Spomini na doživetje počasi dobivajo podobo lepo preživetega dne

Valentina se je s svojim čudovitim smislom za pisanje zlila na papir, oziroma črke s tipkovnice so dobile obliko na računalniku

Moja doživetja so navadno napisana preko filmskega zapisa, a tokrat tudi par besed za spomin. Bilo je lepo, na trenutke tudi težko, vsak vzpon in spust je bil enako dolg, čeprav je sorazmerno s številom krogov, tudi dolžina naraščala

v naših glavah. Kot bi nekdo pot zadaj rezal in jo spredaj polagal ( besede še iz Kekčevih časov ).
Naša zgodba se je začela kakšne tri srede nazaj, ko je Igor, kje drugje kot na Svetem Primožu omenil, da bi šel malo na izlet na Primorsko. To " izlet " je pomenilo, da že kar nekaj časa trenira na polno. Potem se je stvar umirila, a kost za obdelavo je bila vržena in člani Sredinih pohodov, smo se hitro odločili za obisk Slavnika. Aktivnih članov je petnajst in skoraj polovica se nas je udeležila tekme, ki jo vsaj Janko in Alenka ne bosta nikoli pozabila, saj je bila to njuna prva. Janko 5 x in Alenka 4x, kar ji je na koncu prineslo tretje mesto med dekleti je za prvič

več kot dovolj. To skrivnostno dekle s kitko, ki jo ZZ Topka omenja v poročilu je Alenka. Naša dogodivščina se je začela ob sedmih z odhodom iz Kamnika, saj smo zaradi del na avtocesti računali na malo daljšo vožnjo. Bilo nas je kot v filmu sedem veličastnih ( 7 ). Najprej dekleta - Irena, Mihela, Alenka in Anja, potem fantje - Vinko, Janko in Andrej. Ko v Podgorju srečamo še rumeni avto Cicmana ( Igor ), Cicmanke ( Fani ) in Vesne je naša Kamniška zasedba popolna. Nekaj uvodnih besed pred štartom, spoznavanja z organizatorji in srečanje s člani avtomobila v kateri so bili trije z istim priimkom ( ZZ Topka team ). Gremo v hrib, eni prva liga - zelo hitro, potem druga liga - malo počasneje in na koncu še mi tretja liga. Pa na koncu ni bilo tako slabo saj smo na poti prehiteli celo nekatere, ki so šli gor samo enkrat. S tekmovalnega stališča bodo več povedali rezultati, nas je gor in dol gnala želja predvsem po uživanju in spoznavanju lepot Slavnika. Prve rakete so nas prehitele tik pred zaključkom prvega kroga - mojega seveda. Prvih pet je bilo zelo hitrih, potem se je trend prehitevanja nekoliko umiril in včasih je nastala pavza več minut, ko ni bilo nikjer nikogar. Moja kamera je naredila vse tri kroge v rokah, tako, da največ trpi dan po tekmi moje desno zapestje, kot bi cel dan lopato in kramp gonil. Čas je hitro tekel, pravih časov za počitek ni bilo, razen mala pavza za skok do avta in stvari za v ruzak za zaključno slovesnost. Bilo je preveč lepega v teh šestih urah, zato so napori ob zadnje vzponu in dobri volji vseh udeležencev hitro pozabljeni, čeprav tistega zarečenega kruha Nikoli več se poje največ. Mal me je zaneslo s pisanjem, saj toliko že nisem napisal od maturitetnega spisa pri materinem jeziku.
Zaključek: Bilo je fajn, pa še kdaj, čestitke vsem,

in da ne pozabim dan smo zaključili v Podgorju v gostilni pri Slavki s kavo, pivom in pommes fritesom ( tudi v Kamniku imamo vas Podgorje, kamor sem jaz dobesedno hodil v vas, Mihela moja žena je Podgorka )
Lep pozdrav
Sredini pohodi na Svetega Primoža
http://www.youtube.com/watch?v=1RG4p2WAS2sDa ne bo samo pisanje je tu še film