vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Koliko Slovencev je sodelovalo na Vasaloppet 2004?

10
5
36%
20
6
43%
30
Brez glasov
0%
40
3
21%
 hribovc
tomaz.zupancic napisal/-a:Ja kdor ne zna ceniti športa ne zna ceniti tudi ljudi, ki se postopijo takih zadev.Me zanim za Laufarja in Hribovec kako bosta delovala v Petrovih in Reševih letih.In ali bosta lahko sploh aktivna toliko.
Onedva pač data od sebe toliko kolikor sta trenutno zmožna.
Od takih se lahko naučimo kaj pomeni jeklena volja in vsa ta vztrajnost.
Jaz nimam pojma od tekaškega smučanja in od tehnike.Ampak a ni bistvo v tem da človek trenira in miga nasploh toliko kolikor mu njegovo telo dovoljuje. :roll:
Mislim, da tudi vidva se ne moreta primerjati z katerim od tekmovalcev kot sta Janez Marič in podobni.Tudi oni ne bojo mogli biti toliko aktivni ko bojo prišli v njihova leta.Bojo pač toliko kolikor jim bo ostalo še od profesionalnega dela treninga.
Potem bi morali športnike kot so Roman Kejžar in podobni ko ne dosegajo več dobrih rezultatov dati enostavno v koš ali kaj?
Vsi ne moremo biti Stenmarki, vsi ne moremo biti Bjorndal in njemu podobni.Smo pa lahko samo ljudje, ki jih občudujemo kaj so naredili v svojem življenju dobrega za svoje zdravje in tudi s tem da so pokazali vrhunske rezultate v določenih športih.
Saj ni čudno da gre današnji svet v maloro ko pa ne znajo ljudje ceniti vsak pozitiven premik, ki ga njim podobni ljudje naredijo za svoje zdravje in pozitivno energijo.
Reš je poglavje zase, Peter je zopet poglavje zase.Nismo vsi ljudje enaki in vsi enako zmožni dosegati takih rezultatov kot jih lahko nekateri.
Staša imaš prav kaj se ljudje skrivajo za svojimi NIKI in druge obtožujejo in jih mečejo v slabo luč po domače rečeno.Naj pridejo na kak mali maraton, ali maraton pa naj odtečejo maraton recimo 2uri pa recimo 12minut.In če ga ne bojo bomo dejali da sploh ne vejo kaj je to šport.Torej vsi tisti ki se udeležijo kakih športnih prireditev so ljudje, ki bi jih lahko enostavno dali v koš za smeti izgleda po besedah ki sta jih izjavila.Oprostita, ampak ne morem kaj da ne bi povedal svojega komentarja saj smo v demokraciji, ali ni tako.
V vsaki stvari je treba poiskati pozitivno stvar in ne ničevno dijo porko.
Ma zdej sploh ne bom več te bedarije ki jo nekateri pišejo bral.
Jaz še enkrat ponavljam oba spoštujem, da se sploh še postopita kaj narediti.
Vsaka jim čast.
ČAO!

Zupančič znova filozofiraš.
Navedi tvojo starost (sicer jo bomo sami našli) in navedli kaj ti zmoreš z svojo voljo med svojimi vrstniki.
Navajaš, da nimaš pojma o tekaški tehniki. Bravo. Potem bodi koristen in ne zapolnjuj prostora po nepotrebnem.
Glavni problem demokracije je, da je imajo preveč besede tisti, ki jo ne bi smeli imeti. Imajo jo, ker pametni storijo premalo.
Uporabniški avatar
 Fotr
hribovc napisal/-a:cerni ti imaš mnogo časa - loti se iskanja podatkov o Bloških tekih - najdi mi prve tri iz vseh dosedanjih tekov v moški in ženski konkurenci na najdaljši razdalji - naredi nekaj koristnega, čeprav med njimi ni Petra Pajka.

Očitno tudi tebi ne manjka časa, ker si že našel vse prve tri, sicer ne bi vedel, da med njimi ni Petra Pajka. Kot zgleda si zelo korajžen človek, za začetek si upaj in dodaj svojo sliko v avatar. Si sebe vpisal med zgoraj napisane tekače? Naj ti jih naštejem še kakih 100 o katerih nisi slišal, pa so dosegli cilje, ki so si jih zastavili. Tudi člani foruma si zaslužijo, da jih kličeš vsaj po njihovem vzdevku in da ga pravilno napišeš.
Povej enkrat kaj pozitivnega in pohvalnega!
 hribovc
Fotr je brihten človek,

laufa pa bolj počas.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Zupančič znova filozofiraš.
Navedi tvojo starost (sicer jo bomo sami našli) in navedli kaj ti zmoreš z svojo voljo med svojimi vrstniki.
Navajaš, da nimaš pojma o tekaški tehniki. Bravo. Potem bodi koristen in ne zapolnjuj prostora po nepotrebnem.
Glavni problem demokracije je, da je imajo preveč besede tisti, ki jo ne bi smeli imeti. Imajo jo, ker pametni storijo premalo.[/quote]

Ma meni sploh ni problema reči koliko sem star maja bom dopolnil natanko 36let.Ravno tako lahko odkrito rečem, da tudi ti ne jemlji volje drugim in jih ne podcenjuj kaj so dosegli in kaj niso dosegli.
Poglej na primer da si ti desetkrat ali stokrat boljši od mene, pa kaj pol če si, recimo.
Jaz spoštujem vsakega športnika, ampak očitno jih ti ne, ne vem zakaj.Ali so zate vredni samo tisti športniki, ki so svetovne zvezde, vsaka jim čast za dosežene rezultate.
Ali ni to super da nekdo tudi v zrelih letih tako kot na primer Fotr, ki se je odločil da bo nekaj korenitega spremenil pri sebi v pozitivno smer, da bo bolj fit.
To se mi zdi enkratno.Seveda je on toliko starejši od mene, da ve da ne bo mogel doseči nevem kakšnih rezultatov.Ampak voljo pa ima in to jekleno.V vsakemu človeku rekreativcu ali vrhunskemu športniku želim videti najprej pozitivne stvari, ne negativne.
Ko sem se pogovarjal s Primožem Peterko na stadionu v Kranju, ko sem treniral hitrost.Sva se odkrito pogovarjala kot da bi skupaj rasla nekje.Bilo mi je prav prijetno kramljati z njim.In to sva se pogovarjala, ko je bil v največji krizi, ko so ga vsi pljuvali po njemu, po domače rečeno.Ampak jaz sem verjel v njega in sem mu rekel, da verjamem da bo zopet prišel nazaj v svetovni vrh.
In zanimivo je to da so ga ljudje poznali samo takrat, ko je bil svetovna zvezda, ko pa je imel probleme, takrat so mu vsi obrnili hrbet, zanimivo kaj.Prav zanimivo je zakaj so mu obrnili hrbet, ko je bil slaven so vsi hoteli biti poleg njega in biti njegovi prijatelji, a ko je šlo vse navzdol so mu vsi obračali hrbet in govorili da z njim nič ne bo.Da je lahko srečen če bo še kdaj skakal, kakor je nekdo omenil za nekatere slovence, ki so se odločili udeležiti tega znamenitega teka, da so turisti. :lol: :lol:
Mislim prav nasmeh mi gre to, res.Ve se da ne bojo posegali po vrhunskih mestih, mar lahko vsi ki se udeležijo tega smučarskega teka, prav vsi posežejo po prvih mestih?Normalno da ne morejo!
Zato pa so taka tekmovanja, da se ljudje kalijo, da se primerjajo med sabo kam sežejo njihove sposobnosti v njihovi starostni skupini.
Marsikateri dvajsetletnik ni sposoben preteči tako preizkušnjo, pa človeka enostavno daješ v nič.
Ko praviš da sem največji filozof :cast: :cast: :cast: :cast: .
Hvala za kompliment, res hvala!Tudi vsi grški filozofi so bili veliki misleci pa so ravno tako živeli.Ko so drugi v grških arenah se športali po domače.
Ja Fotr je dal zelo zanimivo izjavo, zakaj se ne pojaviš s svojo pravo podobo?
Ali se mogoče sramuješ, ker si preveč dober za nas ki ljubimo tek in gibanje v naravi?Razen če ti je preveč izpod časti, da sploh kaj napišeš na forum na katerega si se prijavil.Pa da napišeš samo zaradi tega, ker te nekaj žuli pri srcu!
Ti ne sprejemaš človeka, če hoče predstaviti kaj počne, kako se pripravlja na posamezne tekme, ki potekajo pri nas ali pa po svetu.
Ali si se mogoče vprašal, da pa nekdo v tem lahko vidi nekaj pozitivnega, ali smiselnega za sebe?Ali pa vidi motiv za nekaj spremembe v vsakdanjem življenju, ali pa za svojo okolico v kateri živi?
Ali si si kdaj zamislil, kaj bi nekateri ljudje dali za tako voljo, ki jo pokažejo nekateri pri svojih letih da se odločijo za spremembo!
Da si rečejo, hočem nekaj narediti, moram nekaj narediti za sebe!
In ko si omenjal da JCerni samo hvali Peter Pajka.Ma kje to piše, ali je mogoče on novinar, ali kaj?
Človek ima tudi občutek, kot da si ti neki gledališki kritik in ne realen človek.
Mislim da bi se moral držati zelo dobrega pregovora, da moraš najprej pre svojim pragom pomesti potem pometaj pred drugimi pragovi.
Ker očitno imaš pred svojim pragom še toliko stvari za urediti, da je kaj.
In ker očitno pred svojim pragom nisi dovolj pometal, hočeš pometati sedaj pred drugimi.
Aja pe še nekaj malega :lol: , da ne boš rekel da malo pišem.Pa bom malce več napisal da bo malce več veselja.
Tudi če si ti slabši od mene, ali pa boljši, si zame samo človek, ki ga poskušam ceniti po tem kar je, in ne po tem kar drugim želi dopovedati in jim vtirati v glavo.
LAHKO NOČ IN MIREN SPANEC VSEM!
Uporabniški avatar
 Fotr
Ugotavljam, da ne znaš povedati, kakšno tehniko teka uporabljaš ali pa nimaš pojma o tem. Ugotavljam, da te ni zaslediti med prvih 1000 mest na nobeni tekaški prireditvi ne na smučeh, na s supergami. Delaš se vseveda, zraven pa ne znaš nobenemu niti svetovati.
Povej, kdaj boš tekel, na kateri tekmi, katero mesto planiraš in kakšen čas. Te pridem gledat, da vidim edino pravilno tehniko teka.
Še eno vprašanje: Kaj je zate počasen in kaj je zate hiter tek?
Boš znal odgovoriti ali se boš izognil?
A slikice pa nimaš nobene? Rabiš nasvet, kako se vstavi v avatar?
Uporabniški avatar
 pegaz
hribovc napisal/-a:Zupančič znova filozofiraš.
Glavni problem demokracije je, da je imajo preveč besede tisti, ki jo ne bi smeli imeti. Imajo jo, ker pametni storijo premalo.

Hribovc, pozdravljen,

Lepo je, da imamo med nami tudi ljudi, ki spremljajo tek na smučeh in o njem veliko vedo. Da imajo svoje mnenje in ga povedo. Da nam nekaj novega prinesejo na forum in nam širijo obzorja. Zato smo tudi odprli področje Tek na smučeh.

Vsak od nas ima svoj način razmišljanja in podajanja teh misli, eni bolj pesniško, drugi bolj na dolgo, tretji bolj pikro. In prav ti tretji morajo posebej premisliti, preden se lotijo drugega forumovca in njegovega pisanja z omalovažujočimi pripombami namesto s protiargumenti.

Tomaž, Fotr in Jcerni so na TF že nekaj pokazali, nekaj naredili za našo skupnost in se dokazali (preprosto iskanje po TF ti bo pokazalo, česa so zmožni v športnem smislu). To ne pomeni, da imajo vselej prav, jim pa pritiče nekaj spoštovanja in vljudnosti.

Vse v tej temi vas prosim, da se prenehate prerekati, kdo od tekačev je boljši in s kakšnimi skritimi nameni je bil uvrščen na lestvico. Vsak, ki si prizadeva biti boljši in hitrejši na športen način, si zasluži priznanje in naše spoštovanje. Na nas pa je, da spoštujemno mnenje vsakega soforumovca in ga zaradi njega ne zasmehujemo. (moj prispevek k Etičnem kodeksu TF). In da ne bo tvoj gornji prispevek šel v anale kot "self referential post of the week" predlagam, da napišeš kaj o sebi in svojih dosežkih, ali še bolje, da se nam kdaj pridružiš na katerem od treningov.

Lep let, Pegaz :)
 ŽULJ
kaj te muči sin moj...

ljubi svojega bližnjega....
Uporabniški avatar
 jcerni
Peterp napisal/-a:Obertilliach - Dolomitenlauf, Avstrija, Euroloppet, 30 km, klasična tehnika, 22. 01. 2005

Rezultati Slovencev na klasičnem smučarskem teku v Obertilliachu:

4. Trsar, Jure, 01:21:24.
12 Prevec, Miha, 01:28:32.
82. Sivec, Edward, 1:50:16
125. Lipej, Bozena, 2:05:47

Slika
4. uvrščeni Jure Tršar iz klasičnega teka v Obertilliachu, TK Valkarton, Logatec

Časopisni članek o Juretu Tršanu iz dnevnika

Naštel sem tiste tekače, ki sem jih v letošnjem letu zasledil v rezultatih bodisi na domačih ali tujih tekmah v smučarskih tekih. Ker pa sem v tekaškem športu - včasih tudi v smučarskem sedaj samo v suhih tekih- že od leta 1977 pa ni nenavadno, da poznam določene tekače.

Že bežen pogled na rezultate Worldloppeta nam pove, da so najboljši tekači na maratonu stari od 30 do 40 let. Worldloppet nam nudi najboljši vpogled v stanje v rekreativnem smučarskem teku, kajti zajame skoraj vso evropsko populacijo, ki kaj pomeni v smučarskem teku. Res, da nastopijo tudi kakšni registrirani smučarski tekači pri FISI. V igri so pač denarne nagrade.

Na forumu sem želel Petra Pajka predstaviti s pozitivnega vidika. Njegovi vsakodnevni intenzivni treningi, potovanje na Vasaloppet so pozitivna dejanja. Je pa človek iz krvi in mesa, zato včasih grobo opozori kakšnega počasnejšega tekača, naj se mu umakne. To pa še ne more biti razlog, da označiš človeka za slabega.

90 km razdalja, ki se teče na Vasaloppetu in to v klasični tehniki je povsem druga zgodba kot tek na 50 km ali manj. Marsikdo ne bi dosegel takega rezultata kot ga običajno dosega na krajših razdaljah. Za tako razdaljo potrebuješ posebne sposobnosti in tudi posebni trening. Moraš biti zelo velik garač. Ni majhna stvar nastopi na taki razdalji in doseči dober rezultat. Švedom njihove žene ne obešajo zastonj okrog vratu lovorjeve vence. To je pač znak velike psihične in fizične moči, ki si jo želi vsak človek.

Rekrativni tekač je tisti, ki ni registriran v FISU (podatki o aktivnih tekačih pri FISU). Jure Tršar je za primer registriran v FISU, zato je aktiven tekmovalec in ne rekreativec. Saj je bil 5. tudi na letošnjem državnem prvenstvu. Tudi Iztok Čop bi moral biti v tem seznamu.
Slika
Kdor se želi prijaviti na Vasaloppet 2005 ima možnost, da si kupi od ponudnikov štartno številko na spletnih straneh Vasaloppeta. Včeraj je bilo okoli 10 ponudb za prodajo štartnih številk. Cena pa so bile običajne okoli 120 EUR in nadomestilo za primenovanje štartne številke.

Priznam, da bom uporabil podatke Worldloppeta za šolsko delo pri projektnem delu. To počnem iz službene dolžnosti. Dobro pa je zbirati podatke, ki so zanimivi. Mene fascinirajo kraji, kjer se dogajajo tekme Worldloppeta. Spoznavanje področja, ki me zanima in o njem nič ne vem.
Mogoče pa bom kdaj tudi sam potoval in kateri od bralcev tega foruma na kakšnega od teh maratonov. Podatki za potovanje so na voljo na forumu. Mene je navdušil tek v Lahtiju, ker je pokrajina res nenavadna in organizacija tekme je verjetno na visokem nivoju. O bloških tekih in drugih domačih prireditvah pa je dovolj že napisanega v dnevnem časopisju.

Škoda, da se na forum ne javi noben udeleženec kakšne tekme iz sklopa letošnjega Worldloppeta, da nam bi iz prve roke povedal, kako je bilo na tekmovanju. Upam, da se bo tudi to zgodilo. Drugače pa bo treba poiskati Jaka Reša, da nam predstavi dogajanje na letošnjih tekmovanjih na Češkem, Avstriji, Italiji in Estoniji. O Vasaloppetu 2005 pa nam bo vse povedal Peter Pajk. Drugo leto pa bo možno Vasaloppet 2006 gledati tudi na televiziji v sklopu tekem za svetovni pokal. Na lastne oči bomo lahko videli, kako izgleda taka super maratonska tekma. Zna se zgoditi, da bodo spredaj čisto drugi tekmovalci kot običajno. Pa še vsako leto bodo na odru za zmagovalce drugi tekmovalci. Gre za ekstremna tekmovanja, kjer ni serijiskih zmagovalcev.
 hribovc
komentar na pisanje "tcernija", Pajkovega soseda.

"Že bežen pogled na rezultate Worldloppeta nam pove, da so najboljši tekači na maratonu stari od 30 do 40 let. "
- enako so večinoma stari tudi najboljši smučarski tekači na svetu, povprečje prve deseterice je - tako je pisalo v Dnevniku 32 let

"Worldloppet nam nudi najboljši vpogled v stanje v rekreativnem smučarskem teku, kajti zajame skoraj vso evropsko populacijo, ki kaj pomeni v smučarskem teku."
-ne zajame samo "rekreativno" populacijo, pač pa vse smučarskih tekačev

"nastopijo tudi kakšni registrirani smučarski tekači pri FISI. V igri so pač denarne nagrade."v - vrhunski tekači, ki so registrirani pri FIS (mednarodna smučarska zveza) ne štartajo le zaradi denarnih nagrad, ker niso za vse, ki štartajo

Na forumu sem želel Petra Pajka predstaviti s pozitivnega vidika. Njegovi vsakodnevni intenzivni treningi, potovanje na Vasaloppet so pozitivna dejanja. Je pa človek iz krvi in mesa, zato včasih grobo opozori kakšnega počasnejšega tekača, naj se mu umakne. To pa še ne more biti razlog, da označiš človeka za slabega.
- No koment, komentira laufar

90 km razdalja, ki se teče na Vasaloppetu in to v klasični tehniki je povsem druga zgodba kot tek na 50 km ali manj. Marsikdo ne bi dosegel takega rezultata kot ga običajno dosega na krajših razdaljah. Za tako razdaljo potrebuješ posebne sposobnosti in tudi posebni trening. Moraš biti zelo velik garač. Ni majhna stvar nastopi na taki razdalji in doseči dober rezultat. Švedom njihove žene ne obešajo zastonj okrog vratu lovorjeve vence. To je pač znak velike psihične in fizične moči, ki si jo želi vsak človek.
- prvič, vence zmagovalcem ne obešajo okrog vratu kar ene žene, pač pa izbranke "Kranskulle"

"Rekrativni tekač je tisti, ki ni registriran v FISU (podatki o aktivnih tekačih pri FISU) . Jure Tršar je za primer registriran v FISU, zato je aktiven tekmovalec in ne rekreativec. Saj je bil 5. tudi na letošnjem državnem prvenstvu. Tudi Iztok Čop bi moral biti v tem seznamu. "

- nikjer na svetu tako ne ločujejo smučarskih tekačev. Ali ne bi bilo ljubše izraz ljubiteljski tekač, ljudski teki ?

"Priznam, da bom uporabil podatke Worldloppeta za šolsko delo pri projektnem delu. To počnem iz službene dolžnosti. Dobro pa je zbirati podatke, ki so zanimivi. Mene fascinirajo kraji, kjer se dogajajo tekme Worldloppeta. Spoznavanje področja, ki me zanima in o njem nič ne vem. "
Ali ti kaj povem ?

"Mogoče pa bom kdaj tudi sam potoval in kateri od bralcev tega foruma na kakšnega od teh maratonov. Podatki za potovanje so na voljo na forumu. Mene je navdušil tek v Lahtiju, ker je pokrajina res nenavadna in organizacija tekme je verjetno na visokem nivoju."
Ali ti kaj povem o Finlandiahiihto ?

"O bloških tekih in drugih domačih prireditvah pa je dovolj že napisanega v dnevnem časopisju."
-Me prav zanima. Razen v Dnevniku nikjer nič.

"Škoda, da se na forum ne javi noben udeleženec kakšne tekme iz sklopa letošnjega Worldloppeta, da nam bi iz prve roke povedal, kako je bilo na tekmovanju. Upam, da se bo tudi to zgodilo. Drugače pa bo treba poiskati Jaka Reša, da nam predstavi dogajanje na letošnjih tekmovanjih na Češkem, Avstriji, Italiji in Estoniji. O Vasaloppetu 2005 pa nam bo vse povedal Peter Pajk. Drugo leto pa bo možno Vasaloppet 2006 gledati tudi na televiziji v sklopu tekem za svetovni pokal. Na lastne oči bomo lahko videli, kako izgleda taka super maratonska tekma. Zna se zgoditi, da bodo spredaj čisto drugi tekmovalci kot običajno. Pa še vsako leto bodo na odru za zmagovalce drugi tekmovalci. Gre za ekstremna tekmovanja, kjer ni serijiskih zmagovalcev."
-Ni serijskih zmagovalcev. ???? To ne drži. Glej listo zamgovalcev.
Uporabniški avatar
 jcerni
hribovc napisal/-a:-ne zajame samo "rekreativno" populacijo, pač pa vse smučarskih tekačev

vrhunski tekači, ki so registrirani pri FIS (mednarodna smučarska zveza) ne štartajo le zaradi denarnih nagrad, ker niso za vse, ki štartajo

prvič, vence zmagovalcem ne obešajo okrog vratu kar ene žene, pač pa izbranke "Kranskulle"

Ni serijskih zmagovalcev. ???? To ne drži. Glej listo zamgovalcev.

Ta zgoraj navedena dejstva verjetno kar držijo.
Glede zmagovalnih vencev pa nisem imel v mislih absolutne zmagovalce Vasaloppeta. Pri njihovi proglasitvi verjamem, da sodelujejo Kranskulle.
Če se ne motim, mi je Peter pripovedoval, da ostale Švede čakajo njihove žene in jim obešajo okrog vratu vence.

hribovc napisal/-a:nikjer na svetu tako ne ločujejo smučarskih tekačev. Ali ne bi bilo ljubše izraz ljubiteljski tekač, ljudski teki ?

Ta delitev je bolj iz pravnega vidika na aktivne tekmovalce, rekreativne tekače. Verjetno ti je zoprn pridevnik rekrativen. To naj bi pomenilo, da nekaj počneš zaradi sprostive, zabave, pridobivanja kondicije ipd. Ne pa zaradi doseganja vrhunskih rezultatov in zasluškov. Osebno sem čisto ravnodušen, ali nas imenujejo rekreativni, ljubiteljski ipd. tekači. V Avstriji pa res uporabljajo za rekreativne teke izraz Volkslauf.

hribovc napisal/-a:Ali ti kaj povem ?

Ali ti kaj povem o Finlandiahiihto ?

Pa res napiši kaj o Finlandia hiihto? Manjka nam inforamacij v zvezi z Worldloppetom. Določen krog ljudi iz Slovenije se udeležuje teh tekov, a očitno ne vedo za tekaški forum, da nas bi informirali o dogajanju okoli teh zanimivih tekov. Zelo dobre uvrstitve je na določenih tekmah Worldloppeta dosegel v letu 2005 Jani Železnikar, tako v Avstriji (28 mesto) kot v Franciji (125 mesto). Res pa je, da sodeluje samo na tekmah, kjer se uporablja prosta tehnika. Nimam podatkov, kako dober je v klasični tehniki.
 hribovc
Jani Železnikar je bil na bodočem slovenskem teku Wasaloppet celo 4. in bil več kot 10 minut za prvim ??? Sedaj me zanima kateri bi bili slednji ??

22. POHORSKA SMUČINA KOPE - AREH
TEK NA SMUČEH 50 KM
REZULTATI
MESTO START.ŠT IME IN PRIIMEK EKIPA ČAS
1. 91 METOD MOČNIK 2:45:37
2. 51 GABER LAH 2:48:35
3. 57 ROLANDO TURŠIČ 2:49:53
4. 53 JANI ŽELEZNIKAR 2:56:19
Uporabniški avatar
 jcerni
hribovc napisal/-a:še ena norveška rekreativka

Slika
Koliko denarja pa je danes zaslužila Marit Bjørgen, ko so Norvežanke zmagale na štafetnem teku v Oberstdorfu? Ne malo.

Mi rekreativni tekači pa moramo trenirati, plačevati štartnine -vse iz lastnega žepa. Mi to počnemo za kondicijo, sprostitev in zabavo. Nismo profesionalci tako kot lepo dekle na filmu, ki ji je smučarski tek donosna služba.

Metod Močnik bi bil okoli 100 mesta na Transjurasine 2005, če bi tekel tako kot na Pohorju. Samo potrebno bi bilo preteči še dodatnih 26 kilometrov. Na Vasaloppetu pa še dodatnih 16 km. Bi pekle noge in roke? Bi zmanjkalo glikogena? Kdo ve? Še je čas za nakup štartne številke za Vasaloppet in uro resnice.
Nazadnje spremenil jcerni, dne 21 Feb 2005, 23:31, skupaj popravljeno 10 krat.
 hribovc
Kaj pa Dolomitenlauf ?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA