prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni,
pred časom sem si kupil novo uro sigma pc 15.11 (predtem sem imel eno starejšo ampak mi je nehala sprejema signal iz pasu)..
No s to ta novo PC15.11 imam velike težave z merjenjem pulza..
Velikokrat pas izgubi signal
-Pulz je nenatančen (enkrat mi kaže 150 takoj za tem 124)..kar nekaj skače po svoje

Ima še kdo podobne težave?

Katero uro mi priporočate? uro potrebujem, ker moram biti točno v določenem območju zaradi prebolelega infarkta... drugače ure nebi jemal s seboj..

hvala in lp
Peter
Si probal pas pred uporabo namočiti na mestu, kjer so elektrode za merjenje pulza? Nekateri sicer uporabljajo posebne gele (navadno se dobijo v lekarni), ki povečajo prevodnost...drugače sam, pa naj se sliši še tako čudno, elektrode vedno pred uporabo oslinim....
Je pa mogoče tudi to, da imaš pas preveč ohlapno nastavljen in ti potem ko se segreješ in spotiš, začne lesti iz mesta ali pa izgubi direktni kontakt s kožo in zaradi tega odčita nepravilne rezultate.

V glavnem to so nasveti, ki ti jih lahko jaz dam. Je pa s temi pasovi mnogo problemov. Garmin ima svoje pomankljivosti, Polar spet svoje,....Sigma pa očitno tudi svoje.
ribic napisal/-a:..elektrode vedno pred uporabo oslinim....
Je pa mogoče tudi to, da imaš pas preveč ohlapno nastavljen in ti potem ko se segreješ in spotiš, začne lesti iz mesta ali pa izgubi direktni kontakt s kožo in zaradi tega odčita nepravilne rezultate.

Ja ponavadi preden grem elektrode malo zmočim z vodo (zmočim prst pod pipo in potegnem čez elektrode...

Bom probal še trak malo bolj zategnit...
Sam sem nad sosedo 14.11 dokaj razočaran, odkar se mi je utopila med plavanjem na ironmanu, je ne dam več gor. Sem pa prej dokaj redno preverjal (in menjal) baterijo v pasu, ker se je zelo zmrdovala pri spremljanju pulza ... Se mi zdi, da so odlični pri kolesarskih merilnikih, pri tekaških pa nimajo najbolj srečne roke (prvo zimo sem imel denimo resne probleme z RANAMI od pasu na prsih. Resno).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA