S težavmi z ahilovo tetivo sem se ukvarjal s presledki nekaj let. In ob tem sem ves čas tekel -enkrat bolj drugič manj intezivno , kolikor sem pač mogel prenašati bolečino.
Preizkusil sem vse maže , ki ste jih svetovali na forumu. Ene bolj druge manj so blažile bolečino, vendar nič bolje kot jih je tudi mrzla voda po treningu.
Z bolečo tetivo in narastiščem sem pretekl maraton v Parizu leta 2012 in leto kasneje v Rimu.
Ko sem se letos pripravljal na maraton V Barceloni , pa je bila bolečina v mesecu februarju letos že tako velika, da nisem mogel več hoditi.
Nekaj tednov pred maratonom v Barceloni sem pristal na Tecar terapiji pri Neži Mravlje v Lescah, kjer ima prostore Althea , center zdravja in harmonije, ( T:04 531 69 75) .
Potrebno je bilo ukrepati hitro, kajti plačana je bila startnina, letalska karta in hotel.
Sredi meseca marca letos sem zatem pretekel maraton in maraton bom tekel tudi naslednjo nedeljo na LM. V celotnem pripravljalnem obdobju za LM se bolečina ni več ponovila . Prvič po nekaj letih ne čutim v tetivah nobene bolečine in en teden pred maratonom me prav nič ne boli.
V Althei so ponosni, da so se pri njih zdravili: Anže Kopitar , celotna biatlonska reprezentanca , Ruth Podgornik Reš.... Sami si lahko preberete njihove izjave na njihovi internetni strani.
Domnevam pa , da mi je pomagala pozdraviti kronično vnetje tudi kurkuma , ki sem jo začel redno uživati , ko so bile bolečine neznosne . Nehalo me je boleti in škripati tudi v kolenu. Zato kurkumi pripisujem velike zasluge za protivnetno delovanje in preprečevanje vnetja v mišicah in sklepih.
Ne vem , kaj točno mi je pri zdravljenju kroničnega vnetja pomagalo, kaj ozdravilo.
Najbolj pa sem vesel, da sem lahko letos vseskozi tekel in se udeleževal rekreativnih tekaških tekem .