Pa še nekaj besed z moje strani.
Kot prvo mi je zelo žal za vse tiste, ki se danes niso udeležili teka zaradi bolezni.

Čimprej se pozdravite!
Tudi jaz sem bil precej negotov glede zdravja. Že prejšnji teden bolan, včeraj pa spet poten in s 37,5˙C telesne živčen

hodim gor in dol po hiši s vprašanjem v glavi, a bo jutri zdravje za tek ali ne. Spanec je bil slab, celo noč sem se potil kot če bi že tekel na polmaratonu, "spal" z enim očesom odprtim. Zjutraj sem vstal, se rehidriral, termometer na srečo ni pokazal nič posebnega ampak sem kljub temu prevetivno vzel redno dozo Lekadola in C vitamina. Med ogrevanjem v LJ ugotovim, da noge niso poskočne kot so ponavadi, ampak "zabite" v asfalt, zato postanem še bolj sfrustriran. Postavim se v prvo cono kjer srečam bivšega sovojaka in glede situacije izmenjava nekaj besed. Bivši kolega me vzpodbudi, da če sem celo leto pridno treniral, da me en majhen prehlad že ne bo ustavil. Te besede so me malo pomirile.
Tako sem štartal previdno in zadržano, tempo držal nekaj nižje od planiranega na RC3, bil zelo previden glede dihanja in pulza, da me ne bi slučajno "zaprlo" na pol poti, kot na zadnjem 10km tempo teku en teden nazaj, ko sem do 9km tekel brez težav, potem pa proti koncu "respiratorna odpoved". Ampak zgodilo se je ravno nasprotno. Na koncu sem ugotovil, da sem bil preveč zadržan, ker sem v cilj prišel premalo zmantran. Zavedam se, da bi lahko bolje tekel, ampak če potegnem črto pod vse kaj se mi je dogajalo zadnja dva tedna, lahko povem le: "Raje vrabec v roki, kot golob na strehi."
Moj čas na 21km: 01:33:12
(4 min:14s boljše od maratona v Radenecih)
Moj cilj: Radenci pod 1h:30min
Drugače pa proga, ljudje, vzdušje, vreme, ...., vse ODLIČNO! Kapo dol vsem na in ob progi!
Srečno vsem in zdravi bodite!
Lp, M.
Run with your head, not with your feet.