prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 amanita
Halo, klapa!

Kje ste pa bili prejšnji teden, ko sem jaz kupoval? :(

Nima veze, 10 jurjev gor al' pa dol, važno, da jaz pridno tečem. Bom to že noter spravil. Danes mi sicer ni ravno za jogging, imam pa vseeno kratko poročilo o mojem FR-ju. Po recimo 5 urah delovanja je zacel izgubljat HRM signal. Kar tako, brez razloga. Prva dva jogginga je delal BP. Pritisneš rescan in spet dela. Pa izgine. In tako eno petkrat v 5 km. Jaz pa na forume po 'netu in vidi, vidi, kaže da ima več uporabnikov tak problem. Vsi svetujejo že pri novem pasu zamenjavo baterije, potem pa naj bi držala kot Polar ali podobni. Uporabniki tudi opažajo, da ni tako udoben za nošnjo kot Polar in ga je treba za pravilne meritve namestiti nekoliko nižje. Sam tega ne morem potrditi, ker je to moj prvi HRM in s tem nimam izkušenj. Baterijo bom pa kar zamenjal brez razmišljanja.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Živjo amanita,
Me zanimajo malo tvoje izkušnje z njim, še posebej Navigacija. A si mogoče že poslušal v programu MapeSource nareiti ruto in jo potem prenesel v Forerunerja ter se navigiral po njej? Kako to deluje?
LP
Uporabniški avatar
 amanita
Cyclop_si,

ujel si me ravno na odhodu iz službe. Jutri pošljem moja zapažanja v zvezi z navigacijo.
Toliko zaželjena organizacijska stran (se updatira z novimi prijavami ipd.)

Interesenti za nakup Garmina Forerunner 301 po skupinskem popustu (64 kSIT ali manj) smo (št. nosilcev za kolo v oklepaju):
1. Nikec (1)
2. Mirko1 (1)
3. Pegaz (1)
4. Cyclop_si (2)
5. Ivan (rabi čim prejšnjo dobavo)

Neodločeni:

1. Martin
2. Ninočka

Vsi želimo kupiti tudi nosilce za kolo z istim popustom! :)
Zanima nas nakup v prvem tednu marca, od najboljšega ponudnika.

LL, Pegaz :)
Nazadnje spremenil pegaz, dne 22 Feb 2005, 16:08, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 Martin
Kljub temu, da sem napisal, da me 301 zelo zanima, se še nisem odločil, da ga bom kupil v prvi rundi (na žalost nisem še za na listo). Poskušal bom dobiti še kakšno ugodnejšo ponudbo za tiste, ki ste že odločeni. Če mi uspe, potem vam sporočim.
pegaz napisal/-a:6. Ninočka (1) (? - če te zanima le rabljen FR 201, povej, da te umaknem z liste!)

Zaenkrat še nisem za na listo. Malo me skrbi predvsem, kako se bo obnesel kot merilec srčnega utripa, ker je pač primarno gps mašinca. Bom še malo preučila mnenja na netu in počakala na vaše izkušnje.
Uporabniški avatar
 ero
gepard, hvala za link. očitno je glede na 201 izboljšan firmware, da o programju na PCju sploh ne govorim. ta je pri 201 itak neuporaben.

tudi satelitski status je dobrodošla novost, saj sem se večkrat vpraševal, zakaj tako enostavne stvari ni v 201ki.

toda - ali je GPS sprejem izboljšan ali ne? če ni, bom verjetno ostal kar pri starem modelu. zadnjih par tekov sem itak opravil brez Polarja, le z Garminom. pri počasnih dolgih tekih me res ne zanima, kakšen je pulz...
Uporabniški avatar
 pegaz
Ivan,
Prosim, javi se (vsaj po ZS), kako je s tabo in FR 301. Jaz sem te dal na spisek, ti pa sporoči, a si res za.

Uporabniški avatar
 GaGa
Ivan se je men javil na zs... jaz bi rekla, da je kr resno za stvar! Kako ste pa kej ostali?

lp
Uporabniški avatar
 pegaz
OK, fantje:
GaGa je sporočila ceno:
1. Garmin FR 301: 79.560 SIT
2. Nosilec za kolo: 4.900 SIT
----------------------------------
Skupaj 84.460 SIT
- 20% popusta: 67.568 SIT

Cena velja, če smo vsaj trije. Dobava je v 2 dneh. Plačilo takoj, ob prevzemu. Ta trenutek smo za 4, Cyclop_si, Pegaz, Nikec in Aleš.

Ivan, kaj je s tabo?

Dobava:
- Pegaz, Cyclop_si, Nikec: takoj (oz. v petek dopoldne)
- Aleš: v torek, 1.3. (po povratku z Malte)

Prosim, da me tisti, ki je za takojšen nakup, čim prej pokliče ali mi pošlje ZS!

GaGa bo naročila mašince v sredo, 23.2. zjutraj. Do takrat se mi javite!

Uporabniški avatar
 amanita
Ho, ho, ho, nov dan prinese nov update!

Danes zjutraj me je na mailu čakal link na update za 301-ko. To so spremembe:

Changes made from version 2.50 to 2.60:

* Added heart rate icon and BPM number to the upper right of the Virtual Partner page.
* Corrected Rest Time display in Interval Training History.
* Fixed problem where last lap in Workout History could never be marked as rest.
* Fixed problem where the wrong number of bytes was sometimes sent for USB get requests.
* Changed lap triggering to not save a lap that starts and ends on the same second.
* Fixed problem where workout steps lasting over 10 minutes would not work correctly.

Naložil, po 30 sekundah sem imel nov firmware in mašinca dela OK. Seveda še nisem preizkusil popravkov, vendar je bil sam proces update-anja zelo hiter in brez problemov. Veseli me, da ekipa pri Garminu spremlja različne forume in dejansko podpira uporabnika.
Uporabniški avatar
 pegaz
Super, amanita! Kmalu se ti pridružimo!

Torej, dragi moji, prvo naročilo je šlo naprej. Štirje FR 301 in pet nosilcev za bicikel. Ponosni lastniki (Nikec, Pegaz, Cyclop_si in Aleš) jih bodo predvidoma lahko dvignili na sedežu firme Mikro od petka popoldne dalje.

Ostali, ki jih nakup pod temi pogoji še zanima, naj se javijo v tej temi čim prej, da si zagotovijo gornjo ceno.

Vas sproti obveščam o razvoju dogodkov.

Uporabniški avatar
 amanita
Cyclop_si,

glede navigacije: to je moj prvi GPS in čeprav mi podobna elektronika ni ravno tuja, komaj počasi spoznavam funkcije in možnosti. Mogoče bi kdo, ki že dalj časa uporablja FR201 ali 101, bolje odgovoril.

Prva funkcija, ki sem jo preizkusil je bil povratek domov. Tečeš v neznano smer in se na določeni točki odločiš, da želiš domov. FR te vodi s smerno puščico, kam moraš teči, pa še na ekranu spremljaš svojo pozicijo, kjer je narisano tudi, kako si prej prišel do te točke. Skratka vračaš se po isti poti in to dela kar OK. Par metrov pokaže razlike, kot verjetno vsak GPS, domov te pa spravi vseeno.

Druga varianta je, da sem si določil tri točke, skozi katere sem želel teči. Prva je bila trgovina za vogalom, druga avtobusna postaja, tretja pa pir-pumpa ob reki :D. V MapSource-u generiraš takšen route, ga naložiš na FR in ta te potem vodi do naslednje točke. Kaže razdaljo do nje in smer, hkrati pa imaš na ekranu še poenostavljeno mapo.

Prenos trackov (že pretečenih poti) na računalnik je prav tako enostaven. Čeprav me moti to, da motionbased.com plota mojo pozicijo cca. 20 metrov proti jugu. Je možno, da ima FR toliko napake v absolutni poziciji? Bom še raziskal.

Naj pa povem še to, da me pri teku niti ne zanima absolutna pozicija ampak je FR uporaben zaradi vseh pomožnih podatkov, ki jih izračunava iz tega. Pomemben mi je npr. tempo. Sedaj šele vidim, kako se utrudim, če tečem več kilometrov s tempom, ki ne niha za manj kot 10 sekund na km. Dokler nisem imel FR-ja, sem enostavno zmanjšal tempo (seveda ga zmanjšam tudi zdaj, vendar v skladu s pulzom) in opazil sem izboljšavo časa od lanske jeseni za 15%! Hladno!
Na kolesu me bo bolj zanimala absolutna pozicija, se pa že veselim naslednjega smučanja, da preverim koliko gre po hribu navzdol s snowblade-i.

Sicer pa so navodila na: http://garmin.com/manuals/Forerunner301_OwnersManual.pdf.
Nekdo je pred dnevi napisal, da želi slovenska navodila. Jaz jih nisem dobil. Na original zapečateni embalaži je slovenska le nalepka uvoznika.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA