prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Do sedaj sem v gorah namreč uporabljal nizke gojzarje, za teke po makedamskih poteh v klanec pa navadne tekaške superge.

Tečem predvsem po makedamu in po gozdnih poteh, sem pa tja pridejo tudi kakšne skale vmes.

Gledal sem od Salomona Speedcross 3, ampak pravijo, da se na makedamu odrežejo za silo
(to pomeni, da se samo bolj obrabljajo, kot sicer?), kar se tiče drugih terenov, razen skal pa naj bi bili vrhunski.

Asfalt defenitivno ne pride v poštev. Kaj torej priporočate za 190cm in 80kg težkega tekača?

Lp
Zdravo.
Lahko povem samo iz svojih iskusenj:
Jaz rečem po terenu pod Veliko planino, to se pravi asfalt, makadam, gozdne poti,...
Vse to rečem s cestnimi supergami in nimam nobenih problemov.
Tudi pozimi na sv. Primoža ni problem, razen v snegu če bi sel na Veliko planino.
Ampak nobenemu novem biti pameten, povem samo v kakšni obutvi rečem jaz.
Lp
Se strinjam. Na leto porabim pribl. dva para superg in pretečem okoli 25-30 km višinskih razlik, večino gorskega teka izvedem z navadnimi supergami. Celo z ON-kami sem ogromno pretekel po Golovcu. Kompliciranje v tej smeri se mi zdi neumestno. No, to je seveda MOJE subjektivno mnenje. Se pa strinjam, da je pozimi, ko je mokro, blatno in mrzlo edina ustrezna izbira superg s bolj grobim podplatom in goretex membrano.
185 cm visok in 85 kg težak tekač z cca 35 leti tekaškega staža ti priporoča da poskusiš La sportiva Bushido,če bo ustrezal obliki tvojega stopala,seveda.Za pravi gorski tek izreden,za makadam odličen,še na krajših asfaltnih delih ne boš trpel.Za sneg in blato pa imaš na voljo dodatne kovinske čepke,ki jih priviješ po potrebi.Pa še lahek je.Sicer se strinjam,da se da gorske teke odteči tudi z "navadnimi" tekaškimi copati-sam sem npr.tekel Tre cime alpine lauf,ki gre večinoma po planinski poti,z Asics Kayana,vendar je razlika,ko enkrat poskusiš dober gorski copat,očitna.Sicer zadnje čase tečem z ON-kami (super!),se da tudi po solidnem makadamu,ampak za gorski tek pa niso.
Ninđa napisal/-a:Svetujem Saucony Xodus 4.0 ali 5.0.

Imajo vibran podlat in meni so skoraj popolni!

http://www.saucony.com/en/xodus-4.0/12032M.html

Lp

Ker so la sportiva budisho težko dobvaljivi, sem se zagledal ravno v te.

Me pa zanima, kje v Sloveniji jih dobiti. Imel naj bi ji giga sport v preteklosti, pa trgovina ne obstaja več.

Če naročam iz tujine pa je preveliko tveganje, ker mi številka varrira od 44.5 - 46. Bi blo treba probat prej.
vertov napisal/-a:
Ninđa napisal/-a:Svetujem Saucony Xodus 4.0 ali 5.0.

Imajo vibran podlat in meni so skoraj popolni!

http://www.saucony.com/en/xodus-4.0/12032M.html

Lp

Ker so la sportiva budisho težko dobvaljivi, sem se zagledal ravno v te.

Me pa zanima, kje v Sloveniji jih dobiti. Imel naj bi ji giga sport v preteklosti, pa trgovina ne obstaja več.

Če naročam iz tujine pa je preveliko tveganje, ker mi številka varrira od 44.5 - 46. Bi blo treba probat prej.

Zapelji se v Avstrijo (Graz) in jih tam poskusi. Jaz sem tako naredil in potem naročil preko spleta.

Lp
@Kaja

Trenutno ima samo še ena trgovina v Ljubljani bushido, in sicer številko 44, vse ostalo je razprodano. Dobi pa Iglu v septembru novo pošiljko.

@Nejc

Hvala za informacijo, si velja zapomnit, če jih ne dobim v Ljubljani.

Mogoče kakšno mnenje na adidas terrain swift gtx? Sem jih vidu v intersportu in so v primerjavi s tujino res poceni.

V Hervisu pa sem opazil tudi salomon XA pro 3D ultra 2 gtx za podobno ceno kot bushido.

V glavnem, izbire je čist preveč in človek lahko samo zbegan hodi od trgovine do trgovine :).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA