vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 dexi27
Gre sam za to ali si pripravljen bit celi čas z bolečino ali pa si pripravljen temu naredit konec vse ostale debate pa so odveč. Ko se boš enkrat odloču, da je dost tega boš tud nehal počet to kar ti škoduje :mrgreen:
Uporabniški avatar
 KOVINSKI LEKARNAR
Dexi, Pajo, Medicius sej vem da mi hočte sam dobr ampak je lahko reči počivaj kot to udejanit.Sploh zdej k se je začela sezona.

Ne vem no Medicius mogoče bi tut psihiater lahko pomagal, kot praviš. :o

Dexi vem da se morm odločit-se pravi v glavi naredit premik. Sej se itak celo življenje gibljemo med užitki in trpljenjem, tko da... dejavnikov za eno in drugo je pa veliko.

Pajo ko sprašuješ če je tek moj kruh, veš ne živimo samo od kruha.

V glavnem bomo vidli kako se bo ahilca obnašala naprej.

Lp
Borut
Uporabniški avatar
 Medicius
KOVINSKI LEKARNAR napisal/-a:Ne vem no Medicius mogoče bi tut psihiater lahko pomagal, kot praviš. :o

Včasih bi ga vsi malo rabili, z mano na čelu. :lol:
Uporabniški avatar
 pajo
KOVINSKI LEKARNAR napisal/-a:Dexi, Pajo, Medicius sej vem da mi hočte sam dobr ampak je lahko reči počivaj kot to udejanit.Sploh zdej k se je začela sezona.

Ne vem no Medicius mogoče bi tut psihiater lahko pomagal, kot praviš. :o

Dexi vem da se morm odločit-se pravi v glavi naredit premik. Sej se itak celo življenje gibljemo med užitki in trpljenjem, tko da... dejavnikov za eno in drugo je pa veliko.

Lp
Borut

Ker misliš, da delaš pravilno a ne kdo pa, da smo mi amaterji... Me zanima za koliko bom falil: zafrknil se boš, da boš res dolgo počival. Pa, da vidimo kdo bo uganil.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

pajo napisal/-a:
KOVINSKI LEKARNAR napisal/-a: ...
Lp
Borut

Ker misliš, da delaš pravilno a ne kdo pa, da smo mi amaterji... Me zanima za koliko bom falil: zafrknil se boš, da boš res dolgo počival. Pa, da vidimo kdo bo uganil.

Morda pa KOVINSKI LEKARNAR potrebuje en dolg počitek in tega niti ne ve. :) Skratka, že dolgo nazaj je Lučko napisal, da je vsak svoje glave mesar. In to še vedno drži.
Vsem skupaj želim veliko veselja ob teku in čim manj poškodb.

Lp, oranzni slon
 štrumfeta
Pozdravljeni,

da se še jaz malo javim :D
Diagnoza je vnetje ahilove tetive :( , sledil pa naj bi počitek, hlajenje, mazanje z naklofen gelom in jemanje protibolečinskih-vnetnih tablet naklofen duo.
Počitek pa najmanj mesec dni, oz. dokler bolečina ne mine :? :? :?

Včeraj sem sicer po rahli izboljšavi šla tečt bolj na izi pol urce, pa zoprn občutek, da nekaj ni uredu ni izginil ves čas, čeprav je kar šlo ...po teku sicer bolečina, ki je danes skoraj povsem izginila, na njo me opozarja edino hoja po stopnicah in rahla oteklina.

Zdaj pa me še nekaj zanima, vsi, ki imate izkušnje s tem.
Kako se obnese zdravljenje z MLS lasersko terapijo, InterX terapijo ali ultrazvok, ali lahko dejansko pospešimo proces celjenja?
Mogoče priporočate koga?

Lp
 stari bor
Moji pripomočki za samozdravljenje( :bum: )ahilove tetive:če je zelo bolelo, sem za najmanjši potrebni čas opustil tek, nato pa v copate dal gel vložke pod peto(tek je malo okoren ,ampak gre),zelo dobre izkušnje imam z elastičnim trakom,hlajenje po teku,copati ON,v zadnjem času deska za vadbo ravnotežja :clap: . Popolnoma opustil zelo intenzivne intervale.Časi so slabši,vendar TEČEM-"počivanje"je bolezensko stanje.
Uporabniški avatar
 lesnikm
Evo, nakratko, še moje težave z Ahilovo kito.
Po končani polovički v Radencih 2012 se je pojavila bolečina na območju Ahilove tetive in narastišča. Od tedaj ni več miru. Ker bolečina ni bila prehuda, sem vseskozi tekel in kolesaril. Od tedaj sem odtekel še osem polovičk, tri maratone in opravil tri 70.3 triatlone. Na polovički v Zagrebu 2014 sem od 13 km dalje odšepal v cilj. Pred dvema dnevoma sem opravil magnetno resonanco, pravtako v Zagrebu, z zaključkom oz. diagnozo:
:roll: parcialna ruptura Ahilove tetive, diskretna tendinopatija tibialis post. i mm. fleksorja. :x
Ima kdo podobne izkušnje oz. težave in je že na poti okrevanja? Če da, prosim, da mi to sporoči. Hvala ! In tudi vnaprej hvala za morebitne kritike. LP Miro
Uporabniški avatar
 skrb
S težavmi z ahilovo tetivo sem se ukvarjal s presledki nekaj let. In ob tem sem ves čas tekel -enkrat bolj drugič manj intezivno , kolikor sem pač mogel prenašati bolečino.
Preizkusil sem vse maže , ki ste jih svetovali na forumu. Ene bolj druge manj so blažile bolečino, vendar nič bolje kot jih je tudi mrzla voda po treningu.
Z bolečo tetivo in narastiščem sem pretekl maraton v Parizu leta 2012 in leto kasneje v Rimu.
Ko sem se letos pripravljal na maraton V Barceloni , pa je bila bolečina v mesecu februarju letos že tako velika, da nisem mogel več hoditi. :(
Nekaj tednov pred maratonom v Barceloni sem pristal na Tecar terapiji pri Neži Mravlje v Lescah, kjer ima prostore Althea , center zdravja in harmonije, ( T:04 531 69 75) .
Potrebno je bilo ukrepati hitro, kajti plačana je bila startnina, letalska karta in hotel.
Sredi meseca marca letos sem zatem pretekel maraton in maraton bom tekel tudi naslednjo nedeljo na LM. V celotnem pripravljalnem obdobju za LM se bolečina ni več ponovila . Prvič po nekaj letih ne čutim v tetivah nobene bolečine in en teden pred maratonom me prav nič ne boli. :D
V Althei so ponosni, da so se pri njih zdravili: Anže Kopitar , celotna biatlonska reprezentanca , Ruth Podgornik Reš.... Sami si lahko preberete njihove izjave na njihovi internetni strani.
Domnevam pa , da mi je pomagala pozdraviti kronično vnetje tudi kurkuma , ki sem jo začel redno uživati , ko so bile bolečine neznosne . Nehalo me je boleti in škripati tudi v kolenu. Zato kurkumi pripisujem velike zasluge za protivnetno delovanje in preprečevanje vnetja v mišicah in sklepih.
Ne vem , kaj točno mi je pri zdravljenju kroničnega vnetja pomagalo, kaj ozdravilo.
Najbolj pa sem vesel, da sem lahko letos vseskozi tekel in se udeleževal rekreativnih tekaških tekem . :D :D
 vlade
Poškodba ahilove tetive je v veliki meri povezana s stanjem dveh mečnih mišic, soleus in gastrocnemius. Posebej je občutljiv soleus, ki je sestavljen iz počasnih vlaken in je zato bolj dovzeten na poškodbe pri hitrejših treningih (intenzivni intervali...). Ponavadi pride do spazmov pod kolenskim sklepom, kar ima za posledico vlečenje ahilove tetive navzgor. Enak učinek ima gastrocnemius, le da je bolj trpežna.
Torej je potrebno posvetiti več pozornosti razgibavanju mečnih mišic, posebej takrat, ko čutite bolečine v mečih pod kolenom.
Vsakršna fizioterapevtska metoda (laser, UZ, EM) močno skrajša čas rehabilitacije. S tekom pa je potrebno prekiniti takrat, ko bolečina med tekom ne izzveni ali se celo povečuje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA