Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 jezo
eto končno mi je uspelo letvico mojih dolgih tekov prestaviti malo višje.
po tem ko sem zadnje 3 vikende vsakič naredil dolgi tek dolg 25km se mi je danes odprlo in šlo vse do 29km!! za moje sposobnosti je verjetno bil ta dolgi tek malo prehiter saj je biu tempo 5:24 na kilometer vendar sem imel dober dan pa še v drugi polovici je vedno močneje deževalo zato sem se malo gnal. vesel kako se opazi napredek :D
uspešen vikend tudi ostalim :D
Uporabniški avatar
 Medicius
Danes mojo namero 21km teka prekinila močna ploha in nor veter po 7,5km (2. krog) teka v tempu 4:55/km. :( Upam, da mi bo jutri vreme naklonjeno.
 storZ
Tudi pri meni je bil danes plan 20 km, realnost pa 4 km v "ice bucket challenge" nalivu. Sem pa malo pokompenziral doma še z vajami za moč. Sicer pa včeraj 12 km fartleka.
 wind
12 km v tempu 4:30/km 8)

Danes mojo namero 21km teka prekinila močna ploha in nor veter po 7,5km ...

Tudi jaz sem začel v rahlem dežju, ki se je potem spremenil v fajn naliv in ko sem tekel proti vetru, me je kar zazeblo, ampak so se potem razmere po nekaj kilometrih umirile. Zanimivo, ko sem prišel domov, je posijalo sonce, očitno mi uspe v celem dnevu stakniti "najlepše" vreme. :D

Ja, saj je mal neprijetno, ampak takrat se spomniš na tale prizor in nadaljuješ. :twisted:
 storZ
Danes 2x 3 km tempo teka z ogrevanjem in ohlajanjem. Prvi del za tempo 4:12, drugi del pa za tempo 4:05. na koncu še 20 min krepilnih in razgibalnih vaj.
Uporabniški avatar
 Medicius
Medicius napisal/-a:Danes mi je vreme bilo naklonjeno, tako sem pretekel prijetnih, nezadihanih 21km v tempu 4:52/km.

Rezultat včerašnjega treninga je, da je moj 2. prst na desni nogi postal "tekaški prst". Sicer neboleč a edini obarvan v modro. :lol:
Zdaj pa sledi iztek 6,2km v tempu 5:30/km. :wink:
Uporabniški avatar
 jurkokafro
Včeraj zvečer pretekel dobrih 20km v tempu 5+, nato pa dejansko ni šlo več (noge težke kot beton, prebavni problemi, zdehidriranost ...) :(

Do zdaj sem brez problema tekel 20 km v precej boljšem tempu. Predvidevam, da je to posledica pomanjkanja spanca, izgube 2kg v zadnjih dveh tednih in zdehidriranosti zaradi nekaj več pive v zadnjem tednu? Je imel kdo podobno izkušnjo?

Bo treba čez kak teden dni poskusit še 1x, če ne pa spremenit 42km prijavo na Lj. maratonu v 21 km :( :( :(
Uporabniški avatar
 Medicius
@jurkokafro, za preteči maraton bi zdaj že moral imeti za sabo kar nekaj dolgih tek treningov preko 30km. Kolikor je razbrati iz foruma takih razdalj ne tečeš, zato močno dvomim da ti bo uspelo preteči 42km. :(
Uporabniški avatar
 jurkokafro
Aprila sem pretekel 35km, kasneje pa še parkrat 20+. Plan je še 2x preko 30 za samozavest v septembru, nato pa zadnji mesec spet skrajšat. Samo po včerajšnjem mučenju sem začel dvomit, do zdaj so bili vedno dolgi teki simpl :(

Nič, čez teden ali dva bo treba bolj spočit probat, pa bom videl, kaj je na stvari. Upam, da samo slab dan :)
Uporabniški avatar
 Medicius
Danes pa intervali:
- 10 minut ogrevalnega teka,
- 3 x 1200m v tempu 3:55/km z 2 minuti pavze (hoja),
- 4 minut pavze,
- 3 x 1200m v tempu 3:55/km z 2 minuti pavze (hoja),
- 5 minut iztek.
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178