradna medicina ne najde nič, je treba poiskati vzrok v prehrani. Poskusi za nekaj časa (3 tedne) izločiti mlečne izdelke z jedilnika.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA