Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Peter, hvala lepa za dobro, izčrpno poročilo o tvoji dirki :clap: Mogoče se bo po tej zgodbi kdo že na samem začetku raje prijavil na TDS kot na CCC ali UTMB saj se bo s tem Slovencem sigurno odprlo še kakšno mesto za tek pod Mt.Blancom :idea:

Me pa zanima, s čim si se najbolje izkopal iz stanja, ko so se ti zapirale oči?
Ker si bil v Chamonixu in okolici že 5x bi tudi rad vedel kaj priporočaš za nastanitev in to NI kamp ter kje oz. koliko stran od štarta-zbirališča za odhod?

Sicer pa še enkrat BRAVO in moj poklon za opravljeno delo :clap: :clap: :clap:
Peter, tudi moje iskrene čestitke za velik uspeh. Se opravičujem, ker sem ti pozabil :oops: osebno čestitat že včeraj, na Črni prsti.
TONEK napisal/-a:Peter, tudi moje iskrene čestitke za velik uspeh. Se opravičujem, ker sem ti pozabil :oops: osebno čestitat že včeraj, na Črni prsti.

Tone, hvala za čestitke. Ti je oproščeno. :)
matej-jethro napisal/-a:Peter, hvala lepa za dobro, izčrpno poročilo o tvoji dirki :clap: Mogoče se bo po tej zgodbi kdo že na samem začetku raje prijavil na TDS kot na CCC ali UTMB saj se bo s tem Slovencem sigurno odprlo še kakšno mesto za tek pod Mt.Blancom :idea:

Me pa zanima, s čim si se najbolje izkopal iz stanja, ko so se ti zapirale oči?
Ker si bil v Chamonixu in okolici že 5x bi tudi rad vedel kaj priporočaš za nastanitev in to NI kamp ter kje oz. koliko stran od štarta-zbirališča za odhod?

Sicer pa še enkrat BRAVO in moj poklon za opravljeno delo :clap: :clap: :clap:

Matej, hvala za čestitke.

S takojšnjo prijavo na TDS se možnosti, da prideš poleg bistveno povečajo. Tekma je specifična in precej tehnično zahtevna. Morda je prav zato mikavna.

V stanje zaspanosti sem padel nenadoma, kot bi odrezal. Izvleči sem se poskušal s kratko meditacijo. Použil sem nekaj soli in jo poplaknil z vodo. Pojedel sem energijsko ploščico. Poskušal sem z avtosugestijo. Ne vem ali je kaj od tega pomagalo, ali kombinacija teh poizkusov. Nenadoma me je preplavila hvaležnost, da sem tu. Da se mi dogaja natanko to, kar se mi dogaja. Morda je bil tokrat prav to odločilni trenutek. V trenutku sem bil buden in te vrste težav me do cilja in še potem, niso več srečale. Že v preteklosti sem spoznal, da enkrat pomaga nekaj, drugič kaj drugega. Ob kakšnih prejšnjih priložnostih sem si pomagal z red bullom ali guarano. Eno quarano sem spil ob začetku noči. Več jih nisem imel s sabo. Red bulla pa sploh nisem imel pri sebi. V civilnem življenju takšnih zadev ne uživam. Na tako dolgih tekmah, kot ta, ki je zame trajala 26 ur 42 minut in 26 sekund, pa je drugače.

Če bom še kdaj odšel na to tekmovanje, bom prenočišče iskal čim bližje centru Chamonixa. In to še tisti dan, ko bom sprejet. Ob takojšnji reakciji imaš več izbire in boljše možnosti, da najdeš kaj ugodnega. S tem, ko so dodali še eno tekmo, so dokončno zapolnili kapacitete v Chamonixu in bližnji okolici. Oteženo je tudi parkiranje. Letos smo imeli apartma nekaj minut stran od startno ciljnega prostora. Bilo super, ker je bilo vse na dosegu roke.
:D
MitjaG napisal/-a:Peter, še peto leto zapored čestitke za opravljeno in za tako fajn napisano, da se že zaradi tvojega pisanja prijavi vsako leto več Slovencev :D

Mitja, zavedam se, da je zapis iz srca spodbuda marsikomu. Je pa v Sloveniji ultra trail vse bolj razvit in sam UTMB tako dobro organiziran, da si zaslužimo eden drugega.
Sploh so me pa kdaj tvoji in Vanjini zapisi pozitivno podžgali. :D
Uporabniški avatar
 muc
Uffff ko berem vaša poročila se mi kar naježi koža in mi je zelo hudo, da je moj letošnji štart odpadel smrk, smrk...zato pa čestitke in velik BRAVO vsem, ki ste se "borili" na UTMB-ju!!! :clap: :laola
Bravo Peter, Miro in Katka! Kapo dol! :clap:

Uživala sem ob branju vaših poročil. Všeč mi je, da tukaj lahko podelimo te enkratne izkušnje. V poročilih vedno najdem navdih in motivacijo za naprej.

Ob določenih opisih so se mi kar kocine postavile pokonci. Podoživljala sem spomine izpred nekaj let, ko smo osvojili vrh Mont Blanca. Zdaj pa zbiram točke, da bi nekoč še tekla pod njim. Verjetno na kakšni od cici variant. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA