Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Putika, premalo teka in ostale niti ne tako obrobne stvari so pripeljale do tega, da sem včeraj v Mariboru namesto polmaratona odtekel le njegovo četrtinko. Naj takoj zapišem, da gre za zelo dobro organizirano prireditev, zato sem bil toliko bolj negativno presenečen nad ”majhnim” številom udeležencev. Kar se organizacije tiče vse špila b.p. Prijavna služba, garderobe, slačilnice, after testeninka…ni da ni. Morda mala opazka glede garderob. Res, da sem brez očal na daljavo precej čorav, a vseeno nikjer na tistem velikem šotoru nisem opazil, da je označeno kje je vhod za tovariše in kje za tovarišice. Pred tekom to sicer nikogar ni motilo, po teku pa takole…vstopim v prostor, tam recimo pet tovarišev in dve tovarišici. V tistih, recimo, desetih minutah kolikor sem porabil za preoblačenje, se je situacija dramatično spremenila. V tistem delu garderobe…same tovarišice in jaz. Podobno srečo kot jaz si je zaželel še en tovariš, a ga je neka (verjetno nad rezultatom razočarana) tovarišica v kleni štajerščini ”vun vrgla”. Na hitro si nabijem kapo na plešo in tudi jaz zapustim (menda) tovarišicam dodeljen prostor. Še enkrat ponavljam…brez očal slabo vidim in po 10K na ”iberturah” mi kakšno meseno poželenje ni hodilo…po nobeni od obeh glav.

Iberture…tek mi je lepo uspel. Pred začetkom nisem imel nobenih ciljev (no ja…pod 1:05:00 in tempo vsaj pod 6:30/K si pa že zaslužim) zato sem pred začetkom morda kar preveč flegma. Sedaj…ne vem kako natančno so K oznake ob progi, a pri prvi oznaki je Polar pokazal cca 5:50/K. Počutje dobro, utrip tam okoli 155 bpm. Prve dobre 3K se proga ves čas malenkost dviguje, potem pa sledi ”frifol” proti elektrarni na Mariborskem otoku. V glavi mi zabrni…sedaj izkoriščaš vamp in gravitacijo, a vedi da boš ta spust nekje moral dobiti notri. In res, kmalu po elektrarni kar konkretno navzgor, utrip poskoči krepko preko 160 bpm, a potem, kmalu, zopet dolgi odsek v rahlem spustu. Kljub temu utrip vztraja in zavem se, da sem že na rezervi. Nekje 3K pred ciljem sledi še zadnji spust proti Lentu, tek po ravnini, zadnji K pa gre zopet rahlo navzgor, pa še polno ovinkov je. Na zadnjem izmed njih mi utrip preskoči mejo 170, točneje skoči na 171 kar je 98%…na polno proti cilju…57:07 oziroma za debeli dve minuti popravljen osebni rekord na 10K iz tartana v Domžalah 2010. Včerajšnji povprečni tempo 5:42/K. Zelo zadovoljen.

Ob koncu še nekaj. Ne morem mimo tega, kako malo gledalcev (navijačev na trasi 10K teka ni bilo več kot…10) pritegne takšna tekaška prireditev v Mariboru. Razumem…nogomet je v Mariboru št.1. A le v razmislek…”When you get a no.1, the only way is down!

LP
Matjaž
Tu pa lahko celo jaz nekaj dodam :)
S tekom sem začel marca letos in že takrat sem si kot cilj zastavil 10k na Ekotu. No to mi je v nedeljo uspelo in končal sem s časom 1:04:58, kar je bilo celih 5 minut hitreje kot so bile moje želje:)

Mogoče za koga smešen rezultat, zame pa pomembna zmaga saj sem še pred 3 leti ležal v bolnici s precej resno srčno boleznijo.

Kakor koli vesel sem, da se lahko pohvalim in da se lahko končno prištevam med tekače. Je pa neverjetni občutek ko prvič stojiš na štartu v velikanski gruči tekačev, ki komaj čakajo na štartni signal.

Naslednji cilj pa je, da drugo leto končam 21-ko v malo bolj spodobnem času.
Čestitke ribic in vsem drugim !
Veš, VSI ČASI SO SPODOBNI !
Za vsakega, ki pride do cilja, je čas spodoben ! To so prireditve za vse ki se odločijo in so sposobni v določenem času priti do cilja, od najbolj natreniranih in hitrih /vsaka jim čast/, pa do nas, ki si postavimo cilj, da bomo odtekli za svoj užitek, za zdravje in boljše počutje ! Če se pa še malo potrudimo in izboljšamo svoj rezultat, pa toliko bolj pohvalno !

Lepa prireditev je bila, lepo je bilo za vse poskrbljeno, nič ni manjkalo, še vreme je bilo tako kot mora biti, zato lahko mirno pohvalimo prireditelje !

Pa lep tekaški pozdrav !
Prvič po Ljubljani 2007 sem v nedeljo odtekel uradno 21ko. Organizacija je bila super, enako kot lani ko sem sodeloval na duatlonu.letos je bilo še vreme idealno za podiranje rekordov ;-) Se vidimo drugo leto.
lpA

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA