Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Dnevnikova priloga Ljubljanski maraton je popolna zmeda. Moj rezultat je zabeležen, ni pa od osebe s katero sva tekla. Na mestu z njenim rezultatom je vpisana druga oseba, torej sklepam, da rezultati v Dnevniku niso v skladu z uradnimi rezultati LM.
ima kdo podoben primer? Za tistih 1,5 ojra za časopis mi niti ni žal, kaj naj storijo tekači, katerih imena ni na seznamu pa je druga zgodba.

LP
vlade napisal/-a:Dnevnikova priloga Ljubljanski maraton je popolna zmeda. Moj rezultat je zabeležen, ni pa od osebe s katero sva tekla. Na mestu z njenim rezultatom je vpisana druga oseba, torej sklepam, da rezultati v Dnevniku niso v skladu z uradnimi rezultati LM.
ima kdo podoben primer? Za tistih 1,5 ojra za časopis mi niti ni žal, kaj naj storijo tekači, katerih imena ni na seznamu pa je druga zgodba.

LP

Pri polmaratonkah (pa ne samo tam) so objavljeni lanski rezultati. Tiskarski škrat :--
Jutri bo menda časopisu priložen popravek na 8 straneh.
Lani je šlo tekoče že od začetka,sploh se ne spomnim nikakršnih težav,tokrat pa ni in ni krenilo.Tja do ruskega carja sem se tolažil da bodo počasnejši ostali zadaj pa niso.Znova in znova so se pojavljali,z puloverji zavezanimi okrog pasu,zatopljeni v sproščen pogovor in razpotegnjeni v špalir,da se ni dalo mimo.Na slovenčevi je tempo že povsem padel,prehitevati se je dalo po zelenici in tako tvegati poškodbo,in izgubljati moči.Ker nisem noben kenijec in ker sem se naivno postavil v tretji boks,je edina razumna razlaga,da je cel kup ljudi brez vsakih tekmovalnih ambicij štartalo iz prvih vrst in povsem blokiralo cesto.Ne vem ali sem nestrpen ampak a se nebi morali tisti ki so se prišli pogovarjat in se družit na maraton,postaviti čisto zadaj?Saj ne gre toliko za čas,tega se da na 42-ki še nadoknadit,gre za veliko izgubo moči med slalomsko vožnjo in nevarno skakanje čez robnike?Mogoče bi veljalo za naprej bolj poudariti pomen štartnih con.
Da še jaz napišem par besed...
Letos sem se sploh prvič udeležil kakšne tekaške prireditve, vendar mi ni žal, da sem prišel in doživel vso to vzdušje ob progi in, da sem lahko bil del te množice, ki je tekla po Ljubljanskih ulicah. Definitivno se drugo leto vrnem.
Odtekel sem 21km v času 1:34:17, glede na to, da sem za pripravo na maraton namenil samo 2 meseca časa ter brez kakšnega posebnega plana sem zadovoljen.
Boste pa vi, ki imate več izkušenj povedali, če je to hitro ali ni :)
Nazadnje spremenil an_že, dne 28 Okt 2014, 18:33, skupaj popravljeno 2 krat.
Ja, problem s postavljanjem v pravo štartno cono se pojavlja iz leta v leto. Žal je tekaška kultura pri nas na dokaj nizki ravni. Letos sem videl kar nekaj tekačev v prvi coni, ki tam ne spadajo. Da sem pravilno (na oko) ocenil, se je pokazalo že z njihovim tempom na štartu. Pa niso problem samo počasneti, težave so tudi pri postojankah s pijačo. Za mnoge je omenjeni prostor gostilniški šank: se lepo ustavijo pred mizo in pijejo/jedo/se pogovarjajo in mnogi ne pridejo na hiter način do pijače.
Ni mi razumljiv niti tek po zunanjem obodu ovinka, neuporaba tangente pri zaporednih ovinkih, afnanje s slušalkami v ušesih in še kaj, ampak da ne bom preveč dlakocepski. To je pač folkrora LM.
Pri skoraj 20.000 tekačih je težko pričakovati da se bodo vsi vedli profesionalno
to je pač treba vzetu v zakup ( drugače gre tudi meni na k... k se počasnejši rinejo v ospredje )
zato včasih pomislim če ima sploh še smisel vztrajati na tako množičnih prireditvah kot je LM
saj obstaja še veliko maratonov sploh pa polmaratonov kjer je gneča veliko manjša samo pač ni toliko reklame in niso sredi Ljubljane

lp
Glede počasnejših, ki se rinejo v prve vrste je stvar okusa in zavedanja, da je povsod tako. :idea: Tudi v Berlinu fantje in dekleta. :wink:
Sam sem se postavil v zadnji boks in nisem imel nobenih težav s temi prehitevanji, ker lani je bilo težava skozi Rozno dolino...letos pa te težave ni bilo, ker je bila cesta skoraj preširoka. Pa tudi, če si zavil pol metra levo, desno nisi nič izgubil, ker bolj pomembno je bilo, da si tekel za sebe....
Imam pa pripombo na zajčke, ker v zadnji coni jih nisem srečal ali so pa bili tak hitri ,da so se mi zgubili ali so bili na exstra energiji ,da so odbrzeli naprej, ampak to je že iskanje igle v kopici sena. :lol:
[quote="raf"]Glede počasnejših, ki se rinejo v prve vrste je stvar okusa in zavedanja, da je povsod tako. :idea: Tudi v Berlinu fantje in dekleta. :wink:

ja, v Amsterdamu isto. Me je ful skrbelo, da sem jaz preveč spredaj in sem se postavila čisto zadaj svoje predvidene cone. Pa se je izkazalo, da ni tako, saj je bilo odgromno počasnejših - konkretno počasnejših - spredaj, tekajočih vštric... no, mogoče situacija malček boljše vseeno kot pri nas. Imajo pač daljšo tradicijo..;) No, na koncu sem odcikcakala skoraj 1 km več... sem pretekla 43 km po garminu, hihi
Ojla maratonke & maratonci! :wink:
Nedelja zjutraj...LJ...coffi v toplem lokalčku v odlični družbi...zadnje priprave in že smo na štartu...letos pravočasno :lol: ...čvek 3 ,2 ,1 in že gremo...najprej mal gužvice potem pa kar hitro svoj ritem...vmes še mal čveka..tako je če srečaš znane obraze :wink: ...ujamem Matevža & Lucijo...par besed in že gremo skupaj proti cilju...odlično vzdušje..trasa od 20 km naprej neznana ampak je kr šlo...še zadnji km in že smo v cilju!!! :D
Lucija bravo in vse čestitke še enkrat!!! Super si! :laola

Bravo vsem, ki ste premagali katerokoli razdaljo! :clap:
Lep dan je bil...see ya :wink:

p.s. TF navijači pa seveda kot ponavadi "THE BEST"! tnx!!! :TF) :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA